Kako skriti zgodovino brskalnika pri ponudniku internetnih storitev


Kako skriti zgodovino brskalnika pri ponudniku internetnih storitev

Povod je bil odstranjen od ponudnikov internetnih storitev in jim omogoča, da po svojih željah uporabljajo naše osebne podatke in iz tega pridobijo velike dolarje.


Pravila FCC iz obdobja Obame so bila umaknjena in nadomeščena z novim zakonom o varovanju zasebnosti. Po novem zakonu so ponudniki internetnih storitev zdaj pooblaščeni, da beležijo vsako dejavnost, ki jo izvajamo v spletu ali v aplikacijah, ki jih uporabljamo, in te podatke prodajo “najvišjemu ponudniku”.

Še huje je, da ne moremo vedeti, komu bi informacije prodali.

Kako skriti zgodovino brskanja po ponudniku internetnih storitev

Kaj to zbiranje podatkov pomeni za uporabnike …

Za začetek lahko ponudniki internetnih storitev spremljajo vsako spletno stran, ki jo obiščemo, in vso našo dejavnost na teh spletnih mestih.

Če nadaljujejo, bi osebne podatke prodali trženjskim podjetjem ali katerim koli drugim tretjim organizacijam.

Tržna podjetja bi razstavila naše podatke, izvedla različne analize na njih in uporabila te ugotovitve za vpogled v naše vsakdanje življenje.

Na primer, če iščemo slike šopkov, bi ponudniki internetnih storitev to poizvedbo videli kot naše zanimanje in nam prikazovali oglase, ki se ujemajo s tem zanimanjem, kot so oglasi, povezani s šopek trgovinami, šopek za poroke itd..

Ne glede na to, da je pošiljanje neželene pošte s ciljanimi oglasi le del skrbi.

Drugi del pa je, da ne moremo biti popolnoma prepričani, da ponudnik internetnih storitev ne bo uporabljal naših osebnih podatkov iz kakršnih koli zadnjih razlogov, razen za prodajo trženjskim podjetjem.

Torej, kaj to pomeni za nas?

Zgodovine brskalnikov ne moremo več ohranjati kot zasebne in zato naše spletne zasebnosti ne moremo vzdrževati nedotakljive.

Ali pa lahko?

Kaj je sledenje ponudnikom internetnih storitev?

Sledenje ponudnikom internetnih storitev se nanaša na prakso ponudnika internetnih storitev, ki zbira in beleži podatke o svojih spletnih aktivnostih in povezavah. Veste, kaj to pomeni? Vaš internetni ponudnik lahko vse, od nastavitev brskalnika do zgodovine iskanja, enostavno in dokumentira.

Zakaj vas spremlja vaš ponudnik internetnih storitev?

Za ponudnike internetnih storitev je več razlogov, med drugim:

 • Za prodajo svojih osebnih podatkov

  Vaš ponudnik internetnih storitev lahko koristi podatke, ki jih zbira, tako da jih proda oglaševalcem, ki ponujajo najvišjo ponudbo. Ko ta podjetja združijo te podatke s podatki, ki jih že imajo o vaših navadah brskanja in nakupovanja, lahko najdejo bolj pametne, a vsiljive načine za ciljanje na vas.

  Čeprav se ta praksa morda zdi zelo nezakonita, je resnica, da je v nekaterih državah povsem sprejemljiva. Tudi v državah, kjer to morda ni dovoljeno, ni nič, kar bi zagotovilo, da ponudniki internetnih storitev ne prekinjajo poslov z oglaševalskimi podjetji v ozadju..

 • Upoštevati zakone o hrambi podatkov

  V mnogih državah po svetu so ponudniki internetnih storitev zakonsko zahtevani za shranjevanje internetnih podatkov strank za določeno časovno obdobje. Nato je na voljo organom kazenskega pregona, če in kadar je to potrebno za preiskavo.

  To igra pomembno vlogo v boju proti terorizmu in zločinom, hkrati pa preprečuje, da bi prijavitelji in novinarji ohranili anonimnost. Poleg tega obstaja velika možnost, da se številni navadni državljani pregledujejo brez očitnega razloga.

