Ali je moj WiFi varen? Kako zavarovati domače omrežje WiFi v preprostih korakih?


Ali je moj WiFi varen? Kako zavarovati domače omrežje WiFi v preprostih korakih?

Tu je osnovni kontrolni seznam, ki mu morate slediti, da zaščitite brezžično omrežje:


 • Vedno občasno spremenite ime domačega omrežja (SSID).
 • Vedno ustvarite edinstveno in močno geslo in ga pogosto posodabljajte.
 • Vedno uporabite in aktivirajte najmočnejšo šifriranje omrežja.
 • Filtrirajte MAC naslov v vašem omrežju.
 • Nikoli ne delite mrežnih poverilnic s svojimi gosti.
 • Omejite obseg brezžičnega signala.
 • Izklopite Wifi, ko ga ni doma.
 • Posodobite vdelano programsko opremo vašega usmerjevalnika.
 • Za največjo varnost uporabite izdelke omrežne varnosti, kot je VPN.

Če želite več informacij, preberite spodnji vodnik o tem, kako zaščititi svoj wifi.

Povezava Wi-Fi je zavarovana s šifriranjem vojaškega razreda PureVPN.

Kako deluje Secure Wi Fi Security?

WiFi je najbolj iskana vstopna točka, ki jo kibernetski kriminalci uporabljajo za infiltracijo v vašo povezavo Wi-Fi za pridobivanje podatkov kot geslo (Izogibajte se uporabi osebnih podatkov (npr. Ime hišnega ljubljenčka) za geslo) prek usmerjevalnika. Ironično je, da hekerji to uspejo, ne da bi v vaš dom vložili niti en korak, da bi dobili geslo in vdrli v usmerjevalnik, ne da bi bili fizično tam.

Z napredovanjem tehnologije se povečuje naša odvisnost od zanesljivega varnega brezžičnega omrežja Wi-Fi prek usmerjevalnika ali katere koli naprave. Varna varna povezava Wi-Fi deluje tako, da vaše internetne aktivnosti šifrirajo s 256-bitnim šifriranjem AES. Ko se v omrežje povežete z omrežjem VPN, nameščenim na usmerjevalniku ali kateri koli napravi, se vaše spletne komunikacije, kot je geslo, potujejo naprej in nazaj skozi varen prehod za brezžično omrežje Wi-Fi.

Kako nezanesljivo je javno brezžično omrežje WiFi?

Odlična lestvica pokritosti z brezžičnim omrežjem javnega brezžičnega omrežja prek usmerjevalnika ali katere koli naprave in njegova priročnost sta obe ceni. Zaradi istih razlogov, zaradi katerih so nezavarovane vroče točke brezžičnega omrežja prek usmerjevalnika ali katere koli naprave zaželene za uporabnike, je tisto, kar privlači hekerje, saj javno brezžično omrežje Wi-Fi ne potrebuje nobene avtentikacije ali gesla, ki ustvarja priložnost, da heker pridobi neomejen dostop do vaših naprav.

Največje tveganje, povezano z javnim brezžičnim omrežjem, je sposobnost hekerja, da se postavi med vas in internetno dostopno točko, kot so brezžični usmerjevalniki. Ko je omrežje ogroženo, namesto, da se neposredno pogovarjate z usmerjevalnikom za dostopno točko, pošiljate dostop do informacij o brezžičnem omrežju, kot so ime omrežja, mac naslovi, geslo za wifi, privzeto geslo, nastavitve usmerjevalnika, model usmerjevalnika, gost geslo usmerjevalnika omrežja in domačega omrežja, IP-naslova, hekerju, ki ga nato sproži.

Vem, za kaj se prijavljate

Samoumevno je, da morate biti seznanjeni s Pogoji. Na splošno, ko se povežete z omrežjem, javno omrežje Wi-Fi prikaže T&Stran Cs, preden vam omogočijo dostop do internetnih brezžičnih omrežij, in vaša odgovornost je, da se prepričate, da ste prebrali svojo varnost in podatke, ki jih bodo zbirali v zvezi z vašimi osebnimi podatki iz seje vašega internetnega omrežja, preden dostopate do njega, in kaj počnejo s tem.

Medtem ko ni jasno, ali se privolitev lahko zlorabi glede pogojev – pomagajo tudi pri zaščiti ponudnika omrežja Wi-Fi -, vendar ne le slepo klikajte po pojavnih zaslonih, s katerimi ste predstavljeni, ko ste vklopljeni . Vedno iščite ime omrežja, ne glede na to, do katere Wi-Fi povezave dostopate s protokolom WPA2 ali Wireless Zaščiten dostop2, WPA2 je trenutno najmočnejši v uporabi za brezžični usmerjevalnik. In če od vas zahtevajo, da namestite dodatno programsko opremo ali razširitve brskalnika ali potrebujete dostop do telefona, se prepričajte, da se hitro oddaljite za lastno varnost in dostopate do katerega koli drugega varnega omrežja, ki omogoča zaščito z wi-fi.

