Kaj je posredovanje pristanišč?


Kaj je posredovanje pristanišč?

Posredovanje vrat je pomembna funkcija, ki omogoča dostop do naprave, strežnika ali storitve od koder koli po svetu. Preprosto povedano, posredovanje vrat bo uporabnikom omogočilo ustvarjanje namenskih strežnikov, zagon različnih vrst storitev in še veliko več.


Glede na pomen te funkcije je PureVPN razvil zmogljiv dodatek za posredovanje vrat, ki uporabnikom omogoča, da hkrati pošljejo vsa vrata, hkrati pa uporabljajo omrežje VPN.

Če želite v celoti razumeti ta dodatek in njegove koristi, preberite celoten vodič.

img

Za kaj se uporablja posredovanje vrat?

To je tehnika, ki se široko uporablja za preusmeritev računalnika prometa prek izbranih vrat med LAN računalniki (lokalno omrežje) in oddaljenimi računalniki (internet).

Skratka, to je postopek, ki vam omogoča, da omrežni promet pošljete prek številke vrat po lastni izbiri in omogočite dostop do drugih v lokalnem omrežju ali internetu.

Običajno se za to preusmeritev uporablja VPN ali proxy program. Kljub temu pa lahko to storite tudi prek strojnih komponent, kot so usmerjevalnik, proxy strežnik ali požarni zid.

Preberite več o tem, kaj je številka vrat?

Vrste posredovanja vrat

Mapiranje vrat obstaja v več oblikah. Spodaj so najpogosteje uporabljeni obrazci:

Lokalno posredovanje pristanišč

To je najpogosteje uporabljeno v primerjavi z drugimi vrstami posredovanja vrat. Običajno se uporabljajo za pošiljanje podatkov iz druge odjemalske aplikacije v istem sistemu. Z lokalnim posredovanjem vrat se lahko preprosto povežete z lokalnega računalnika na drug strežnik. Prav tako lahko z lokalnim posredovanjem vrat obidete požarne zidove, ki blokirajo določene spletne strani.

Oddaljeno posredovanje vrat

Aplikacije, ki so na strani strežnika Secure Shell (SSH), omogočajo dostop do storitev na strani odjemalca SSH. Obstajajo tudi druge lastniške sheme tuneliranja, ki uporabljajo oddaljeno posredovanje vrat za enake splošne namene. Z enostavnimi besedami, oddaljeno posredovanje vrat omogoča povezavo s strani strežnika predora do oddaljene omrežne storitve, ki se nahaja na odjemalcu odjemalca tunela. strani.

Dinamično posredovanje vrat

Omogoča vam, da se pomikate po požarnem zidu ali NAT z uporabo luknjic požarnega zidu. Cilj te metode je omogočiti strankam, da se varno povežejo z zaupanja vrednim strežnikom, ki deluje kot posrednik pri pošiljanju / prejemanju podatkov na enega ali več ciljnih strežnikov.

Kako deluje posredovanje pristanišč?

Če želite poslati kakršno koli zahtevo po internetu, se po internetu ustvarijo paketi podatkov in pošiljajo. Ti paketi vsebujejo podrobnosti vaše zahteve, ki vključujejo tudi cilj vašega računalnika ali naprave.

Običajno omrežni usmerjevalnik preveri glavo paketa IP, preden ga pošlje v kateri koli povezan in ustrezen vmesnik. Nato pošlje podatke na cilj, ki je v glavi.

Toda posredovanje vrat nekoliko spremeni stvari. Pri posredovanju pristanišč prestrezna aplikacija (vaš VPN odjemalec) prebere glavo paketa, zapiše cilj in nato znova napiše informacije o glavi, preden jih pošlje v drug računalnik ali strežnik – tisti, ki se razlikuje od računalnika / strežnika, ki ste ga nameravali.