 • Za spremljanje uporabe P2P

  Skupna raba datotek je v mnogih delih sveta nezakonita, v regijah s strogimi zakoni o avtorskih pravicah pa morajo ponudniki internetnih storitev spremljati povezave uporabnikov, da bi zagotovili, da ne sodelujejo v dejavnostih hudourništva. Če vas bodo prenesli hudourniki, boste prejeli obvestilo o kršitvi avtorskih pravic in posledično boste morali plačati velike globe ali celo soditi na sodišče!

 • Za nastavitev pasovne širine

  Nekateri ponudniki internetnih storitev se zanašajo na podatke o svojih povezavah uporabnikov, tako da lahko zmanjšajo pasovno širino – kar je opredeljeno kot namerno upočasnitev vaše internetne hitrosti. Trdili bodo, da je to storjeno za zmanjšanje preobremenjenosti omrežij, vendar večina ponudnikov internetnih storitev uporablja preusmerjanje pasovne širine, da prepriča uporabnike v nadgradnjo na dražjo naročnino ali plačilo novega, dražjega podatkovnega načrta.

Zakaj bi vas skrbelo?

No, odgovor ne bi mogel biti preprostejši – ker je ogrožena vaša zasebnost! Vse, kar počnete na internetu (spletna mesta, ki jih obiskujete, storitve, ki jih uporabljate, datoteke, ki jih prenašate itd.), Neprestano opazuje nekdo, kar se poleg resne invazije v zasebnost zdi tudi precej čudno.

Ciljni boste tudi z oglasi, prilagojenimi glede na vaše okuse in zanimanja. Nekateri ljudje nimajo nič proti temu, da se oglašujejo, ampak naj se soočijo – različni načini, s katerimi oglaševalci spremljajo vaše vedenje na spletnih mestih, so samo napačni!

Vendar to še ni vse. Če se zanesete na hudournike, da bi dobili dostop do potrebnih datotek, boste morda vstopili v zakonito toplo vodo, in če boste dolgo ure pretakali, prenašali ali igrali, bi lahko bili zelo podvrženi pasu širine pasovne širine.

Katere podatke lahko vidi vaš ponudnik internetnih storitev?

Ker ponudniki internetnih storitev dodeljujejo vaši napravi IP naslov in vedo, s katerimi naslovi IP se povezujete, lahko vidijo praktično vse, kar počnete v internetu. Vendar postane to za vaš ponudnika internetnih storitev še lažje, če spletna mesta, do katerih dostopate, uporabljajo HTTP in ne HTTPS – ki šifrirajo podatke, poslane med vami in spletnim mestom.

Vaš ponudnik internetnih storitev lahko vidi naslednje stvari:

 • Geo-lokacija vašega mobilnega telefona
 • Vaša zgodovina iskanja
 • Vaša transakcija s kripto valutami
 • Vaša zgodovina brskanja
 • Vaše nekodificirane komunikacije
 • Vaša gesla (ko jih vtipkate na nešifriranih spletnih mestih)
 • Vaši prenosi

Kako preprečiti, da bi vaš ISP sledil?

Zdaj ko veste, da vas internetni ponudniki gledajo, se morda sprašujete, kako omejiti njihovo sposobnost sledenja, če ne izkoreniniti. Realno gledano se ne moremo boriti z ponudniki internetnih storitev ali jih prositi, naj naših osebnih podatkov ne uporabljajo za pridobitev. Vendar lahko storimo, da zgodovino brskalnika skrijemo pred ponudniki internetnih storitev in svoje spletne dejavnosti naredimo popolnoma anonimne.

Na srečo obstaja nekaj načinov za to.

 • Uporabite Tor

  Če želite skriti zgodovino brskanja pred ponudniki internetnih storitev, lahko začnete s podjetjem Tor. Čeprav Tor ni 100-odstotno zanesljiv, je še vedno dobra možnost.

  Tor je odjemalec brskalnika, ki vam omogoča, da iz radovednih oči pohlepnih ponudnikov internetnih storitev ostanete anonimni. Ponuja šifrirano izkušnjo brskanja, ki vam omogoča, da skrijete svojo brskalno aktivnost pred sledenjem ali nadzorom katere koli tretje osebe.

  Vendar Tor manjka, če gre za šifriranje česar koli drugega kot brskalnik. Tor na primer ne more preprečiti ponudnikom internetnih storitev, da bi spremljali osebne podatke, pridobljene iz aplikacij, ki jih prenašamo in uporabljamo.