Razen če ne uporabljate VPN

Wi-Fi omrežje so občutljive narave. Njihov namen ni le prenašanje internetnega omrežja v radijske signale, ampak olajšanje komunikacije med usmerjevalnimi napravami, povezanimi z omrežjem wifi. Ogromen pretok podatkov (mac naslovi, wifi omrežje, nastavitve usmerjevalnika, ip naslov, domače omrežje, gostujoče omrežje, uporabniško ime in geslo) so vroča tarča, razen če v brezžičnih usmerjevalnikih, domačem omrežju, usmerjevalniku itd. poskrbite za zaščito mac naslovov, wi-fi omrežij, domačega omrežja, ip naslova, nastavitev usmerjevalnika, mac naslova naprav, omrežne varnosti usmerjevalnika in tako zagotovite, da boste povečali varnost svoje wifi v omrežjih wifi ali wifi.

WiFi VPN

VPN, ki je konfiguriran na usmerjevalniku, bo varoval Wi-Fi povezavo vseh tistih naprav (usmerjevalnik in mac naslov itd.), Ki so povezane z usmerjevalnikom. Če je v napravi konfiguriran VPN, mu bo uspelo zagotoviti samo varnost naprave in ne drugih, ki za dostop do internetnega omrežja uporabljajo Wi-Fi. S pomočjo aplikacije lahko namesto vmesnika spletnega brskalnika nastavite privzeto geslo tudi za svoja wifi omrežja ali omrežje wifi.

Varni brezžični internet PureVPN je namenjen vsem

PureVPN je opremljen s sodobnimi varnostnimi protokoli, ki varujejo vašo povezavo Wi-Fi pred vsemi zunanjimi grožnjami in tako zaščitijo brezžično omrežje. PureVPN zagotavlja 256-bitno varnostno šifriranje, ki lahko zaščiti vaše brezžično omrežje usmerjevalnikov pred vsemi vrstami hekerjev, kibernetskih kriminalcev in celo večjih nadzornih agencij, da zaščiti vaše uporabniško ime in geslo, mac naslov, omrežno varnost usmerjevalnika itd..

PureVPN lahko tudi v spletu ostane anonimen glede vaše dejanske lokacije, tako da vam nihče ne more slediti s pomočjo usmerjevalnika. PureVPN je tudi boljša alternativa za dostop do funkcij za oddaljeno upravljanje usmerjevalnika, ki v spletu izpostavljajo svoj vmesnik, ki temelji na spletnem brskalniku..

Kako vam lahko PureVPN koristi?

Vprašali bi, Ali je wifi varen? Odgovor je, da. PureVPN med desetinami prednosti, povezanih z internetom z VPN, zagotavlja izjemno spletno varnost, tako da sta vaša resnična identiteta in vaši podatki zaščiteni pred sledilci, marketinškimi agencijami, kibernetskimi kriminalci in nadzornimi skupinami.

• AES 256-bitno šifriranje– Čeprav je desetletje star standard šifriranja, je najbolj znan med skupnostjo VPN, saj ponuja najvišjo zaupnost vaših podatkov.

• Split predori– Razdelite svoje internetne zahteve med VPN strežnikom in internetom prek Split Tunneling in bodite prepričani o svoji spletni zasebnosti.

• varen oddaljeni dostop – Do svoje naprave lahko dostopate na daljavo, tako da se povežete z omrežjem Wi-Fi iz katerega koli sveta, če ste varno povezani z omrežjem VPN.

• Zaščita pred Paff sniffing – Hekerji posadijo zlonamerno programsko opremo za branje vaših internetnih komunikacij. PureVPN-ov varni Wi-Fi je ves čas zaščiten pred zlonamerno programsko opremo in vohunsko programsko opremo.

• Internet Kill stikalo– Internet Kill Switch PureVPN je varnostni gumb, ki zagotavlja, da bo vaša spletna zasebnost ves čas ostala nedotaknjena, če VPN povezava pade.

PureVPN Ekskluzivne funkcije

ikono

Varen WiFi

Uporabniki Androida se lahko povežejo s katerim koli Wi-Fi-jem s popolnim zaupanjem in brezskrbnostjo

ikono

Split tuneliranje

Pridobite svobodo za distribucijo vašega internetnega prometa po želji med PureVPN in ponudnikom internetnih storitev

ikono

Točka VPN

Svojo napravo Windows spremenite v vročo točko in tako zaščitite vse povezane naprave

ikono

Konfiguracija usmerjevalnika

PureVPN je združljiv s široko paleto usmerjevalnikov, s katerimi zaščitite domače ali pisarniško omrežje

ikono

Internet Kill stikalo

Uporabite našo funkcijo IKS, ki ni na voljo, da zagotovite, da je vaša spletna identiteta ostala skrivnost

ikono

256-bitno šifriranje

PureVPN za zaščito vašega omrežja Wi-Fi uporablja 256-bitno šifriranje AES vojaškega razreda

ikono

Zaščita pred uhajanjem

Uporabite našo storitev, da boste vedno zaščiteni pred puščanjem IPv6, WebRTC in DNS

ikono

Anonimno brskanje

Skrijte svoj pravi IP naslov s PureVPN in uživajte v anonimnem brskanju po spletu

Preberite več o funkcijah PureVPN

 • Split tuneliranje
 • AES Šifriranje
 • Internet Kill stikalo
 • Varna skupna raba datotek P2P
 • IPv6 Zaščita pred uhajanjem
 • iOS na zahtevo
 • DNS zaščita pred uhajanjem
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me