Kaj je VoIP VPN in zakaj ga potrebujete?


Kaj je VoIP VPN in zakaj ga potrebujete?

Storitve VoiP, kot sta Viber in Skype, so priljubljena alternativa običajnim stacionarnim omrežjem, vendar niso dostopne od vsepovsod. S PureVPN lahko svojo virtualno lokacijo spremenite v državo, v kateri so te aplikacije na voljo, in jih uporabljate brez ovir..


. Logotip VOIP VPN

Pojav VoIP ali Voice over Internet Protocol ni samo olajšal našega življenja, ampak tudi cenovno ugodneje. Tehnologija, ki uporabnikom omogoča, da dobijo internetno telefonsko storitev, teh dni dragih klicev že zdavnaj ni več.

Ko se je sredi devetdesetih prvič pojavila na sceni, so se pri klicanju in sprejemanju klicev soočale težave. Toda zdaj, ko je VoIP napredoval, je bistveno lažje uživati ​​v kristalno čistih klicih s prijatelji, družino in sodelavci.

Danes je na voljo veliko priljubljenih VoIP storitev, vključno s Skype, Viber, Google Hangouts in Vonage. Ker pa je VoIP blokiran ali omejen v nekaterih državah v Aziji in na Bližnjem vzhodu. Za dostop do teh storitev boste morali spremeniti svojo virtualno lokacijo.

Prav tu se lahko VoIP VPN izkaže za uporabnega, ker spremeni vaš IP naslov v katero koli državo, ki jo želite. Poleg tega ga potrebujete tudi za preprečevanje prisluškovalnih pomislekov, ki izhajajo iz uporabe VoIP storitev.

Kaj je VoIP VPN?

Preprosto povedano, VoIP VPN ustvari šifriran predor, skozi katerega bo prešel ves vaš VoIP promet. Posledično boste lahko obšli omejitve požarnega zidu in varno klicali.

Poleg tega skriva tudi vaš pravi naslov IP in vam dodeli nov, ki temelji na izbranem strežniku VPN. Tako ste anonimni v spletu in omogočate dostop do VoIP storitev, tudi če so v vaši regiji blokirane.

Kje so VoIP storitve blokirane?

Sledi seznam držav, ki so blokirale večino VoIP storitev:

 • Združeni Arabski Emirati
 • Kitajska
 • Savdska Arabija
 • Kuvajt
 • Severna Koreja
 • Katar
 • Egipt
 • Jordan
 • Gvajana
 • Oman
 • Libija
 • Paragvaj
 • Mehika
 • Karibi

Upoštevajte, da niso vse države na tem seznamu neprekinjeno blokirale VoIP. Medtem ko nekateri drugi blokirajo VoIP storitve le za določeno časovno obdobje, kot so množični protesti ali politični odkloni.

Prednosti uporabe VPN za VoIP

Zdaj natančno veste, kaj je VoIP VPN, poglejmo si prednosti, ki jih lahko dobite.

Boljše ponudbe

VoIP storitve dejansko omogočajo brezplačne mednarodne klice, vendar morate plačevati, ko kličete na stacionarne ali mobilne številke. Te cene klicev so lahko nekoliko drage, odvisno od lokacije, s katero kličete.

Na primer, če ste v Veliki Britaniji, je naročnina na Skype s 400 minutami draga toliko £ 6,00 na mesec.

Če pa se povežete s strežnikom VPN v ZDA, boste lahko izkoristili cenejšo ponudbo. Neomejeno število mobilnih in stacionarnih minut 2,99 USD na mesec.

Z uporabo VPN za VoIP lahko primerjate cene ponudnika VoIP po različnih državah, tako da lahko kupite na najcenejši lokaciji.

No Throttling

Če redno kličete VoIP, ki trajajo več ur, obstaja velika možnost, da bo ponudnik internetnih storitev (ISP) zmanjšal vašo pasovno širino, ker ste uporabili preveč podatkov. Če se to zgodi, boste opazili znatno zmanjšanje kakovosti glasu.

