Ali je Bitmoji varen?


Je Bitmoji varen?

Kaj je Bitmoji?

Bitmoji je brezplačna aplikacija – na voljo tako za naprave iOS kot Android. Čeprav ima brezplačna različica aplikacije omejene funkcije, vam nakupi v aplikacijah omogočajo premijo in dostop do vseh funkcij. Do Bitmojijev je enostavno dostopati prek AppStore ali PlayStore. Bitmoji svojim uporabnikom omogoča ustvarjanje in skupno rabo emojisov in avatarjev po meri. Po pridobitvi s strani Snapchat je Bitmoji hitro pridobil na popularnosti ne le med najstniki, temveč tudi odraslimi.


Aplikacija se integrira z drugimi klepetavimi aplikacijami, kot so Messenger za Facebook, WhatsApp, Snapchat in iMessage. Aplikacija s tipkovnico naprave omogoča uporabnikom, da sami ustvarijo emojise po meri in celo risanko. Izbirate lahko med dvema možnostma, ali lahko ustvarite avatar s slogom Bitsrips ali Bitmoji. Slog Bitsrips ponuja podrobne možnosti prilagajanja in lahko ustvari dejanske avatarje, po drugi strani pa je Bitmoji manj podroben, vendar raje za hitro ustvarjanje.

Bitmoji pomaga uporabniku ustvariti ne samo estetiko obraza, kot so avatarjeve lastnosti, temveč uporabnikom omogoča tudi oblikovanje njihovih avatarjev glede na njihove modne želje ali oblačenje. Ko uporabniki ustvarijo svoje uporabniške avatarje, postanejo dostopni prek tipkovnice naprave, tako kot vgrajeni emojis, in jih lahko uporabljate v e-poštnih sporočilih, besedilih in spletnih aplikacijah za sporočanje..

je-bitmoji-safe-ikona

Ali Bitmoji zahteva popoln dostop?

Dovoljenja, ki jih zahtevajo aplikacije, so moteča. Pogosto se lahko vprašate, zakaj določena aplikacija zahteva dostop do vaših stikov ali dostopa do mikrofona. Vendar pa obstaja nekaj aplikacij, ki potrebujejo popoln dostop za svoje delovanje. Bitmoji je ena izmed teh aplikacij. Ljudje se običajno najmanj motijo ​​za aplikacije na tipkovnici, kot je Bitmoji, in prosijo za popoln dostop do naprave. Dostop do vaše naprave pomeni razkritje vseh zasebnih podatkov razvijalcu aplikacij. Vaši stiki, sporočila, e-poštni naslovi, osebni podatki, podatki, poverilnice za prijavo in bančni podatki, za aplikacijo postane vse dostopno.

Ne trdimo, da je Bitmoji senčna aplikacija ali bi lahko ukradel vaše podatke. Pravkar vas obveščamo o dostopu, ki ga zahtevajo takšne aplikacije in ki ga z veseljem odobrimo. Aplikacije za tipkovnico, kot je Bitmoji, zahtevajo popoln dostop, ker potrebujejo podatke o svojih uporabnikih. Če analiziramo svoje uporabniške podatke, lahko tipkovniške aplikacije, kot je Bitmoji, pripravijo napovedne predloge za samodejno dokončanje in izvajanje samodejnih popravkov. Informacije, do katerih dostopajo aplikacije, jim pomagajo rasti in olajšajo uporabniško izkušnjo.

Na spletnem mestu Bitmoji je razloženo, zakaj aplikacija zahteva popoln dostop do naprave. Tukaj je nekaj, kar morajo povedati razvijalci Bitmoji:“Prosimo za dovoljenje za popoln dostop, da lahko prenesemo vaše slike Bitmoji po meri s naših strežnikov.”.

Razvijalci Bitmoji-ja zagotavljajo tudi, da aplikacija kljub popolnemu dostopu do naprave, ki ga dovolijo njeni uporabniki, ne more razlagati podatkov, ki jih vnese prek tipkovnice. To so njihove natančne besede:»Tipkovnica Bitmoji ne more brati ali dostopati do ničesar, kar vnesete s tipkovnico iPhone ali katero koli drugo tipkovnico drugih proizvajalcev«.

