Ali je zapor zaprt?


Ali je zapor varen?

Morda se sprašujete, ali je jamarski preboj varen in kaj počne? Jailbreaking vaš pametni telefon vam lahko omogoči dostop do več funkcij in funkcij, ki jih omejuje proizvodno podjetje. Zaporni pametni telefon vam bo morda nekoliko všeč, še posebej, če s telefonom raziskujete nove funkcionalnosti in možnosti. Vse se lahko sliši neverjetno dobro – posledice ali posledice, ki bi jih lahko poškodoval v telefonu, so lahko zelo nevarne. Pravo vprašanje je torej, če ste igra in ste pripravljeni tvegati.


Ali je zapor varen za vaš iPhone

Kaj je zapor?

Izraz jailbreaking se nanaša na sprememba na ravni sistema naprave za preprečevanje omejitev ali ovir, ki jih ustvari proizvajalec naprav. Izraz se običajno uporablja za pametne telefone, vendar se uporablja za druge naprave, kot so igralne konzole, kot so PlayStation in druge elektronske naprave z omejenimi funkcijami. A jailbroken iphonei lahko preprosto zaobidejo omejitve proizvajalca in dostopajo do omejenih funkcij ali celo namestijo nepooblaščena programska oprema ki jih ni mogoče prenesti iz trgovine z aplikacijami. Postopek izpusta iz zapora deluje kot izkoriščanje, ki povečuje privilegije naprave z zamenjavo vgrajen operacijski sistem z mods na račun varnostnih funkcij in življenjske dobe baterije, skupaj z varnostnimi ranljivostmi in težavami glede stabilnosti. Jailbreaking ni omejen, ampak zagotovo zloglasni med uporabniki iOS.

Kako deluje beg iz zapora?

Apple ljubi omejevati privilegije uporabnikov. Običajno so narekujejo uporabniško izkušnjo in vam povem, kako naj se uporablja naprava – naprava, ki ste jo pravkar kupili. Preučimo nekaj teh omejitev, Apple iPhone je pomnilnika ni mogoče nadgraditi, Apple iPodi treba sinhronizirati s Apple iTunes za predvajanje glasbe, Apple Mac delov ni mogoče zamenjati in večina dostojnih aplikacij je vklopljena Trgovina z aplikacijami so plačani. Seveda obstajajo uporabniki telefona Apple, ki ne cenijo zadržanosti in se zato odločijo za jailbroken telefon, saj jim omogoča, da zaobidejo omejitve in prekoračijo Apple iPhone, Apple iPad in katero koli drugo Apple-napravo.

Ali je zapor zaprt?

Z Jailbreakingom vašega iPhone mods ali jedro po meri zamenjajo vaš vgrajeni operacijski sistem in vam omogočajo, da prekoračite svoj jailbroken iPhone, dostopate do omejenih funkcij, brezplačno namestite aplikacije iz trgovine z aplikacijami in dostopate do nepooblaščenih vsebin brez skrbi o digitalnem zakonu o avtorskih pravicah Digital Millennium.

Poleg tega iPhone jailbreak omogoča prilagajanje uporabniškega vmesnika, kar ni mogoče z založenim operacijskim sistemom iPhone. Zlom vašega iPhone-a se sliši fascinantno, a vprašanje je, ali bi morali storiti jailbreaking? Z jailbroken iPhoni dobivate dodatne privilegije, vendar na ceno varnosti svoje naprave. Ali je zapor zaprt? Ne! Jailbroken telefon je ranljiv z vidika varnosti in je bolj dovzeten za kramp, nepooblaščen dostop in krajo informacij, kot je e-poštni naslov itd. Kljub temu je lahko 1 od 3 telefonov iOS, na katere naletite, z lahkoto iPhone in z Cydia.

Jailbreaking iPhone vs. Rooting iPhone

Jailbreaking:

Izraza jailbreak iPhone in root iPhone se lahko uporabljata zamenljivo, kljub temu pa je telefon, ki se ustavi iz zapora, večinoma povezan z napravami iOS. Po drugi strani je ukoreninjenje običajno povezano z napravami Android. Zaporni telefon ali ukoreninjenje je postopek, ki prepozna ranljivosti v operacijskem sistemu zalog in ga nadomesti z modsom – uporabnikom omogoča dostop do omejenih funkcij, do katerih ni mogoče dostopati iz trgovine z aplikacijami. Pri tem je treba opozoriti, da novorojenčkov ne smejo poizkušati telefoni z zapornicami, saj postopek ne zagotavlja 100% uspeha. Medtem ko Jailbreak vaš iPhone vedno obstaja, obstaja nevarnost, da ga prekličete, če je napačno izveden. Poleg tega morate ob vsakem ponovnem zagonu znova zabeležiti čas, ko boste morali izklopiti iPhone.