Tisti sekundarni gostiteljski cilj je lahko drug strežnik, ki uporablja drugačen naslov IP, drugačna vrata ali popolnoma drugačno kombinacijo obeh. V primeru VPN-ja ali proxy-ja so ta sekundarni cilj običajno strežniki, ki jih uporablja ponudnik, ki prikrijejo ali zakrijejo vaš prvotni naslov IP.

Pogled na posredovanje pristanišča

Naslednji primer vam bo pomagal razložiti, kako deluje funkcija za posredovanje vrat.

V naslednjem primeru IP-naslov 101.0.0.1 pošlje zahtevo 101.0.0.3 na vrata 90. Vmesni gostitelj – 101.0.0.2 – prestreže pakete, prepiše glave paketov in jih pošlje na IP naslov 101.0.0.4 na Port 9090 :

101.0.0.1->101.0.0.2->101.0.0.4
Vloži zahtevo zaPravzaprav pošlje na
101.0.0.3:90101.0.0.4:9090

Gostitelj, 101.0.0.4, odgovori na to zahtevo in jo pošlje na številko 101.0.0.2. Nato 101.0.0.2 prepiše paket – kar pomeni, da je odziv 101.0.0.3 – in ga pošlje na 101.0.0.1:

101.0.0.4->101.0.0.2->101.0.0.1
Pošlje svoj odgovor naPosreduje odgovor na
101.0.0.2:9090101.0.0.1:90

Kar zadeva 101.0.0.1, je poslala zahtevo na številko 101.0.0.3 v pristanišču 90 in odgovor prejela od 101.0.0.3 v pristanišču 90. Vendar se to dejansko ni zgodilo. Promet se nikoli res ni dotaknil 101.0.0.3. Toda zaradi načina prepisa paketov 101.0.0.1 vidi, da je dobil odgovor iz 101.0.0.3.

Zaznani cilj je vedno z vidika računalnika, ki prosi. Kot lahko vidite na diagramu: kljub temu, da 101.0.0.4 postane promet v realnem času od 101.0.0.1, je cilj za ves promet (kolikor ve gostitelj, ki ga prosi) 101.0.0.3.

Več o tem, kako deluje posredovanje vrat, lahko izveste prek spodnjega videoposnetka:

video_thumb

Uporabite primere posredovanja vrat

Funkcija za posredovanje vrat je zelo priročna v številnih stvareh, ki jih počnemo doma ali v službi. Sledi nekaj pomembnih primerov uporabe pristaniškega posredovanja:

 • Dostop do varnostnih kamer, ko vas ni
 • Posredovanje vrat na konzole Xbox in PlayStation
 • Nastavitev strežnika v vašem domu, kot je Minecraft ali Teamviewer
 • Pospešitev prenosov.
 • Iskanje usmerjevalnika v omrežju.
 • Optimizacija usmerjevalnika.
 • Testiranje vrat v omrežju.
 • Obnovite izgubljena gesla usmerjevalnika.
 • Posredovanje vrat omogoča dostop do računalnika, prenosnika ali strežnika od koder koli po svetu.
 • Omogoča si izmenjavo dostopa do vašega spletnega mesta / FTP ali katere koli druge storitve.
 • Omogoča vam, da s prijatelji igrate spletno igro, tako da svojim prijateljem omogočite, da se pridružijo vašemu igralnemu strežniku.
 • Na varen način pošiljate e-poštne sporočila strankam.
 • Za dostop do omejenih spletnih mest od kjer koli.
 • Za povezovanje s strežniki gostovanja prek požarnega zidu na ravni podatkovnega centra od koder koli.
 • Za povečanje odpornosti proti napadom DDoS.
 • Za p2p namene.
 • Pridobitev oddaljenega dostopa (RDP).
 • Za dostop do zasebnih omrežnih aplikacij za NAT za oddaljeni dostop.
 • Za povezavo z Fantasy Grounds iz različnih usmerjevalnikov.
 • Za dostop do storitev na Synology NAS.
 • Za dostop do storitev na Plex.