Vaš ponudnik internetnih storitev bo trdil, da to storijo za “upravljanje omrežnega prometa” ali “zmanjšanje preobremenjenosti pasovne širine”, a ponavadi vas poskuša prepričati, da nadgradite na dražji podatkovni načrt. Z glasom prek IP VPN pa vašemu ponudniku internetnih storitev preprečuje, da bi videl vaš promet, vendar lahko preprečite drobljenje kot celoto.

Vrhunska varnost

Ali ste vedeli, da lahko vaše VoIP klice prestreže in vohuni kdorkoli s pravim znanjem in opremo? Čeprav VoIP storitve, kot je Skype, trdijo, da so šifrirane, so v preteklosti hekerji izkoristili napake, da bi prisluhnili uporabnikom.

Poleg tega lahko vaš promet prek VoIP-ja nadzirajo tudi ponudniki internetnih storitev, enako pa lahko rečemo tudi za omejevalne vlade. Če želite svoje VoIP pogovore ohraniti resnično zasebne, je uporaba VPN za VoIP najboljša stava, saj bo tako zaščitila celotno internetno povezavo z vojaškim šifriranjem.

Popolna svoboda

Razpoložljivost in zasebnost (do določene mere) VoIP-a ne samo, da so te storitve postale izjemno priljubljene po vsem svetu, temveč so pripeljale tudi do tega, da so jih nekatere države v celoti blokirale. V nekaterih državah telcos spodbuja vlade, naj preprečijo uporabo VoIP-a, tako da lahko rastejo in zaščitijo svoj dobiček.

Druge vlade omejujejo dostop do VoIP storitev, ker jih je mogoče uporabiti za obiskovanje cenzorske zakonodaje ali izmenjavo politično zaupnih informacij. Glas prek IP VPN vam bo pomagal obiti te ovire in vam omogočil svobodo uporabe VoIP storitev, ki jih želite.

Kako odblokirati spletni igralni glasovni klepet z VPN za VoIP?

Spletno igranje na srečo še naprej raste in številne igre, kot so League of Legends, Battlefield, Call of Duty in Counter-Strike, vladajo srcem številnih igralcev. Skupno pri teh igrah je, da so močno usmerjeni v tim in podpirajo glasovni klepet s soigralci.

Vendar nekatere vlade celo blokirajo glasovni klepet v igri in tako uničijo vašo splošno igralsko izkušnjo! Če se opremite z VoIP VPN, lahko preprosto obidete te bloke in komunicirate s soigralci v spletnih igrah z uporabo glasovnega klepeta.

Preprosto izberite strežnik VPN, ki je v vaši bližini in v državi, kjer VoIP ni omejen ali blokiran. Nato nadaljujte in začnite igro, ki jo želite igrati, ko ste povezani – funkcija timskega glasovnega klepeta bo zdaj odblokirana!

Kako opraviti brezplačne klice s pomočjo VoIP VPN?

Po internetu kroži veliko vprašanj glede brezplačnih klicev VoIP z uporabo VPN za Voice prek IP. Ker je edina oblika prihodka za večino VoIP storitev prodaja dobropisov za klic dejanskih mobilnih in stacionarnih številk, izvedba brezplačnih klicev z VoIP VPN ni mogoča.

Glede na to lahko zagotovo dobite cenejše klice s pomočjo VPN za VoIP. Glejte zgornji primer (torej če še niste), če želite izvedeti, kako doseči najboljše možne cene za svoje najljubše VoIP storitve!

Kupite VPN za VoIP? Tu je 6 stvari, ki jih je treba iskati

Najboljši VPN za VoIP se zlahka izogne ​​kakršnim koli omejitvam ali blokadam VoIP storitev. Prav tako mora zagotoviti varno in anonimno povezavo, hkrati pa zagotoviti vrhunsko kakovost klicev. Ko kupujete VPN, poiščite naslednje:

1. Politika preprečevanja beleženja

Kot pri drugih ponudnikih storitev se lahko tudi promet, speljan prek vaše storitve VPN, beleži. Če tretja oseba zahteva dostop do vaših podatkov, bi lahko bila vaša zasebnost zelo izpostavljena tujcem. Zato se odločite za VPN s strogim pravilnikom o preprečevanju beleženja – če niso dnevniki, jih ni mogoče deliti!

