Dan varnejšega interneta 2020


Dan varnejšega interneta 2020

Ta dan varnejšega interneta omogočimo internetu boljše mesto, tako da spremenimo način delovanja, interakcije in poslovanja v spletu!
PureVPN svojim uporabnikom omogoča, da podarijo 12 mesečnih računov ljubljenim za vsako prijavo na ta dan varnejšega interneta.


img

 • Zgodovina
 • SID 2020
 • 2019 Recap
 • Partnerstvo
 • Zavedanje o SID
 • Varnostni nasveti
 • Vprašanja
 • Otroška zaščita
 • Zaščitna zaščita

Zgodovina dneva varnejšega interneta

Dan varnejšega interneta, ki ga pogosto imenujejo tudi SID, je svetovna pobuda, ki jo usklajuje skupna mreža Insafe / INHOPE. Cilj pobude je, da otroke pouči o varnosti na spletu in sproži pogovor brez meja o odgovorni uporabi tehnologije. Preberite nadaljevanje, če želite izvedeti več o pomenu tega dne in kaj lahko naredite, da bo vsak dan varnejši.

V Veliki Britaniji, Dan varnejšega interneta Vsako leto koordinira britanski center za varnejši internet, ki je partnerstvo treh vodilnih dobrodelnih organizacij: Internet Watch Foundation, South West Grid for Learning in Childnet International.

Stotine držav zunaj Evrope prav tako praznuje dan. Koncept Dan varnejšega interneta Odbori so bili predstavljeni leta 2009, da bi prireditev postala resnično globalna. Vsako leto od takrat Dan varnejšega interneta je staršem omogočil, da pomagajo svojim otrokom, da ostanejo varni pred številnimi nevarnostmi, ki krožijo po internetu.

dan varnejšega interneta

DAN VARNIJEGA INTERNETA

Dan bomo opazovali dne Torek, 11. februarja 2020. Letošnja tema je “Skupaj za boljši internet”. Dejansko moramo vsi sodelovati, da bomo še naprej uživali v številnih prednostih, ki jih imamo na voljo, zahvaljujoč internetu, vendar pozitivno, odgovorno in varno.

Internet je zagotovo najbolj moteča tehnologija doslej. Izbrisala je fizične razdalje in nam omogočila komuniciranje in interakcijo z ljudmi na tisoče kilometrov, kar je odprlo popolnoma nov svet možnosti današnje mladine.

Kljub temu, da nam je življenje olajšalo na nešteto načinov, nas stalna povezljivost pušča tudi ranljive in smo izpostavljeni številnim grožnjam, ki se skrivajo v spletu. Od lažnega predstavljanja in odkupa programske opreme do spletnega vdora in kraje identitete se krajina groženj ne spreminja le s časom.

Dan varnejšega interneta predstavlja prepotrebno priložnost za širjenje ozaveščenosti o tveganjih, povezanih z digitalnim svetom, ter opolnomočenje mladih in starih, da kar najbolje izkoristijo internet, medtem ko ostanejo varni.

varen dan-2020

Dan bolj varnega interneta 2019

Kako je PureVPN praznoval SID 2019

Vse smo prosili, da vložijo svoj del podpore dnevu varnejšega interneta in kaj predstavljajo z vključitvijo v našo SID kampanjo. Ponižali so nas pozitivni odzivi več sto udeležencev.

PureVPN je sodeloval z Danom varnejšega interneta, da bi ozaveščal o nevarnostih, ki jih skriva splet in zakaj bi morali vsi na spletu, ne glede na starost, zagotoviti svoje digitalne odtise.

Tisti, ki so ponovno objavili uradne objave SID, ki jih je objavil PureVPN, so dobili brezplačne VPN račune, ki so jih lahko delili med svoje prijatelje in družino. Varnejši internet pomeni za vas varnejši!

kaj-je-sid-2020-praznovanja-PureVPN

Kaj je varnejši internet?

Varnejši internet je tam, kjer lahko vsakdo, ne glede na to, kdo so in od kod prihaja, prek spletne varnosti javno izrazi. Internet brez omejitev za vse in spletna zasebnost za spoštovanje pravic tistih, ki imajo raje spletno anonimnost.

PureVPN partnerji s Centrom za varnejši internet

Tako kot lani se je tudi PureVPN – uradni podpornik SID -, pridružil UK Safer Internet Center, da bi razširil sporočilo o dnevu varnejšega interneta..

Ustvarjali bomo in delili uporabne vire za boj proti najpogostejšim spletnim grožnjam.

Poleg tega ponovno uporabljamo pristop za oddajo / darilo in tako spodbudimo posameznike, da se pridružijo pogovoru in okrepijo dialog o internetni varnosti.

sid-partnerstvo-PureVPN

Zakaj je bistvenega pomena ozaveščenost o internetu?