  Prav tako Tor ne more zaščititi naprav IoT (Internet of Things) v naših domovih.

  Poleg tega nekateri ponudniki internetnih storitev morda niti ne dovolijo strankam Tor. Lahko celo prepovejo internetno povezavo, če se ugotovi, da bo promet usmerjen iz Tor.

 • Uporabite razširitev brskalnika HTTPS

  Druga izvedljiva možnost, s katero lahko skrijete zgodovino brskalnika pred ponudniki internetnih storitev, je razširitev brskalnika HTTPS. To je odlično orodje, s katerim preprečite, da bi brskalnik puščal kakršno koli dejavnost na spletnem mestu.

  Naloga razširitve HTTPS je šifriranje vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete. Vaš ponudnik internetnih storitev bi seveda vedel za spletna mesta, ki jih obiščete, vendar nikoli ne bi poznal dejavnosti, ki jo tam opravljate.

  Recimo, da obiščete spletno mesto za pretakanje. Internetni ponudnik lahko sledi, da je uporabnik obiskal spletno mesto za pretakanje, vendar ne more spremljati, kateri videoposnetki so si ogledali ali so bile uporabljene iskalne poizvedbe.

 • Uporaba virtualnega zasebnega omrežja (VPN)

  Uporaba VPN je kot dajanje internetne šifriranja na steroide.

  Navidezno zasebno omrežje vam omogoča, da ne samo skrijete zgodovino brskalnika pred ponudniki internetnih storitev, ampak tudi skrijete vse svoje spletne aktivnosti pred hekerji, tatvinami, ostrostrelci itd..

  VPN ščiti ne le vaš brskalnik, temveč tudi vaš računalnik, pametne telefone, ki jih uporabljate, prenosni računalnik in pravzaprav naprave IoT, ki jih imate doma.

  Ko se naročite na storitev VPN, šifrira omrežno povezavo, ki vsako napravo v vašem domu poveže z internetom.

  VPN-ji omogočajo uporabo anonimnih IP-jev (Internet Protocol) za brskanje po spletnih mestih. Z uporabo IP-ja, ki izvira iz druge države, navajate ponudnika internetnih storitev, da misli, da je do spletnega mesta dostop iz drugega vira ali regije in ne iz vaše hiše.

  Poleg tega VPN šifrira vašo omrežno povezavo s 256-bitnim AES šifriranjem. Vojaško šifriranje vam omogoča uporabo interneta s popolnim brezskrbnostjo.

  Z najvišjo stopnjo šifriranja, ki jo ponuja VPN, lahko brez skrbi skrbite za spletno nakupovanje ali spletne transakcije..

PureVPN – Zanesljiv VPN za zaščito vaše zasebnosti!

256-bitno šifriranje AES uporabljamo za zaščito vaših osebnih podatkov pred tretjimi osebami, kot so ponudniki internetnih storitev, oglaševalci in kibernetski kriminalci. Poleg tega je vaš pravi naslov IP nadomeščen tudi z enim od 300.000+ edinstvenih IP-jev, kar onemogoča povezavo spletnih dejavnosti z vami.

PureVPN spoštuje vašo pravico do zasebnosti in upošteva strog pravilnik o nedelovanju, da boste čim bolj anonimni. Na voljo so aplikacije za vse glavne platforme in velikodušna 31-dnevna garancija za vračilo denarja zagotavlja, da vaša naložba ostane zaščitena.

Z nami ob strani dobite tudi neomejen dostop do nabora vrhunskih funkcij, kot so zaščita pred puščanjem DNS, stikalo za internetno ubijanje, zaščita pred uhajanjem WebRTC itd., Kar vse spletno zasebnost popelje na povsem novo raven.

Zahtevaj zasebnost

Končna beseda

Novi zakon o zasebnosti za širokopasovne storitve je le začetek ere proti zasebnosti. Za boljše preživetje v tej dobi moramo biti dejavni pri varovanju svoje zasebnosti. Na srečo imamo zgoraj našteta orodja, kot je VPN, s katerimi ohranjamo domača omrežja in zasebnost naše družine, skrite pred neželenimi očmi.

Želite povrniti svojo spletno zasebnost? Morda boste želeli preveriti spodaj vodnike:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me