Kako izbrisati zgodovino Google Voice


Kako izbrisati zgodovino Google Voice

Google je znan po proizvodnji inovativnih aplikacij, ki uporabniku zagotavljajo največje udobje. Takšne aplikacije so integrirane z zmogljivim AI, ki omogoča tako vsakodnevna opravila lažja in prijetnejša. Vodilno ime med temi aplikacijami je močan Googlov asistent, ki posluša in uresničuje naše ukaze, ne da bi se morali dotikati naših pametnih telefonov.


Čeprav so te lastnosti morda briljantne, je njihova uporaba ogromna. Očitno se morda zdi, da so te aplikacije in storitve brezplačne, toda Google za našimi hrbti uporablja podatke, ki jih zbira prek teh aplikacij, v lastne koristi.

Kako izbrisati ikono pasice za google zgodovino google

Kaj lahko Google stori z vašo glasovno zgodovino?

“Če izdelka ne kupujete, potem ste izdelek.”

V sodobni digitalni dobi ta izjava velja za vse osebe, ki brezplačno uporabljajo storitev. Ne glede na to, katero storitev boste morda uporabljali, če za to ni stroškov, to pomeni, da podjetje morda uporablja drug model za zaslužek. Google ima vsekakor druge možnosti za zaslužek iz vaših zasebnih podatkov.

Google je podjetje za iskanje oglaševanja. Gotovo ste opazili Googlove oglase v brezplačnih različicah aplikacij, ki jih uporabljate v napravi Android. Oglasi se prikažejo tudi kadar koli v Googlu iščete karkoli. Če želite s temi oglasi zaslužiti več, je Google odvisen od vseh podatkov, ki jih posredujete in jih uporabljate za ustvarjanje prilagojenih oglasov, ki vas pritegnejo k nakupu oglaševanega izdelka.

Če upoštevate Googlove pogoje, ki veljajo za vse njegove brezplačne storitve, jasno piše, da bo imel tehnični gigant pravico do »gostovanja, shranjevanja, reprodukcije, spreminjanja, ustvarjanja izpeljanih del, komuniciranja, objavljanja, javne izvedbe, javno prikaže in razširi vse podatke, ki so shranjeni v njegovih aplikacijah. To vključuje podatke, ki jih dodate v aplikacijo Zgodovina Google Voice.

Zakaj bi želeli izbrisati Google Voice History?

Google Voice Search ali samo Google Voice, kot ga najpogosteje omenjajo, je neverjetna aplikacija, ki posluša vaše ukaze in jih izpolni, ne da bi se vam bilo treba niti dotakniti svoje naprave. Deluje prek Googlovega pomočnika in drugih aplikacij. V aplikaciji Google Translate boste našli tudi funkcije Google Voice, s katerimi boste lahko na poti govorili ustno.

Vendar Google, tako kot vsi vaši podatki, shranjuje in tudi vašo zgodovino Voicea uporablja za oglaševalske namene. Predstavljajte si, da vsak ukaz, ki ste ga naredili, obdeluje velikanske stroje, ki se poskušajo učiti in posnemati človeško vedenje. Vaše dnevne navade se analizirajo prek teh glasovnih sporočil in dodajo v vaš lastni profil, ki ga je ustvaril in upravlja Google.

Še huje pri storitvi Google Voice History je, da morda snema naše glasove, ne da bi za to sploh vedeli. Ukaz »Ok Google« običajno odpre aplikacijo Google Assistant. Google lahko večkrat napačno razume vse, kar ste povedali kot ukaz “Ok Google”, in bo nato poslušal vaš pogovor vsaj naslednjih 10 sekund. Ti pogovori lahko vključujejo karkoli in zagotovo ne bi želeli, da jih neznanec posluša in doda zbrane podatke v svoj profil.

Če želite, da vaše osebno življenje ostane osebno, bi bilo bolje, če v svoji napravi v celoti izbrišete Google Voice History!

Kako izbrisati glasovno zgodovino iz Googlove plošče dejavnosti

Obstajajo različni načini za brisanje zgodovine Google Voice iz računa. Odvisno od naprave, ki jo uporabljate za brisanje. Naslednji načini vam bodo pomagali izbrisati zgodovino Google Voice iz naprave:

1. korak: Poiščite ploščo Googlova dejavnost za vnose za glasovno iskanje s klikom na to povezavo, ko ste prijavljeni v Google Račun.

2. korak: Kliknite tri pike na desnem koncu iskalne vrstice, da odprete spustni meni.

3. korak: Izbriši posnetke in potrdite svojo izbiro.

Ti koraki niso dovolj za zagotavljanje konkurenčne zasebnosti vaših glasovnih iskanj. Tudi po izbrisu vaših prejšnjih posnetkov bo Google še naprej shranjeval nove, dokler mu ne naročite, naj preneha. Naslednji koraki bodo zagotovili popolno zasebnost vaše govorne zgodovine:

1. korak: Vrnite se na Google Activity Panel in kliknite tri pike na desnem koncu iskalne vrstice.

2. korak: Kliknite »Nadzor aktivnosti"

3. korak: Pritisnite stikalo poleg možnosti »Glas & Zvočna aktivnost “, s katero prepreči Googlu zbiranje vaših posnetkov.

Za vse nas je pomembna zasebnost. Poskrbite, da boste ostali varni v spletu, tako da upoštevate več navodil spodaj.

Želite povrniti svojo spletno zasebnost? Morda boste želeli preveriti spodaj vodnike:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map