Čeprav je internet omogočil in pospešil napredek skoraj v vsem, kar je mogoče predstavljati, nas je izpostavil tudi številnim spletnim grožnjam, kot so kraja identitete, socialni inženiring, kibernetsko trpinčenje, odkupnina, izkoriščanje otrok in goljufije..

S tako veliko podatkov, ki so na voljo na spletu, varnost na internetu ni izbira. To je nujno. Prvi korak do spletne varnosti je, da se “zavedate” različnih vrst groženj in ranljivosti, ki se skrivajo v internetu, in kako lahko svojim otrokom pomagate, da jim ne postanejo žrtve..

Zakaj-dan varnejši internet je ključnega pomena do leta 2020-PureVPN

Nasveti za internet

V podjetju PureVPN vam aktivno pomagamo varovati vas pri varovanju naših podatkov. Navsezadnje živimo in dihamo varnost in zasebnost! Kljub temu se zavedamo, da to morda ni nujno pri vseh.
Na ta dan varnejšega interneta vam bomo namesto, da bi vas opozorili, da zaščitite svojo internetno povezavo z VPN-jem (kar bi v celoti morali), zagotovili nasvete o varnosti interneta, kako slediti in se zaščititi na spletu!

 1. Vedno prenašajte programsko opremo in aplikacije od pooblaščenih ponudnikov, da se izognete možnosti namestitve ločene programske opreme.
 2. Osebne podatke hranite izven interneta in samo sebi, saj so lahko koristni za tiste, ki jih želijo izkoristiti.
 3. Nastavite močna gesla za zaščito spletnih računov – uporabite mešanico številk, simbolov, velikih in malih črk.
 4. Zaklenite telefon z vzorcem gesla, PIN-a ali odklepanja, da bi komu preprečili dostop do vaših zasebnih podatkov.
 5. Vaši računi v družbenih medijih bi morali biti zasebni, da lahko o vas vidijo le vaši prijatelji in družina. Nastavite nadzor zasebnosti tako, da poiščete »Možnosti« ali »Nastavitve«.
 6. Nikoli ne zaupajte nikomur na internetu, ne glede na to, ali se predstavljajo za vašega prijatelja. Ni varno!
 7. Kadar koli je mogoče, uporabite dvofaktorsko overitev, da dodate dodatno plast varnosti v svoje spletne račune!
 8. Bodite pozvani, ko gre za posodobitev vašega operacijskega sistema in programske opreme, da preprečite, da bi kiber kriminalci izkoristili vrzeli za dostop do računalnika ali mobilnega telefona.
 9. Izogibajte se uporabi javnih omrežij Wi-Fi, kot so tista v kavarnah ali restavracijah, ker so sama po sebi negotova.
 10. Uporabite program za upravljanje gesla, če želite shraniti gesla in jih shraniti stran od dosega hekerjev.

SID-varnostni nasveti-2020

Kakšna vprašanja internetne varnosti se srečujemo danes?

  Sledi nekaj najpogostejših vprašanj o varnosti interneta, s katerimi se danes srečujemo:

  Tveganja informacijske varnosti

 • Zlonamerna programska oprema: Zlonamerna programska oprema, ki je namenjena zbiranju osebnih podatkov brez uporabnikove privolitve, kot so virusi, vohunska programska oprema, črvi, trojanci, odkupi, itd..
 • Lažno predstavljanje: Vrsta prevare, pri kateri storilec poskuša pridobiti občutljive podatke o žrtvi, tako da se pretvarja, da je zakonita družba ali oseba. Pogosto se zgodi prek ponarejenih besedilnih sporočil, e-poštnih sporočil ali spletnih mest.
 • Spletne prevare: Sheme, ustvarjene za goljufanje posameznikov s svojim denarjem ali osebnimi podatki, kot so podatki o bančnem računu, z lažnimi obljubami, triki itd.
 • Tveganja za osebno varnost