2. Združljivost naprave

Te dni je mogoče VoIP storitve uporabljati tako na namizjih kot mobilnih napravah. Če želite med uporabo VoIP-a uporabljati VPN, morate zagnati programsko opremo / aplikacijo VPN v isti napravi, prek katere kličete. Na srečo bo večina dobrih ponudnikov VPN strankam ponudila enostavne uporabnike za najrazličnejše naprave.

3. Hitrost povezave

VPN običajno do neke mere upočasni vašo internetno povezavo zaradi postopka šifriranja. Vendar imajo najboljši VPN-ji za to rešitev, zato lahko dosežejo najhitrejše hitrosti brez ogrožanja vaše spletne varnosti. To je zelo pomemben dejavnik za zagotavljanje odlične kakovosti klicev.

4. Zasebnost prijazna pristojnost

Če je vaš ponudnik VPN lociran v državi s strogimi predpisi za beleženje, ne bo imel druge možnosti, kot da vodi evidenco vaših spletnih aktivnosti in jih preda, ko organ za pregon zahteva dostop. Da se izognete tej kršitvi zasebnosti, vedno izberite VPN-je, registrirane v državah z zakoni o varovanju zasebnosti.

5. Distribucija strežnika

Zamik lahko naredi ali prekine vašo VoIP izkušnjo in k temu prispevajo številni dejavniki, na primer razdalja med vami in oddaljenim strežnikom, s katerim ste povezani. Če ima storitev VPN široko razširjeno strežniško omrežje, boste lahko izbrali strežnik, ki vam je bližje, da čim bolj zmanjšate zaostanek.

6. Premium funkcije

Najboljše storitve VPN prihajajo z vrsto vrhunskih funkcij (poleg šifriranja) za izboljšanje vaše zasebnosti, varnosti in anonimnosti v internetu. Internet Kill Switch je na primer obvezen, ker bo samodejno prekinil vaš VoIP promet v nepredvidenem primeru padca povezave VPN.

PureVPN – najboljši VPN za VoIP!

Če iščete najboljši VPN za VoIP, potem ne iščite več kot PureVPN. Ne samo, da sledimo strogi politiki brez dnevnika, ampak tudi ponujamo lastniške aplikacije in programsko opremo za vse glavne platforme. Poleg tega, ker imamo sedež v Hong Kongu, ni obveznih zakonov o hrambi podatkov, ki se jih moramo držati.

Naši strežniki 2.000+ VPN so samooptimizirani, da vam omogočajo brezpogojne VoIP klice, ne glede na vašo lokacijo. Ponujamo tudi nabor funkcij, ki vašo VoIP izkušnjo popeljejo na povsem novo raven, med katerimi nekatere vključujejo revolucionarno Ozon in Gravity, pa tudi Internet Kill Switch, zaščito pred puščanjem WebRTC, med drugimi.

Kako uporabljati VoIP VPN?

Za nastavitev in uporabo VoIP VPN sledite tem preprostim korakom:

 1. Pridobite naročnino PureVPN, ki najbolje ustreza vašim potrebam.
 2. Prenesite aplikacijo ali programsko opremo PureVPN.
 3. Pred klicem se povežite z želeno lokacijo strežnika.

PureVPN ne bo samo prikril vašega IP naslova, ampak tudi zaščitil ves vaš VoIP promet s 256-bitnim šifriranjem AES-a do konca. Tako lahko VoIP storitve uporabljate od koder koli, tudi iz držav, kjer so bile omejene ali blokirane!

Do PureVPN dostopajte do naslednjih storitev VoIP:

 1. Viber
 2. Telegram
 3. WeChat
 4. Neskladje
 5. LINE
 6. Messenger in še veliko več….

Zavijanje stvari

Pridobitev zanesljivega VoIP VPN, kot je PureVPN, je bistvenega pomena. Če želite udobno dostopati in uporabljati VoIP storitve, ne da bi prišli na radar nikogar. Ne samo da povečuje varnost in zasebnost vaših govornih klicev, temveč tudi izboljšuje kakovost klicev in vam celo omogoča najboljše cene klicev.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me