Kako izklopiti skupno rabo lokacije v Chromu


Kako izklopiti skupno rabo lokacije v Chromu

Kdo je vedel, bo prišel čas, ko bodo zemljevidi papirjev skoraj izumrli in jih bodo zamenjale majhne naprave v naših žepih. Poleg tega bi bile te naprave dovolj pametne, da pregledajo lokal in predlagajo najbližje restavracije, kavarne, hotele ali katero koli destinacijo, do katere želimo priti. No, to je vse mogoče zaradi čudežnih algoritmov, ki stojijo za spletnimi sledilci lokacij.


Sledenje lokacije je zdaj tako univerzalno, da ga najdete na vseh zemljevidih, ki imajo karkoli opravka, tudi nekoliko, s kraji. Ni treba posebej poudarjati, da imate to funkcijo tudi na vseh pametnih napravah, kot so pametni telefoni, tablični računalniki, pametne ure itd..

Ne glede na to, kako udobno se boste počutili med uporabo funkcije sledenja lokacije, ne pozabite, da izkušnja ni vedno prijetna.

Od označevanja fotografij različnih krajev na družbenih medijih ali preverjanja v hotelih ali kavarnah običajno pozabljamo, da puščamo jasne spletne odtise naših dejavnosti.

Zato se je nujno naučiti, kako izklopiti skupno rabo lokacije v Chromu in se izogniti morebitnim tveganjem za našo zasebnost in varnost.

kako izklopiti skupno rabo lokacije v kromirani ikoni

Spremljanje geolokacije je povezano s tveganji za zasebnost in varnost

Sledenje lokacije je morda priročno. Če pa podatki o lokaciji pridejo v napačne roke, ne bodo postali le neprijetni, ampak tudi dokaj nevarni. Z natančnim določanjem lokacije in vodenjem zavihkov ob vsaki potezi lahko spletno zalezovalec kiber ali kateri koli drug kibernetski kriminalec ve veliko o vas, kot je vaše vedenje, dnevne rutine, zanimanje in še več.

Dejansko z oddajo svoje dejanske lokacije povabite skoraj vsakogar, da vas zlahka spremlja nazaj do vašega doma in veste, kje živite. Enako velja, če gre za napravo partnerja, sorojenca ali otrok. Sledenje lokacije lahko postane precej nevarno za varnost vas in vaših bližnjih.

Poleg tega ne le, da kibernetski kriminalci uporabljajo sledilce, da bi našli vaše trenutno prebivališče, ampak tudi vladne agencije. Dejansko je prišlo do incidentov, povezanih z aplikacijo, ki je organu pregona omogočila, da v realnem času spremlja lokacijo uporabnika, kar bi sicer zahtevalo sodni nalog.

Zato, če želite ohraniti zasebnost svojih dejavnosti in ne želite, da drugi spremljajo vaš korak, je najbolje, da onemogočite aplikacije in storitve za sledenje lokacije.

Kako izklopiti skupno rabo lokacije v Chromu

Na tej točki se morda sprašujete: zakaj lokacija Chroma spremlja fokus našega vodnika? Za začetek je Chrome najbolj uporabljen brskalnik na planetu. Google Chrome ima od leta 2019 tržni delež 61,72% na vsem svetu, sledi mu Safari, 15,23% in ostalo.

Poleg tega je funkcija sledenja lokacije Google Chrome bolj izpopolnjena in učinkovita v primerjavi z drugimi brskalniki, ki imajo možnost sledenja geo.

Ne glede na to, sledi nekaj enostavnih vadnic o onemogočanju Chromovega sledenja lokacije v različnih napravah.

Onemogočanje Chromovega sledilca lokacije na namizju (brskalnik)

 • Kosilo Brskalnik Chrome na namizju
 • Kliknite Chrome Ikona menija in nato pojdite v Nastavitve
 • Pomaknite se navzdol in kliknite, da se odprete Napredno
 • Pojdite na Nastavitve vsebine pod Zasebnost in varnost odsek
 • Pojdite na lokacijo in vklopite Vprašajte pred dostopom (priporočeno)

Opomba: V oknu z nastavitvami vsebine lahko nastavite tudi druge funkcije, da “vprašajo pred dostopom”, kot so kamera, mikrofon, obvestila itd..

Blokirajte sledenje lokacije Chroma v sistemu Android

 • Odprite napravo Android in pojdite na Nastavitve
 • Tapnite in odprite Lokacija (ali pojdite na Povezava na napravi Samsung)
 • Tapnite Chrome
 • Tapnite Dovoljenja in preklopite Lokacija

V iPhone izklopite sledenje lokacije v Chromu

 • Tapnite Nastavitve na začetnem zaslonu
 • Pomaknite se navzdol in poiščite Chrome
 • Spodaj Chrome nastavitve, tapnite Lokacija
 • Nastavitve lokacije nastavite na Nikoli
 • Ko končate, brskalnik Chrome za iPhone ne bo sledil vaši lokaciji

VPN je odlično orodje za anonimizacijo vaše lokacije

Če menite, da bi onemogočanje sledilca lokacije v brskalniku Chrome onemogočilo radar, potem ne bi mogli biti več narobe. Konec koncev boste morda morda potrebovali Chromov GPS v nekem trenutku.

Najboljši način, da resnično skrijete svojo lokacijo ali podrejo, je z nastavitvijo VPN-ja.

PureVPN ima veliko zbirko naslovov IP, ki izvirajo iz različnih krajev. Trenutno imate več kot 300.000+ anonimnih IP-jev s 180+ lokacij, kot so Nemčija, ZDA, Združeno kraljestvo, Kanada, Brazilija in še več. Če s svojo resnično lokacijo zafrkavate z anonimnim IP-jem, ste lahko prepričani, da vas nihče ne spremlja in četudi kdo, potem so na divji gosi.

Če ob strani ostanemo anonimnost, tudi vaši pomembni podatki ščitijo pred poskusi vdorov, nadzora ali vohunjenja z našim 256-bitnim šifriranjem, kar je ista tehnologija, ki jo uporabljajo vojska in druge vladne agencije.

Zato danes zagotovite svojo anonimnost tako, da šifrirate svoj promet in prevarite svojo lokacijo s PureVPN.

Želite povrniti svojo spletno zasebnost? Morda boste želeli preveriti spodaj vodnike:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map