5 razlogov za počasno povezavo WiFi


5 razlogov za počasno povezavo WiFi

Počasi delovanja Wi-Fi lahko povzročijo številni prevladujoči dejavniki. Pet verjetnih razlogov za počasno hitrost wifija vključuje:


 • Preveč aplikacij deluje v ozadju.
 • Preveč naprav, povezanih v en kanal.
 • Uporabniki, ki izvajajo naporne dejavnosti
 • Način postavitve vašega usmerjevalnika
 • Stara strojna oprema

img

 • Napačni kanal
 • Uporaba pasovne širine
 • Zastarel usmerjevalnik
 • Napačna umestitev usmerjevalnika
 • Zastarel voznik

Zakaj je moj Wi-Fi tako počasen?

Strani, ki si naložijo veliko časa, so lahko zelo moteče in tudi potrpljenje. Počasna hitrost Wi-Fi lahko postane še bolj zaskrbljujoča situacija, ko poskušate doseči roke in pravočasno dokončati domačo nalogo.

Spodaj je nekaj razlogov, zakaj je vaša hitrost Wi-Fi morda počasna z možnimi rešitvami.

*Opomba: Zaradi slabega Wi-Fi signala boste morda pomislili, da gre za težavo z internetno povezavo, v resnici pa to ni vedno res. Če želite pospešiti internet ali povečati signal Wi-Fi, boste morali upoštevati različne korake.

1. Postavljeni ste na napačen kanal

Brezžična omrežja so sestavljena iz dveh frekvenčnih pasov: 2,4 GHz in 5 GHz. Ti frekvenčni pasi vplivajo na dva dejavnika, in sicer na hitrost in na hitrost potovanja. Na primer, kanal 2,4 GHz lahko zagotavlja počasnejše hitrosti v širokem območju pokritosti, medtem ko; kanal 5 GHz lahko prenaša hitrejše hitrosti na manjše območje pokritosti. Prednostno je povezava 2,4 GHz bolj primerna za mestna območja zaradi manjšega hrupa ali motenj kot 5GHz omrežje. Ti pasovi so razdeljeni na več kanalov.

Pogost razlog, da je Wi-Fi doma počasen, je posledica prisotnosti naprav, kot so mikrovalovne pečice, brezžični telefoni in druge naprave, ki oddajajo po istem kanalu 2,4 GHz. Če so te naprave v bližini, lahko hitrost Wi-Fi zmanjša. To velja za vaše sosede, ki imajo morda veliko naprav, povezanih v istem omrežju in delujejo na isti frekvenci.

Kanali so podobni cestam, naprave pa so vozila na cesti. Če bodo vsi uporabili isto pot do določenega cilja, bo to verjetno povzročilo prometne zastoje. Če pa več poti vodi do istega cilja, bo verjetno promet razdelil, kar bo povzročilo manj zastojev. Tako je izbira kanala z najmanjšo količino prometnih zastojev priporočljiva rešitev za primere, kanali 1, 6 in 11 so najhitrejši kanali, ki so na voljo.

Kako popraviti:

Če želite izvedeti, kateri kanali so v vašem omrežju najbolj preobremenjeni, uporabite aplikacijo za brezžično analizo, kot je NetSpot, in nato preusmerite kanal na usmerjevalnik..

2. Preobremenjena uporaba pasovne širine

Pasovna širina se nanaša na največjo količino podatkov, poslanih po omrežju kadar koli. Če svojo povezavo Wi-Fi delite z več ljudmi, vsakič, ko ljudje, vključeni v pasovne širine, kot so igranje spletnih video iger, pretakanje velikih zvočnih datotek in druge dejavnosti, navadno izkoristijo vaše dragocene dejavnosti. Preprosta prekinitev teh dejavnosti lahko drastično izboljša vašo delovanje Wi-Fi-ja.

Kako popraviti:

Namestite programsko opremo za spremljanje pasovne širine, kot sta DD-WRT ali Garygole, da bi lažje ugotovili, katere aplikacije imajo največ pasovne širine

preveč ljudi v istem omrežju

3. Usmerjevalnik je zastarel

Zastareli usmerjevalnik lahko privede tudi do počasne hitrosti Wi-Fi. Novejše naprave ponavadi zagotavljajo veliko boljšo povezljivost in doseg v primerjavi s starejšimi napravami. Na primer, usmerjevalne naprave pred desetletjem nazaj imajo navadno hitrost Wi-Fi približno 25 Mbps (megabitov na sekundo). Medtem ko so naprave izdajale nekaj let po tem, ko so povečale hitrost od 150 do 500 Mb / s.

