Kako najti uporabniško ime in geslo usmerjevalnika (ponastavitev ni potrebna)


Kako najti uporabniško ime in geslo usmerjevalnika (ponastavitev ni potrebna)

Včasih se lahko tako zelo vključite v svoje delo, da je morda težko videti, kako se stvari vrtijo okoli vas. Podobno je v primeru, ko pozabite geslo usmerjevalnika in poskusite izmisliti rešitev, da si ga zapomnite. Nato poskusite najti geslo usmerjevalnika, vendar pri tem niste uspešni. Eden od načinov bi bil uporaba funkcije ponastavitve za brisanje vseh nastavitev usmerjevalnika.


Kaj pa, če ne želite ponastaviti usmerjevalnika, ampak le obnoviti njegove poverilnice, ali obstaja še kakšen drug način, kako najti uporabniško ime in geslo usmerjevalnika? No, obstaja nekaj tehnik za razkritje, vendar bomo opisali samo 4 preproste načine, saj so druge metode zelo zapletene.

Ne pozabite si tudi, da bi se vam lahko prijava prepovedala, če bi pri nekaterih vrstah usmerjevalnikov naredili tri do pet poskusov. Zdaj si oglejmo, kako najti uporabniško ime in geslo usmerjevalnika brez ponastavitve.

Uporabite Router Password Kracker

Geslo usmerjevalnika Kracker je brezplačno orodje za obnovitev izgubljenega uporabniškega imena in gesla usmerjevalnikov. Uporablja se lahko tudi za obnovitev gesel za modeme. Na splošno usmerjevalniki in modemi nadzorujejo svoj dostop do omrežja s tehniko overjanja HTTP. To pomeni, da ko sistem povežete z usmerjevalnikom, boste morali vnesti svoje uporabniško ime in geslo. Usmerjevalnika vam ni treba ponastaviti, da bi našli njegovo uporabniško ime in geslo.

Če pozabite svoje uporabniško ime in geslo za usmerjevalnik, ne boste mogli spreminjati usmerjevalnika ali modema. V takšnih primerih bo Kracker pomagal oživiti izgubljena gesla. Ta metoda vam lahko pomaga, ko poskušate odpreti varnostni sistem. Ta tehnika uporablja tehniko obnovitvenega slovarja, da ugane pravilno geslo usmerjevalnika, saj ima bazo podatkov polno gesel.

Privzeto je priložena slovarska datoteka za usmerjevalnike. Poleg tega lahko v spletu najdete sezname besed s slovarjem gesla. Če imate za usmerjevalnik zelo zapleteno pozabljeno geslo, to orodje morda ni za vas. Kracker vsebuje gesla, ki jih ljudje običajno postavijo, zato so možnosti, da geslo pokvarijo, relativno visoke. Če ste geslo ali uporabniško ime ustvarili sami, potem ugibanje Krackerju olajša, saj na splošno verjame, da ste ga konfigurirali.

Uporabite RouterPassView

Ko shranite konfiguracijske nastavitve usmerjevalnika na prenosni računalnik ali računalnik, bo RouterPassView dosegel višjo stopnjo uspeha pri ugotavljanju pozabljenega gesla. Če želite preprosto razložiti, lahko to orodje dekodira vso kodo v vaši konfiguraciji. Ko imate dovolj časa, lahko uspešno vrnete uporabniško ime in geslo.

Številni sodobni usmerjevalniki zdaj omogočajo varnostno kopiranje njegovih nastavitev v datoteko, nato pa jo lahko obnovite, če je potrebno. Varnostna datoteka običajno vsebuje nekatere zelo občutljive podatke, kot so poverilnice usmerjevalnikov, ključ brezžičnega omrežja in druge podrobnosti. Če ste pozabili geslo usmerjevalnika Asus ali vaš ključ, vendar imate shranjeno konfiguracijsko datoteko, vam lahko RouterPassView pomaga pri iskanju izgubljenega gesla iz datoteke usmerjevalnika..

Poiščite nalepko na zadnji strani usmerjevalnika

Najlažji način iskanja gesla za usmerjevalnike je s preverjanjem nalepke na zadnji strani polja usmerjevalnika. Nalepka vam bo pokazala geslo in druge podrobnosti, kot so serijska številka, mac naslov in druge podrobnosti, ki jih boste potrebovali za dostop do vmesnika usmerjevalnika..

Če nalepke ni mogoče najti, lahko vedno pokličete zastopnika za podporo strankam, da pridobite potrebne podatke in jim dokažete svojo identiteto. Hitro boste dobili privzeto uporabniško ime in geslo.

Uporabite privzeto ime in geslo usmerjevalnika

Vedno lahko spustite privzeto geslo programske opreme usmerjevalnika, ki je združljiv z napravami z operacijskim sistemom Windows 7 in novejšimi. Nato morate samo izvleči programsko opremo in jo še naprej uporabljati. Orodje bo poskušalo najti naslov IP, priložen vašemu usmerjevalniku, in zagotovil povezavo, da bo usmerjevalnik dostopal do svojega vmesnika. Samo kliknite to povezavo, da vas usmerite na stran konzole usmerjevalnika, ne da bi vam bilo treba ročno zaznati naslove IP.

Če nadaljujete, lahko izberete usmerjevalnik ali modem, ki ga uporabljate, in programska oprema bo poiskala privzeto uporabniško ime in geslo usmerjevalnika. Končno lahko kopirate poverilnice v vmesnik in se prijavite. Če ne najdete navedene blagovne znamke usmerjevalnika, lahko vedno poskusite uporabiti privzeta gesla iste linije izdelkov.

Kako posredovati vrata, ne da bi vedeli geslo

Ali želite posredovati vrata vmesnika usmerjevalnika za igre, strežnike ali druge programe, povezane z omrežjem? To lahko storite, ne da bi sploh vedeli geslo. To je koristno tudi, če uporabljate omrežje nekoga drugega in nimate dostopa do njegovega gesla.

Veliko usmerjevalnikov je pristojnih za univerzalni plug and play (UPnP), ki programom v vašem sistemu omogoča, da jih odprejo za vas ali ne. Če imate program, ki ne omogoča preslikavanja in posredovanja vrat, lahko uporabite orodje UPnP PortMapper za hitro posredovanje vrat iz namizne aplikacije.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map