Ali je postopek nakupa Bitcoin popolnoma anonimen?


Je nakup Bitcoin popolnoma anonimen?

Kljub svetovnemu slovesu varnega in anonimnega načina plačevanja, resnici na ljubo – Bitcoin ni povsem anonimen. Čeprav lahko to postane šok za skupino Bitcoin ali kriptovalute na splošno, se vsaka bitcoin transakcija javno razkrije v knjigi, koraki za preverjanje pristnosti z menjavami pa olajšajo sledenje Bitcoin do vas.


Vodilne svetovne kripto borze, kot so Binance, Coinbase in BitMEX, upoštevajo stroga pravila KYC (vedite svojo stranko) in AML (pralnik denarja), kar otežuje anonimnost plačil Bitcoin. Ko poskušate odpreti račun na menjavi kriptovalut, boste morali navesti:

  • Skenirana kopija potnega lista ali vozniškega dovoljenja za dokazovanje vaše identifikacije.
  • Pokončna slika vašega obraza, tako da izmenjava ve, kdo ste.
  • Vaše registrirano polno ime glede na vašo dokumentacijo.
  • Vaš uradni e-poštni naslov, prek katerega boste dostopali do računa.
  • E-poštni naslov, ki ste ga navedli, boste morali preveriti s klikom na povezavo v e-poštnem sporočilu.
  • Dodajte telefonsko številko in jo preverite s kodo, poslano prek izmenjave.
  • Dodajte svoj domači naslov.

S takšnimi osebnimi podatki, ki so na voljo borzam, ali res mislite, da je Bitcoin anonimen?

img

Kako kupiti Bitcoin Anonimno

Kot druge stvari, obstajajo tudi rešitve za anonimno nakup Bitcoina. Gotovo ste že slišali za izraz: gotovina je kralj. Verjeli ali ne, gotovina je resnično kraljeva. Zaradi neprimerne odgovornosti, povezane z denarjem, ni mogoče slediti.

Bankomat Bitcoin

Bitcoin lahko kupite anonimno z gotovino prek LocalBitcoins ali še bolje, Bitcoin bankomati! Ste že kdaj pomislili na bankomat, namenjen Bitcoin-u? Da, obstaja v več kot 80 državah, na katerih je skoraj 3000 lokacij samo v Združenih državah Amerike. Vse, kar morate storiti, je, da v bankomat vstavite valuto in jo usmerite za prenos kovancev v svojo bitcoin denarnico.

Medtem ko postopek nakupa bitcoinov prek bankomatov postane anonimen, saj lahko vsakdo kovance nakaže na svoj račun, tako da mu preprosto posredujete svoj denarnico, je prava anonimnost le, če menjava nima nobenih osebnih podatkov o vas in to je malo verjetno. glede na predpise.

Oseba za nakup osebe

Z leti se je osebno poslovanje z Bitcoini izkazalo za veliko bolj anonimno kot druge metode. Medtem ko vas osebni nakup Bitcoin lahko vključuje, da se fizično srečate s kupcem ali prodajalcem, ni skrivnost, da se obe strani strinjata, da se nista nikoli srečala.

Uporabite lahko lokalne bitcoine, če želite izvedeti vse o lokalnih kupcih ali prodajalcih, ki so pripravljeni na transakcijo, in jih nato kontaktirati na platformi. Kljub temu interakcija na platformi pomeni, da je ogrožena vaša zasebnost na spletu.

Najbolje je, da olajšate transakcijo z osebo, ki ji zaupate in je varna. Če imate opravka z zaupljivo osebo, lahko zaščitite anonimnost. Vendar pa vseh transakcij od osebe do osebe ni mogoče šteti za anonimne. Če želite, lahko Bitcoin takoj kupite prek spleta.

Kupite Bitcoin Anonymously Online

Nekatere izmenjave vam omogočajo nakup bitcoina, ne da bi morali iti skozi postopek preverjanja ali potrebe po poznavanju svoje stranke. Tak primer je Bisq. Bisq je odprtokodna programska različica, ki omogoča nakup in prodajo kripto valut v zameno za realne valute (dolar, evro itd.) In ne zahteva nobene registracije.

Vendar pa se h3Bisq ne pohvali z likvidnostjo in spotimi cenami, ki jih dobite pri pomembni centralizirani menjavi. Platforma ureja celotne transakcije nakupa in prodaje. Od nakupa, za katerega morate opraviti plačilo z bančnim nakazilom ali e-denarnico, prodajalcu, ki v vašo denarnico pošlje bitcoin znesek.

Medtem ko se ne bi smeli zanašati samo na Bisq, je to odlično nadomestilo Localbitcoins.com, saj se vam ni treba srečati z osebo. Drugi načini vključujejo Hodl Hodl, kjer lahko navedete svoje podatke za preverjanje.

Komu bi morali zaupati?

Medtem ko obstajajo mesta, za katera potrebujejo minimalno identifikacijo sploh, da ne bi zares izstopili iz centraliziranega finančnega sistema, potrebujete močan mehanizem, ki lahko na koncu vaše plačila Bitcoin postane anonimen in ta mehanizem ni nič drugega kot VPN ali omrežje Tor.

Zakaj potrebujete anonimnost?

Anonimnost je temeljna pravica vsakega državljana. Zasebnost in anonimnost gresta z roko v roki. Brez zasebnosti so vaše skladbe vidne drugim in to je zaskrbljujoča situacija za vse, ki jih skrbi njihova spletna zasebnost.

Medtem ko živimo v dobi platform in družabnih medijev, ki nas nagovarjajo k temu, da delimo svoje zelo osebne trenutke za nekaj všečkov, to pride zelo drago, še posebej, če smo žrtve žrebanja ali kraje identitete.

Sodelovanje pri nakupu ali prodaji Bitcoina ali katere koli druge kripto valute je popolnoma osebna zadeva, katere podrobnosti ne bi smeli razkriti nikomur, na primer, ali ste kupili, kje kupili ali ko ste kupili bitcoin.

Vlade imajo osebno ponudbo proti nakupom, povezanim s kripto valutami. Če ste velik kupec ali opazna oseba v svetu kripto valute, boste morda pritegnili nezaželeno privlačnost nezakonitih posameznikov.

Vsekakor vam lahko z anonimnostjo zagotovite popolno brezskrbnost in vam zagotovite potrebno plast zaščite pri sklepanju pomembnih transakcij z bitcoini.

Želite povrniti svojo spletno zasebnost? Morda boste želeli preveriti spodaj vodnike:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me