Ali je LastPass varen?


Je LastPass varen?

S povečanjem naših spletnih računov je spominjanje uporabniškega imena in gesla za vsakega izmed njih postalo izziv in pogosto odjava iz računov samo zato, ker ste izgubili geslo.


Se ne upate znova uporabiti istega gesla, saj ima glede na pogosto citirano raziskavo Microsoft Research povprečni uporabnik 6,5 gesla, od katerih je vsako razdeljeno na 3,9 različnih spletnih mestih? Vsak uporabnik ima približno 25 računov, ki zahtevajo gesla in vnesejo v povprečju 8 gesel na dan.

Če je račun za Facebook na račun portala vaših fakultet, je lahko preizkus, da si samo zapomnite vaše poverilnice. Zato je nekje nekdo končal z briljantno idejo o razvoju skrbnika gesel!

Upravitelj gesel v bistvu deluje kot organizator, ki varno hrani vaša gesla za vsak spletni račun, zato vam ni treba nenehno praskati po glavi, če želite priklicati geslo. Takšen upravitelj gesla je LastPass, globalno pohvalna šifrirana storitev.

je zaščiten zadnji pas

Kaj je LastPass in kdo je lastnik?

LastPass je bil prvotno objavljen 22. avgusta 2008. Od oktobra 2015 je LogMeIn Inc kupil LastPass za 110 milijonov dolarjev.

LastPass je skrbnik gesel in generator gesel, ki zaklene vaša gesla in osebne podatke v varen trezor.

V trezorju LastPass lahko shranjujete gesla in prijave, ustvarjate spletne nakupovalne profile, ustvarjate močna gesla, sledite osebnim podatkom v opombah in še več.

Z LastPassom se izognete zaklenjenosti iz svojih spletnih računov ali se spopadate s frustrirajočimi ponastavitvami gesla.

LastPass ponuja tudi vrhunsko različico, ki ponuja dodatne ugodnosti, kot so neomejena skupna raba gesel, elementov in opomb, 1 GB šifriranega shranjevanja datotek, premium večfaktorsko preverjanje pristnosti, prednostna tehnična podpora in preverjanje pristnosti prstnih odtisov na namizju.

Glavno geslo

Za vzpostavitev novega računa LastPass je potrebno močno glavno geslo. Geslo je šifrirano, če je LastPass vdrl, tako da vaše glavno geslo ne bi bilo tam v bazi.

Samo zapomnite si glavno geslo LastPass in LastPass bo za vas samodejno izpolnil spletne brskalnike in aplikacije.

Kako je LastPass varen?

LastPass deluje v skladu z varnostnim modelom ničelnega znanja, kjer so kateri koli in vsi občutljivi podatki, shranjeni v LastPassu, šifrirani na ravni naprave z AES-256 bitnim šifriranjem, preden se sinhronizira z varnostjo transportnega sloja (kriptografski protokol, namenjen zagotavljanju varnosti komunikacije prek računalniškega omrežja ) da bi jo zaščitili pred napadi človeka v sredini.

Pogoste nadgradnje sistemov

Poleg tega LastPass uporablja najboljše varnostne prakse v industriji, da zaščitijo svojo infrastrukturo, tako da pogosto nadgrajujejo svoje sisteme, pa tudi z uporabo odvečnih podatkovnih centrov, da zmanjšajo tveganje izpadov ali eno samo napako. LastPass po ocenah tržno testira več kot 43.000 podjetij, vključno z Fortune 500 in vodilnimi tehnološkimi podjetji.

Šifriranje in dešifriranje podatkov

Šifriranje in dešifriranje deluje brezhibno s preverjanjem ključa. Ko je ključ preverjen, kar pomeni, da ste uspešno vnesli pravilno geslo, si boste lahko ogledali le svoja gesla, shranjena na LastPass.

Redne revizije in penetracijski testi

Vključeno v storitev zagotavljanja varnosti je samoumevno, da so varnostni ukrepi bistveni za vsakodnevno rutino na LastPassu. Tako kot PureVPN tudi LastPass opravi vsaj en letni preizkus, da pomaga okrepiti in potrditi varnost svojega izdelka, kot je preveril varnostni pregled storitev.

Sodelovanje v programih Bounty Bug

LastPass sodeluje tudi v programih za napake na BugCrowd-u, kjer raziskovalci belih klobukov pravilno odkrijejo napake, tako da lahko podjetja izboljšajo svoj izdelek in ga še okrepijo pred hekerji in kibernetskimi kriminalci. To še bolj utrdi njihovo obljubo glede varstva gesel uporabnikov, kakršna bi morala biti.

Kaj se zgodi, če LastPass dobi Hakiran?

Zgodila se je doba hekerjev in govorilo se je, da je skoraj vse na spletu vpadljivo, poglejmo, kako se LastPass ukvarja s svojo varnostjo.Kot skrbnik gesla je varnost naša glavna prednostna naloga. Prizadevamo si, da se najobčutljivejše informacije naših strank ohranjajo zasebne in varne, za vsako ceno. Kot programsko podjetje se napake in težave pojavljajo po naravni poti in čeprav so neprijetne in zaskrbljene, so del naravnega procesa, zaradi katerega je LastPass tako varen..

Po mnenju LastPass-a so v svoji desetletni zgodovini doživeli samo en varnostni incident, ki sega v leto 2015. Na srečo niso bili ogroženi nobeni šifrirani podatki trezorja.

LastPass pogosto testira infrastrukturo in tudi v večini ekstremnih testov so njihovi sistemi zlasti odnesli in zaščitili šifriran trezor, ki gosti zapletene podatke svojih uporabnikov. To še bolj utrdi naše zaupanje v brezhibno mrežo, ki so jo razvili.

Če LastPass resnično trpi, hekerji resnično ne bodo dobili ničesar drugega kot informacije o grozljivkah. To je zato, ker uporabljajo AES-256 bitno šifriranje, ki kodira vaše podatke na raven, zaradi česar ni uporabna nobeni osebi razen dejanskemu prejemniku z veljavnim ključem za dešifriranje.

Zdaj so potrebni tudi nekateri varnostni protokoli, ki jih morate upoštevati, da boste varno shranili svoje podatke.

Ti lahko:

 • Najboljša praksa je ustvariti novo in močno geslo za vsak račun, ki ga naredite.
 • Nikoli ne ostanite prijavljeni, če uporabljate razširitev brskalnika, ker obstaja več možnosti, da se vaša naprava ukrade in heker lahko brez težav dostopa do vseh gesel.
 • Posodobite programsko opremo in protivirusne programe.
 • Nenazadnje se s PureVPN zaščitite pred hekerji.

Želite povrniti svojo spletno zasebnost? Morda boste želeli preveriti spodaj vodnike:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map