Kako omogočim posredovanje vrat na mojem VPN?

Imate težave s povezovanjem svojih internetnih najljubših iger za več igralcev ali klepetalnega programa? Ali spletni brskalnik tabličnega računalnika ne deluje kljub povezavi z omrežjem Wi-Fi? Vaša težava je morda blokirana vrata na usmerjevalniku in to je enostavno odpraviti.

Usmerjevalnik stoji med napravami in internetom in poskrbi, da so vsi podatki, ki prihajajo in izhajajo, pravilno usmerjeni.

Predstavljajte si usmerjevalnik kot zid, ki preprečuje neželen in škodljiv promet, medtem ko odpira vrata, da bi omogočil uporaben promet, kot so spletne strani, igre in programi za izmenjavo datotek. Pristanišča so kot vrata v steni, rezervirana samo za uporaben promet, vaš usmerjevalnik pa dobro opravi samodejno konfiguriranje večine vrat, ki jih potrebujete za varno uporabo interneta.

V nekaterih primerih pa morate usmerjevalniku povedati, da odpre določena vrata, da program ne bo blokiran. Tu boste potrebovali funkcijo za posredovanje vrat PureVPN.

Posredovanje vrat z dodatkom PureVPN

Dodatek za posredovanje pristanišč PureVPN potrebuje veliko razlogov. Znano je dejstvo, da VPN-ji in posredovanje vrat običajno ne delujejo skupaj. Če želite uporabljati posredovanje vrat, boste morali izklopiti storitev VPN. Toda to vas bo izpostavilo spletnim grožnjam vseh vrst.

Tukaj prihaja dodatek za posredovanje vrat PureVPN. S tem dodatkom boste lahko istočasno uporabljali posredovanje vrat in PureVPN.

Podobno tudi posredovanje vrat ne deluje na vašem računalniku. Toda z dodatkom PureVPN bo deloval tudi na vašem računalniku.

Odprite vrata za katero koli igro po vaši izbiri s premijskim preskusnim dodatkom PureVPN Port Forwarding za samo 0,99 USD

Več o dodatku PureVPN

Prednosti uporabe sočasno PureVPN in posredovanja vrat

Posredovanje vrat vas ščiti pred hekerji. Vaše naprave in strežniki ostajajo zaščiteni pred neželenim dostopom, vaše dejavnosti pa ostajajo skrite pred vsemi vrstami vohunov in hekerjev. Posredovanje vrat je končnemu uporabniku pregledno, omrežjem pa doda dodatno raven varnosti.

Posamezen namenski naslov IP

Podobno je posredovanje pristanišč koristno za tiste, ki se želijo ob uporabi interneta držati enega samega naslova IP. To so lahko podjetniki ali ljudje, ki delajo za pravni subjekt. Običajno se naročijo na namenski IP prek ponudnika VPN in uporabijo funkcijo za posredovanje vrat, da se povežejo s tem posebnim edinstvenim naslovom IP.

Posredovanje vrat je koristno tudi za tiste, ki želijo zagnati spletni strežnik ali igralni strežnik v enem omrežju. Tisti, ki se želijo povezati s tem omrežjem, lahko to enostavno storijo s funkcijo za posredovanje vrat.

PureVPN vam omogoča dostop do funkcije za posredovanje vrat, hkrati pa zagotavlja, da ste med postopkom varni. Vsi podatki, ki jih pošljete v svojo napravo in iz nje, ostajajo stoodstotno zaščiteni in varni. In ne glede na to, kako se trudi heker, vaše spletne komunikacije ostanejo skrite in varne z najboljšimi načini šifriranja.

Kaj torej čakaš? Poskusite zdaj PureVPN in uporabljajte posredovanje vrat, ne da bi bili izpostavljeni njegovim ranljivostim.

Pogosta vprašanja(Pogosto zastavljena vprašanja)

Kako preveriti, ali je Moja vrata odprta?