 • Kibernetsko ustrahovanje: Uporaba elektronskih sredstev, kot so e-pošta, takojšnje sporočanje in družbeni mediji za nadlegovanje ali zalezovanje posameznika ali skupine.
 • Žaljiva / nespodobna vsebina: Spletna mesta, ki vsebujejo eksplicitne, žaljive ali neprijetne vsebine, ki uporabniku morda niso všeč.
 • Cyberstalking: Kaznivo dejanje, v katerem napadalec vztrajno plaši ali nadleguje žrtev z uporabo elektronskih sredstev, kot so takojšnja sporočila, e-pošta ali sporočila, objavljena v diskusijskih skupinah ali spletnih mestih.
 • Spletna napoved: Dejanje izkoriščanja ranljivih mladostnikov ali otrok za nasilne ali spolne namene.
 • Sextortion: Vrsta izkoriščanja, pri kateri se spolne podobe ali informacije uporabljajo za izsiljevanje denarja ali spolne ugodnosti žrtve.
 • Kraja identitete: Kaznivo dejanje, pri katerem imitator pridobi ključne dele osebnih podatkov, kot so podatki o vašem bančnem računu ali številke socialnega zavarovanja, da vas lažno predstavljajo in zagrešijo goljufijo.
 • Brezžično prisluškovanje: Metoda, ki jo kibernetski kriminalci uporabljajo za praktično »poslušanje« v vašem omrežju Wi-Fi in krajo podatkov, ki se prenašajo po omrežju.
 • Neželena pošta: Uporaba sistemov za elektronsko sporočanje, kot so e-poštna sporočila, za pošiljanje neželenih masovnih sporočil (neželena pošta), kar odpira vrata lažnemu predstavljanju, zlonamerni programski opremi in grožnji vaši zasebnosti.
 • Ransomware: Vrsta zlonamerne programske opreme, ki zaklene računalnik ali datoteke in za odklepanje zahteva plačilo odkupnine.

Nasveti za internet za zaščito otrok pred:

 • Kibernetsko ustrahovanje
 • Žaljiva vsebina
 • Cyberstalking
 • Spletna napoved

Nasveti za internetno pomoč otrokom proti spletnemu napadu

 1. Bodite pametni glede tega, kaj pišete ali objavite v spletu. Ne dajte se deliti ničesar, kar bi vas lahko sramotilo ali prizadelo.
 2. Gesla ali podatkov o računu ne delite z nikomer, saj lahko to ogrozi vaš nadzor nad vašimi spletnimi dejavnostmi.
 3. Če uporabljate javni računalnik, se vedno odjavite, saj bi lahko bili podatki o vašem računu ogroženi, če se odjavite.
 4. Nikoli se ne marajte nobenemu uporabniku, ki vam pošlje grozeča ali žaljiva sporočila. Takoj jih blokirajte!
 5. Če ste vi ali nekdo, za katerega veste, da je žrtev spletnega ustrahovanja, ga ne prezrite. To takoj sporočite odrasli osebi.

Nasveti za internetno zaščito, ki ščitijo vaše otroke pred žaljivo / nespodobno vsebino

 1. S spletnim orodjem za filtriranje blokirate dostop do neprimernih spletnih mest in vsebin v internetu.
 2. Če naletite na katero koli vsebino, ki se vam zdi žaljiva, jo takoj prijavite skrbniku spletnega mesta.
 3. Ne odlašajte s prijavo neprimerne vsebine v družbenih medijih, kot so nespodobne fotografije, pornografske slike itd.
 4. Vklopite Varno iskanje, če želite blokirati eksplicitne rezultate v Googlu.
 5. Uporabite orodje za blokiranje oglasov, da preprečite, da bi žaljivi oglasi zakrivali vaš zaslon.

Nasveti za varnost v internetu za pomoč otrokom proti kibernetski prekinitvi

 1. V svojih spletnih profilih uporabite fotografijo, ki ne identificira vaše lokacije, tako da vas ni mogoče zaslediti.
 2. Če ni obvezno, pri registraciji ali prijavi na nekaj v spletu ne izpolnite polja, ki zahteva osebne podatke (PII), na primer vaš rojstni datum..
 3. Bodite previdni, katere osebne podatke delite v klepetalnicah, e-poštnih sporočilih ali spletnih mestih družbenih medijev. Zalezalci lahko preprosto zbirajo informacije iz vaših slik ali objav.
 4. Ko prekinete stik z intimnim partnerjem, mu ponastavite vsa gesla za svoje bančne, socialne medije in e-poštne račune, ne bodo mogli ugibati.
 5. Če imate spletno povezavo, shranite vso komunikacijo s storilcem za dokaze in jo prijavite organom pregona.

Nasveti za internetno pomoč otrokom proti spletnemu napovedovanju

 1. Nikoli se z nikomer, zlasti neznancem, ne pogovarjajte o stvareh, ki so osebne ali spolne narave. Takoj zaključite pogovor!
 2. Ne srečujte se iz oči v oči z nekom, ki ste ga srečali v internetu, tudi če se osebi zdi simpatična.
 3. Izogibajte se nalaganju slik, ki jih pošljejo ljudje, ki jih ne poznate.
 4. Starši morajo nadzorovati uporabo naprav, povezanih z internetom.
 5. Če se vam nekdo počuti neprijetno v spletu, o tem takoj pove zaupni odrasli osebi ali staršem.