Koreninski telefon:

Po drugi strani je zakoreninjenje telefona manj zapleteno v primerjavi z begunskim telefonom. To je zaradi odprtosti operacijskega sistema. Android kot operacijski sistem je v primerjavi z iOS bolj osvobojen. Čeprav proizvajalci Android ne cenijo ali ne spodbujajo ukoreninjenja, je izvajanje postopka na napravi Android veliko manj težavno v primerjavi z iOS-om. Varno lahko rečemo, da je ukoreninjenje naprave s sistemom Android v primerjavi z iOS-om, ki je v begu, malo dopustno. Če gredo stvari na jug, lahko vrnitev zakoreninjene naprave v zalogo OS šteje za zadnjo možnost. Kljub temu pa vas lahko nezaželene groznice v zaporu zapustijo z napačno ali opečno napravo, ki je ni mogoče obnoviti.

Ali Jailbreak ogroža varnost naprav?

Preden začnete skočiti na vagon, kako lahko izbijanje jail negativno vpliva na varnost vaše naprave, je brezhibno razumeti, kakšen vpliv ima na varnost vaše naprave.

Brez garancijskega kritja s strani družbe Apple:

Če zaradi zloma naprave izniči njeno garancijo. V primeru, da se z vašo napravo zgodi kaj slabega, garancija odleti z okna. Čeprav ste potegnili uspešno jailbreak, imate zdaj napravo z neomejenim dostopom. In človeška narava je raziskati, kako globoka zajčja luknja gre – vedno bomo izbrali rdečo tabletko. Obstajajo dobre in slabe aplikacije; aplikacije, ki se zrušijo, in tudi zlonamerna programska oprema. Obstajajo razlogi, da so te omejitve na prvem mestu. Naprava Jailbroken vam omogoča namestitev API-jev tudi z nepooblaščenih in pogosto nezanesljivih strani – varnost vaše naprave je ranljiva.

Stabilnost in mobilna rušenja:

Naprave z jailbrokenom so bolj dovzetne za zrušitev telefona. Nekatere aplikacije morda ne bodo delovale po načrtih ali prej. Uradne posodobitve so katastrofa za jailbroken telefone. Če uradni posodobitev vašega telefona ne zasveti, bi vaš telefon zmedel, zlomil telefon ali nekatere funkcije naredil nedostopne. Poleg tega lahko posodobitve spremljajo tudi zlonamerne programske opreme. Edina rešitev za to je posodobljena različica jailbreaka in pogosto so potrebni tedni, celo meseci.

Zlonamerna programska oprema:

Ne glede na to, kako kul vam zveni prilagojena naprava iOS, priporočamo, da ne poskusite iz zapora. Ko poskusite iz zapora, so vaši dnevi brezskrbnega uporabnika končani. Vaša garancija je nična. Če ne Apple, se morate odločiti, ali je aplikacija varna ali ne, niste več njihova skrb. Zapori pogosto spremljajo varnostne grožnje, saj lahko ima pobeg vgrajen zadnji del vrat. V trenutku, ko napravo iOS izkopljete s strojno programsko opremo, lahko slučajno omogočite dostop do vseh svojih podatkov in informacij, shranjenih v telefonu.

Kršitve podatkov:

Eden od zloglasnih hekerskih napadov zaradi jailbreaka se je zgodil leta 2015, ko so kitajski hekerji dobili dostop do podatkov o prijavi 225.000 posameznikov, ki so poskušali iz zapora. Hack so olajšali backdoor ustvarjeni v jailbreak tweaks, ki so pomagali hekerjem pri vdiranju v uporabniške naprave.

Tukaj ne priporočamo, da vaš iPhone preprečite

Morda ste že vedeli, da naprava, ki je zaprta iz zapora, ni varna in lahko ogroža varnost vaše naprave. Jailbreaking ne le razveljavi garancijo za vašo napravo, ampak vam lahko prepusti opečno napravo, če je izvedena nepravilno. Uradne posodobitve postanejo katastrofa in spremljajo moteče težave – zaradi česar se bo vaša naprava počutila nepotrebno. Praktično ste prepuščeni sami sebi, saj niste več skrb družbe. Morda boste morali sami razlikovati med dobro aplikacijo in zlonamerno programsko opremo.

Iskreno, če stvari gredo na stran, vam nihče ne pomaga. Če ste novinec, toplo priporočamo, da ne poskušate iz zapora ali prosite nekoga, naj to stori namesto vas. Včasih je dovolj, da sprostite novo napravo, ki deluje, kot naj bi. Če pa ste navdušen navdušenec nad tehnologijo, si zlomite nogo. Močno preizkušate nove stvari, prilagojena naprava iOS zveni kul in vse prej kot varna!

Želite povrniti svojo spletno zasebnost? Morda boste želeli preveriti spodaj vodnike:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me