Usmerjevalniki podpirajo različne standarde Wi-Fi, ki se z leti izboljšujejo. Najpogostejši standardi Wi-Fi za usmerjevalnike na trgu so danes B, G, N in AC. Glavna razlika med njimi je hitrost prenosa. Na primer, brezžični B ima hitrost prenosa 11 Mb / s, medtem ko ima brezžični G hitrost 54 Wi-Fi.

Kako popraviti:

Če imate počasno povezavo Wi-Fi, poskusite znova zagnati usmerjevalnik, ki bi moral pospešiti stvari. Žico preprosto odklopite od usmerjevalnika in jo priključite nekaj sekund zatem. Če vam to ne bo uspelo, bi bila najboljša možna rešitev nakup nove naprave.

zastarel usmerjevalnik

4. Napačna namestitev usmerjevalnika

Če ste kupili novo napravo, vendar še vedno imate težave v zvezi s hitrostjo vašega Wi-Fi-ja, je morda težava s pozicioniranjem usmerjevalnika. Signali ponavadi potujejo v zunanjo smer, zato je najbolje, da usmerjevalnik postavite na mesto, ki pokriva polmer celotne hiše, namesto da ga postavite na vogal vašega doma.

Kako popraviti:

 • Vaša hiša je lahko še posebej prevelika, da bi vaš usmerjevalnik zagotovil popolno pokritost; Nato boste morali uporabiti razširitve Wi-Fi, da povečate obseg signalov, ki se širijo po hiši. Ti podaljški so pomožne naprave, ki se povezujejo na usmerjevalnik in večkrat oddajajo signale, da pokrijejo veliko večje območje.
 • Izogibajte se postavljanju usmerjevalnika v bližino ali v klet, saj materiali, kot so beton in material, lahko blokirajo signale Wi-Fi in s tem počasi Wi-Fi.
 • Če puščanje usmerjevalnika na knjižni polici ali na tleh ni najboljši položaj za širjenje signalov Wi-Fi. Vendar je bolj obetaven način postavitev usmerjevalnika na določeno višino, da se dosežejo opazne zmogljivosti Wi-Fi, ki razširijo obseg oddajanja v celoti.

umestitev usmerjevalnika

5. Zastareli gonilnik omrežja

Za vzpostavitev povezave z internetom je potreben omrežni adapter, ki ga podpirajo omrežni gonilniki. Na splošno sistem Windows samodejno posodablja te gonilnike mesečno, da bi zagotovili najboljšega gonilnika brez napak. Vendar lahko pridejo časi, ko ti brezžični gonilniki izginejo ali postanejo nezdružljivi s vašo strojno opremo, kar vodi do težav s povezljivostjo Wi-Fi.

Kako popraviti:

Gonilnik lahko ročno posodobite tako, da v iskalno polje vnesete upravitelja naprav in poiščete omrežni adapter. Ko ugotovite, da z desno miškino tipko kliknite omrežni adapter, ki ga želite posodobiti in izberite gonilnik za posodobitev. Če vas bo pozval k posodobitvi, ki je na voljo, kliknite namestitev in če ne, potem je vaš sistem posodobljen.

posodobitev gonilnika

Nasvet: Preizkusite hitrost povezave!

Za natančne in resnične rezultate zaprite vse aplikacije, ki se izvajajo v ozadju, in zaustavite Adblocker, če ga uporabljate.

Opomba: Vaša internetna hitrost je lahko v najprometnejših časih dneva počasna, v nasprotju s polnočjo, to je v bistvu, ko polovica vaše okolice verjetno spi. Če pa je vaša hitrost konstantno nizka, boste morda želeli poklicati svojega ponudnika internetnih storitev (ponudnika internetnih storitev), da dobite nadgradnjo načrta!

 • Odprite želeni brskalnik in pojdite na spletno mesto za hitro testiranje, kot je speed.googlefiber.net.
 • Tapnite na "Predvajaj" ikono
 • Po nekaj sekundah boste videli ping, hitrost prenosa in hitrost nalaganja.
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map