Nasveti za varnost interneta za zaščito pred:

 • Zlonamerna programska oprema
 • Lažno predstavljanje
 • Goljufije
 • Neželena pošta
 • Ransomware

Nasveti za varnost interneta za preprečevanje zlonamerne programske opreme

 1. Namestite protivirusno / proti zlonamerno programsko opremo, da blokirate znano zlonamerno programsko opremo takoj, ko jo odkrijejo.
 2. Zagotovite, da ste na varni povezavi, tako da poiščete ključavnico na levi strani naslovne vrstice v brskalniku. Bere “https.”
 3. Pazite na taktike socialnega inženiringa, kot so lažno predstavljanje, spletne prevare itd.
 4. Za zaščito omrežja uporabite šifriranje WPA2 in spremenite privzeti SSID (ime vašega omrežja Wi-Fi).
 5. Nastavite svoj protivirusni / anti-malware, da bo v rednih presledkih izvajal skeniranje.

Nasveti za internetno preprečevanje lažnega predstavljanja

 1. Ne odpirajte prilog, kliknite na povezave ali nalagajte datoteke v e-poštnih sporočilih od nezaupljivih ali neznanih pošiljateljev.
 2. Uporabite programsko opremo požarni zid za zaustavitev napadov phishingjev in drugih hekerjev, ki poskušajo ogroziti vaše omrežje ali računalnik.
 3. Pazite na pojavna okna, saj so ponavadi poskusi lažnega predstavljanja.
 4. Nikoli ne pošiljajte svojih finančnih podatkov – to ni varen način za pošiljanje finančnih informacij, kot so številke kreditnih kartic ali bančni podatki.
 5. Namestite programsko opremo proti lažnemu predstavljanju ali razširitev brskalnika, saj vas bo opozoril, če in ko se spotaknete na mesto lažnega predstavljanja.

Nasveti za varnost interneta za preprečevanje spletnih prevar

 1. Ne delajte napake, če boste plačali vnaprej za stvari, kot so hipotekarna pomoč ali odpis dolga. Najverjetneje gre za prevaro in vzeli vam bodo denar in izginili.
 2. Če nekdo pokliče in vpraša za osebne ali finančne podatke, prekini in pokliči nazaj na številko, ki jo poznaš, da preveri, ali je klicatelj resničen. Goljufiji zlahka ponarejajo ID klicatelja!
 3. Če želite nekaj kupiti v spletu, to vedno storite prek zakonitih in uveljavljenih kanalov, kot sta Amazon ali eBay.
 4. Nikoli ne dovolite, da nekdo oddaljeno dostopa do vašega računalnika, razen če ni zaupanja vreden vir, kot je ponudnik internetnih storitev (ISP).
 5. Izogibajte se nepotrebnim prijateljem na družbenih medijih, ker lahko prevaranti izkoristijo informacije, ki jih delite.

Nasveti za varnost interneta za preprečevanje neželene pošte

 1. Prepričajte se, da vaš e-poštni naslov ne bo javno prikazan v klepetalnicah, družabnih omrežjih, javnih imenikih itd., Da preprečite možnost pošiljanja neželene pošte tja.
 2. Bodite previdni, če želite oddati svoj e-poštni naslov – to storite le, če je to potrebno.
 3. Izogibajte se povezavi “odjava” v e-poštnih sporočilih za vsako ceno. Če kliknete, bo potrdil, da je vaš e-poštni naslov aktiven in prejeli bi lahko še več neželene pošte.
 4. Ne uporabljajte svojega poslovnega ali osebnega e-poštnega naslova pri prijavi na storitve, nakupu stvari prek spleta itd. Namesto tega uporabite e-poštni naslov za enkratno uporabo.
 5. Namestite orodje za filtriranje neželene pošte, da zmanjšate število neželenih e-poštnih sporočil.

Nasveti za varnost interneta za preprečevanje odvečne programske opreme

 1. Redno varnostno kopirajte svoje podatke – to je najpomembnejše, kar lahko storite, da premagate odkupno programsko opremo.
 2. Nikoli ne kliknite na priloge ali povezave, ki se vam zdijo sumljive.
 3. Namestite posodobitve za vaš operacijski sistem, protivirusno / proti zlonamerno programsko opremo in drugo programsko opremo takoj, ko bodo na voljo, da preprečite kompromise.
 4. Naj bo požarni zid vedno vklopljen.
 5. Nastavite varnostno programsko opremo tako, da skenira arhivirane ali stisnjene datoteke, če je na voljo možnost.

srečen-varnejši internetni dan

Povzemamo

Vzemimo ta dan varnejšega interneta kot jasen opomnik, da je internet zasut zlobnimi igralci, ki vneto kuhajo načine, kako nam delati napačno.

Edini način za napredovanje je, da zagotovite svoj digitalni obstoj in naredite internet varno mesto za otroke in odrasle.

Obljubimo, da bomo sprejeli varnostne ukrepe, ki zagotavljajo najvišjo tajnost vaših spletnih dejavnosti. Ekipa PureVPN vsem želi srečen dan varnejšega interneta!

  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map