Kako skriti IP naslov


Kako skriti IP naslov

Ste se že kdaj vprašali, kako določeno spletno mesto ugotovi vašo lokacijo v spletu? Morda ste se vprašali, kako Facebook, Netflix ali katera koli druga spletna storitev pozna vašo državo, tudi ko ste iz nastavitve izklopili svojo GPS lokacijo..


Razlog, zakaj je enostavno zaznati vašo lokacijo, je, da je vaš IP naslov zlahka zaznaven na katerem koli spletnem mestu v internetu. In ker lahko vaš IP naslov razkrije veliko informacij o vas, je vedno koristno, da se naučite, kako maskirati IP naslov.

Preden nadaljujemo s tem, se morate najprej naučiti, kaj je naslov IP.

Kako skriti IP naslov

Kaj je naslov IP?

IP – ali internetni protokol – naslov je edinstven niz številk, ki se pogosto uporablja za identifikacijo katere koli naprave, ki se poveže z internetom.

Vsaka naprava, ki jo imate, ima enkraten naslov IP. Ta naslov deluje podobno kot poštno pismo. Če je na primer vaša spletna poizvedba pismo, potem vaš naslov IP deluje kot povratni naslov na ovojnici. Vsaka poizvedba ima na njem napisan vaš IP naslov. Odgovor na vašo poizvedbo se nato pošlje na ta povratni naslov, ki je vaš sistem.

IP naslov vaše naprave ni dodeljen naključno. Običajno vam ga ponudi vaš ponudnik internetnih storitev. To pomeni, da lahko vaš IP naslov uporabite za ugotovitev vaše dejanske fizične lokacije.

Zakaj moram skriti svoj IP?

Morda se sprašujete, zakaj moram skriti svoj IP. Razlogov je veliko, ti pa se pogosto nanašajo na vašo zasebnost v spletu. Nekateri ljudje med brskanjem po spletu želijo biti še posebej previdni. In imajo razlog za to. To je zato, ker je znano, da številne močne organizacije vohunijo za ljudmi po internetu. Sem spadajo močne vladne agencije, kot so nedržavni organi, CIA itd.

Če se ne zavedate, kako resna je grožnja vaši zasebnosti, potem morate preveriti le razkritja, ki jih je pred kratkim objavil Edward Snowden. Po njegovem mnenju agencije vaš IP naslov uporabljajo za preverjanje zgodovine brskanja. In tu se ne ustavijo. Znano je bilo tudi, da so v najintimnejših trenutkih krali kamere in vohunili ljudi.

Tudi če spletna anonimnost ni nekaj, kar bi vas zanimalo, še vedno obstajajo razlogi, da se naučimo skriti svoj IP v spletu. Drug razlog, da se naučite tehnike maskiranja IP ali tehnik IP ghosting, je dostop do spletnih strani za pretakanje kanalov.

Če želite na primer odpreti in pretakati Disney + z mesta, kjer ni na voljo, boste morali prikriti svoj prvotni naslov IP in uporabiti ponarejen IP naslov. Toda kako lahko to storite? To je enostavno!

Kako naj skrijem svoj IP naslov?

Kot je razloženo zgoraj, je skrivanje vašega IP naslova v mnogih primerih potrebno. In najboljši način za skrivanje IP naslova je nanašanje maskirnih kamnov. To pomeni, da boste med vidnim vidom ostali skriti. Noben subjekt v spletu ne bo mogel najti vaše dejanske lokacije ali vaše identitete.

Obstaja veliko načinov, kako skriti svoj IP naslov. Nekatere od teh so navedene spodaj:

Kako skriti IP z VPN?

Najlažji način za nanašanje maskirnega kamna na vaš IP naslov je uporaba VPN-ja. Uporaba VPN ima veliko prednosti. Ne ponuja samo anonimnosti na spletu; omogoča tudi, da spremenite svoj IP na drugo lokacijo in z lahkoto dostopate do svojih najljubših kanalov.

VPN je v bistvu omrežje strežnikov, do katerih lahko dostopate prek odjemalčeve aplikacije VPN. Ti strežniki so na splošno razširjeni v različnih državah. Imajo eno osnovno funkcijo, s pomočjo katere lahko spremenite svoj IP naslov.

Kadar koli se povežete s strežnikom VPN, je vaš IP naslov v obliki IP naslova tega strežnika. To spremeni tudi vašo IP lokacijo in lahko se pretvarjate, da ste obiskovalec iz neke države, tudi če živite na tisoče kilometrov.

VPN-ji so različni. Najboljše storitve VPN so vrhunske storitve. Med njimi so med drugim všečki PureVPN. Te storitve VPN ponujajo dostop do največjih strežniških omrežij, uporabnikom pa nudijo tudi najboljše varnostne in zasebne funkcije.

PureVPN na primer ponuja dostop do 2.000+ strežnikov v 140 državah. Ponuja dostop do 300.000+ IP naslovov, ki jih lahko spremenite v. Ponuja tudi šifriranje od konca do konca, da se vaše spletne komunikacije zaščitijo. Poleg tega lahko do svojih priljubljenih kanalov, vključno z Netflix US in Disney +, dostopate od kjer koli.

Povezava s storitvijo, kot je PureVPN, je najvarnejši in najpreprostejši način za skrivanje mojega IP naslova.

Uporaba Tor za premetavanje naslova IP

Tor je še eno orodje, ki vam pomaga skriti IP naslov. To je tudi najstarejša metoda za prikrivanje naslova IP. V zgodnjih 2000-ih je Tor izmislil način, kako bi vas skrival na spletu.

Tor je v bistvu kot brskalnik, ki lahko vaš IP naslov odbije na različne lokacije. Vaš spletni promet poteka prek različnih strežnikov z vsega sveta. Tako ostane skrit na spletu.

Vendar pa obstaja nekaj težav z uporabo Tor. Za enega gre počasi. Vaš IP mora skozi različne strežnike, kar zmanjšuje hitrost. Drugi razlog, da Tor ne uporablja, je, da so ga nadzorne agencije že večkrat ogrozile. Obstajali so primeri, ko so bili preiskovani nedolžniki, ker so bili Tor, ki so bili videti sumnjivi.

Proxy za IP kodiranje

Uporaba proxyja je še en način skrivanja mojega naslova IP. To je najosnovnejša možnost, s katero lahko skrijete svoj IP. Vendar pa je proxy nekoliko preveč osnovni in mu pogosto manjka popolnosti, ki je na voljo z uporabo storitve VPN. Znano je, da puščajo vaše naslove IP. Manjkajo pa jim številne pomembne varnostne funkcije, potrebne za zaščito vašega IP-ja.

Zakaj uporabljati PureVPN, da skrijete svoj IP naslov?

Obstaja več načinov, kako svoj IP naslov skriti. Najboljši način za prikrivanje IP naslova je uporaba PureVPN. S PureVPN lahko dostopate do in uporabljate več kot 300.000+ naslovov IP iz 140 držav. Uživate lahko v najboljši varnosti in anonimnosti, ki jo lahko dosežete. Medtem lahko do svojih priljubljenih kanalov za pretakanje dostopate tudi od koder koli!

Preberite več o naslovih IP

 • Kaj je moj IP
 • Kako skriti IP naslov
 • Anonimni IP
 • Privzeti prehod
 • IP naslov usmerjevalnika
 • Netgear Router IP
 • Številka vrat
 • Kaj je zasebni naslov IP
 • Kaj je naslov IPv6
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map