Podatki, ki jih Bitmoji zbira

Bitmoji nima svoje politike zasebnosti. Odkar jo je pridobil Snapchat, ima Bitmoji enako politiko zasebnosti kot Snapchat. Bitmoji ima dostop do osnovnih demografskih podatkov uporabnika, ki predstavljajo vaše ime, starost, spol in datum rojstva, ki mu sledijo vaša telefonska številka, e-pošta in poverilnice.

Bitmoji ima tudi dostop do podatkov o uporabi storitev. Tovrstne informacije aplikaciji omogočajo beleženje in shranjevanje načina interakcije z aplikacijo in vzorcem uporabe. Ni treba posebej poudarjati, da ima aplikacija dostop do vse vsebine, ki je v skupni rabi in prejetih, do podrobnosti o stikih in informacij, shranjenih v shrambi naprave. Poleg tega ima aplikacija tudi dostop do piškotkov in lokacije vaše naprave.

Aplikacije tretjih strank, kot je Bitmoji, pogosto uporabljajo podatke za izboljšanje uporabniške izkušnje. S tem ni nič narobe. Uporabniške podatke je mogoče uporabiti za profiliranje, kar olajša ciljno usmerjene oglase. To je model zaslužka, ki ga pogosto uporabljajo aplikacije, kot je Bitmoji, kjer brezplačna aplikacija zasluži s prikazovanjem oglasov svojim uporabnikom po njihovih željah.

Kako je Bitmoji negotov?

Kot smo že pojasnili, Bitmoji zahteva popoln dostop do vaše naprave. To bo zagotovo sprožilo nekaj alarmov za uporabnike, ki svojo zasebnost in varnost jemljejo resno. Ni pomembno, kaj trdi Bitmoji na svoji spletni strani, saj je aplikacija za tipkovnico, ki zahteva popoln dostop, Bitmoji tehnično dostop do vaših podatkov o pritisku tipke.

Kot smo že pojasnili, takšne aplikacije uporabljajo dostopne podatke za ustvarjanje uporabniške izkušnje. Zato je bolj verjetno, da Bitmoji beležijo in analizirajo podatke, ki se nanašajo na vaše nastavitve v aplikaciji, kot je pogosta uporaba določenih emojijev in ne vaših zasebnih podatkov. Navsezadnje je stvar perspektive. Ljubitelj zasebnosti raje ne bi uporabljal svojega telefona za izvajanje finančnih transakcij ali prenašanja občutljivih informacij, saj bi napravo lahko preprosto izgubili ali ukradli.

Ker ima Bitmoji dostop do vaše identitete, dnevnikov klicev, mikrofona, ID-ja kamere in naprave, bi se ljubitelji zasebnosti raje zbudili nad aplikacijo tipkovnice, ki zahteva dostop do ID-ja uporabnika, mikrofona in kamere, kot pa skrbi za podatke pritiska tipke. Kot rečeno, je vse stvar perspektive. Če sem iskren, če jemljete svojo zasebnost preveč resno, bi se spraševali, ali je Bitmoji varen ali ne uporabljate aplikacije na prvem mestu.

Ali je Bitmoji vreden?

Kot smo že pojasnili, aplikacije, ki zahtevajo prevelika dovoljenja, najmanj želijo navdušenci nad zasebnostjo. Vedno obstaja tveganje za zasebnost, povezano z uporabo tipkovnic drugih proizvajalcev, kot je Bitmoji. Torej, stvar perspektive. Ne glede na to, ali želite besedilo ustvariti kot zabavno izkušnjo ali imate raje svojo zasebnost nedotaknjeno. Ne presojamo integritete razvijalcev Bitmojija ali ga razglašamo za nevarno aplikacijo. Kljub temu, da razvijalci uspešno ščitijo in ne nameravajo objavljati podatkov o uporabnikih nepooblaščenim osebjem, nam zgodovina sporoča, da so uhajanja informacij neizogibna.

Bitmoji ima dovolj verodostojnosti za svoje ime, saj ga je pridobil Snap Inc. Čeprav Bitmoji ne izgleda kot senčna aplikacija, prevelika dovoljenja na trenutke sprožijo alarm. Običajno na takšne pomisleke odgovarja pravilnik o zasebnosti aplikacije. Namenski pravilnik o zasebnosti je nujen, saj olajša uporabnikom in reši njihove težave glede zasebnosti. Bitmoji nima svoje politike zasebnosti in Snapchatova politika razkriva zelo malo posebnosti o aplikaciji.

Želite povrniti svojo spletno zasebnost? Morda boste želeli preveriti spodaj vodnike:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map