S storitvami za preverjanje vrat, kot sta CanYouSeeMe.org in ismyportopen.com, lahko preverite, ali je vaše pristanišče odprto ali ne..

Ali je posredovanje pristanišč varno?

Izziv pri nastavitvi ročnega posredovanja vrat prek usmerjevalnika je, da vaše spletne komunikacije morda ne bodo več varne. Ko uporabljate posredovanje vrat, obstaja več spletnih ranljivosti, zato za zaščito spletnih dejavnosti potrebujete VPN za posredovanje vrat..

Tudi hekerji ne morejo dostopati prek posredovanih vrat. Vse je odvisno od ciljnih vrat ali od tega, kako dober je požarni zid vašega usmerjevalnika in kako zaščiten je tako znotraj kot zunaj..

Kaj je sprožitev vrat?

Sprožitev vrat je podobna posredovanju vrat, razen nekaj ključnih razlik. Ko nastavite proženje vrat, zapre vrata, ki ste jih izbrali. To pristanišče se odpre samo, če ga sproži odhodna komunikacija. Po preteku določenega časa se vrata zaprejo, ko se konča izhodna komunikacija, ki je sprožila odpiranje vrat.

To je koristno za povečanje varnosti povezave, saj daje nadzor lokalni napravi za odpiranje povezave ali kako drugače ohrani vrata zaprta. To pomaga pri odstranjevanju tveganj, povezanih s posredovanjem vrat, ko vrata ostanejo odprta dlje časa, tudi če jih ne uporabljate.

Ali za posredovanje pristanišč potrebuje statični IP?

Da, za posredovanje pristanišč bo za vašo napravo potreben statični IP naslov. Privzeto vam ponudnik internetnih storitev dodeli dinamičen naslov IP, ki se vedno spremeni. Zato posredovanje vrat ne bo moglo pritrditi vaše naprave v domače omrežje.

Ali posredovanje vrat zmanjša ping?

V nekaterih primerih lahko posredovanje vrat zmanjša vaš ping. Vendar pa lahko za nekatere uporabnike ping drastično eskalira. Vse je prikazano na strežniku, s katerim se povezujete, in koliko je strežnik oddaljen od vaše fizične lokacije.

Kakšna je razlika med posredovanjem vrat in sprožitvijo vrat?

Kot morda že veste, nekatere aplikacije in igre zahtevajo, da se odprejo določena vrata. Posredovanje in sprožitev vrat se lahko uporabljata za omogočanje napravam za dostop do storitev zunaj omrežja. Vendar pa so njihovi procesi nekoliko drugačni.

Posredovanje vrat omogoča zunanje povezave za nedoločen čas, zato je to manj varno, saj so vrata odprta na usmerjevalniku. Vendar pa sprožitev vrat omogoča zunanje povezave za določeno časovno obdobje, s čimer je bolj varna in prožna od svoje strani.

Kaj je UPnP?

UPnP, znan tudi kot Universal Plug and Play, je protokol, ki rešuje nekatere varnostne težave, ki jih povzroča posredovanje vrat. Aplikacijam v vaših napravah omogoča, da po potrebi odprejo vrata in jih zaprejo. To je bolj priročno, saj vas prihrani pred težavami ročnega odpiranja in zapiranja vrat.

Preberite več o tem, kaj je upnp

Kako odpreti vrata na usmerjevalniku?

Iskanje in odpiranje vrat na usmerjevalniku je enostavno. Sledite korakom:

 • Poiščite IP naslov usmerjevalnika.
 • Pojdite na nastavitve usmerjevalnika.
 • Vnesite svoje poverilnice (uporabniško ime in geslo).
 • Oglejte si zavihek Port Forwarding.
 • Odprite želeno pristanišče. Na primer vnesite 8840, da odprete vrata 8840. Če želite odpreti dva vrata, vnesite 8840, 8820 ali 8810-8815, da odprete vrata od 8810 do 8815.
 • Shranite nastavitve.
 • Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me