Kako spoofiti svojo lokacijo


Kako spoofiti svojo lokacijo

Ste se kdaj vprašali, zakaj toliko aplikacij zaprosi za vaše dovoljenje, da bi vedeli vašo trenutno lokacijo? Ljudje zasebnost spleta pogosto jemljejo kot samoumevno. Zaradi tega so dovzetni za tveganja, kot sta spletni nadzor in zalezovanje. Vedno bi morali biti zaskrbljeni zaradi svojih spletnih ukrepov, ki lahko vodijo v sled digitalnih drobtin – ogrožajo vašo zasebnost in identiteto.


Eden izmed ukrepov, ki jih je treba upoštevati v zvezi s tem, je ponarejanje vaše spletne strani. Poleg neštetih drugih načinov je ponarejanje lokacije merilo, ki najbolje deluje pri zaščiti pred nadzorom in zalezovanjem. Poleg tega vam lažno izogibanje lokacijam omogoča, da zaobidete geo-omejitve – omogoča vam dostop do vsebine z omejitvami v vašem kraju.

kako ponarediti ikono lokacije

Prevara lokacije se nanaša na ponarejanje vaše trenutne lokacije ali pa ga popolnoma skrijete. Ker je kasneje veliko težje uresničiti, se za zdaj osredotočimo le na skrivanje ali prikrivanje lokacije.

Ponašanje lokacije je mogoče doseči z ročno konfiguracijo ali na voljo aplikacijami. Razpravljali bomo o pristopih in priporočili sprejemljivo rešitev.

Spoofing Mobile v primerjavi z namizjem

Ljudje bodisi uporabljajo svoje pametne telefone ali namizne računalnike, da se povežejo v digitalni svet. V namiznih računalnikih lahko spuščate svojo lokacijo tako, da izvedete niz korakov – konfigurirate želene nastavitve v brskalniku. Vendar ga imenujemo delno spuščanje, saj ne ponuja popolne anonimnosti. Druge aplikacije in programska oprema, nameščena na namizju, lahko še vedno dostopajo do vaše lokacije skupaj z ponudnikom internetnih storitev (ponudnik internetnih storitev).

Na mobilnem je lokacijsko ponarejanje povsem drugačna zgodba. Brskalniki za mobilne naprave imajo privzeto dostop do vašega IP-ja. In vaš IP je vaš digitalni odtis. Vendar je večina aplikacij, nameščenih na vašem mobilnem podatku o lokaciji iz vašega GPS-a. Za ponarejanje lokacije na mobilnem telefonu morate manevrirati s svojim GPS-om ali ga izključiti v nedogled. Tako kot ponarejena lokacija na namizju je tudi to delno in ne absolutno ponarejanje.

Spoof Location na mobilnih napravah

Svojo lokacijo lahko pokličete po telefonu, tako da označite aplikacije, nameščene v vaši napravi. Ker večina aplikacij temelji na lokaciji in pridobiva podatke iz GPS-a, ponarejanje lokacije na telefonu vključuje manevriranje z GPS-om. Obstaja nešteto aplikacij, s katerimi lahko pokvarite svojo lokacijo.

Ne glede na to, ali ste uporabnik Android ali raje napravo iOS, obstaja veliko aplikacij, s katerimi lahko upravljate svoj GPS in ponarejate svojo resnično lokacijo. Čeprav rezultati niso stoodstotno zajamčeni. Ponekod vas lahko aplikacije še vedno ujamejo, medtem ko poskušate ogoljufati svojo lokacijo in ne morete za nedoločen čas.

Lokacije ali GPS aplikacije za ponarejanje za Android

S temeljitimi raziskavami in testiranjem smo naleteli na naslednje aplikacije, ki jih lahko uporabljate, če imate v napravi Android.

 • GPS JoyStick (ocena 4,6 zvezdice): Brezplačno, vendar vsebuje oglase in ponuja nakupe v aplikacijah
 • Lažna GPS lokacija (ocena 4,5 zvezdice): Brezplačno, vendar vsebuje oglase
 • Ponarejena GPS lokacija Hola (ocena 4,3 zvezdice): brezplačno in ponuja nakupe v aplikacijah
 • Lažna lokacija GPS (ocena 4,3 zvezdice): Brezplačno, vendar vsebuje oglase
 • Lažna GPS lokacija PRO (ocena 4,3 zvezdice): Brezplačno, vendar vsebuje oglase

Aplikacije za lokacijo ali GPS Spoofing za iOS

Če imate raje napravo iOS pred Androidom, lahko razmislite o naslednjih aplikacijah za ponarejanje lokacije.

 • Spoofer Go (ocena 4.5): Stroški 0,99 USD
 • Lažna lokacija za trenutke (ocena 4.4): Brezplačno in ponuja nakupe v aplikacijah
 • Lažna lokacija GPS (ocena 4.0): stroški 3,99 USD
 • Lažna GPS lokacija (ocena 3.9): brezplačno in ponuja nakupe v aplikacijah
 • Lažni GPS Changer Changer (ocena 3.7): brezplačno in ponuja nakupe v aplikacijah

Spoof Location Location Desktop

Predvajanje lokacije je podprto iz več razlogov. Nekateri morda raje ostanejo anonimni prek interneta, drugi pa morda želijo zaobiti geografske omejitve. Ponašanje lokacije vam lahko vse to odobri. Če ponaredite svojo lokacijo, lahko dostopate do spletnih vsebin, ki jih vaš lokal zaklene ali omeji. To vključuje pretakanje vsebine ali storitev, ki so na vaši lokaciji omejene.

Za razliko od mobilnih, namizni uporabniki uporabljajo brskalnike za povezavo z internetom. Kot smo že omenili, se ponarejanje lokacije na namizju opravi ročno skozi več korakov za konfiguracijo želenih nastavitev. Ker je Chrome najbolj znan in najprimernejši spletni brskalnik po vsem svetu, bomo podali ročne korake za ponarejanje vaše lokacije v Chromu.

Obstajata dva načina, kako pokriti lokacijo s Chromom. Prva metoda je z izklopom skupne rabe lokacije. To lahko dosežete z naslednjimi koraki:

 • Dostopite do “menija” s klikom na zgornji desni kot Chromeove orodne vrstice.
 • Zdaj izberite »Nastavitve«.
 • Poiščite zavihek »Zasebnost in varnost«.
 • Na zavihku »Zasebnost in varnost« izberite »Nastavitve vsebine«.
 • Zdaj izberite »Lokacija«.
 • Vklopite funkcijo »Vprašaj pred dostopom«.
 • Končal si.

Zgoraj navedene nastavitve spletnim mestom onemogočajo dostop do vaše lokacije. Če želite dodati izjeme, lahko določenim spletnim mestom dovolite dostop do vaše lokacije. Podobno, če želite določena spletna mesta preprečiti, lahko to storite tudi na zavihku »Lokacija«.

Obstaja še en način, kako pokriti lokacijo s Chromom. Ne pozabite! Metoda, ki jo bomo delili, in že omenjeni pristop lahko delno pokvari vašo lokacijo. S temi metodami lahko dostopate do vsebin, zaklenjenih z geo-zaklepanjem, kot so novice. Ne boste mogli dostopati do premium storitev, kot so Netflix, Hulu ali Amazon Prime, če so v vaši regiji omejene. Za to boste morda morali razmisliti o drugih zanesljivih alternativah, kot je VPN.

Naslednjo konfiguracijo je treba opraviti vsakič, ko začnete novo sejo brskalnika. Ta nastavitev je začasna in bo preklicana, ko zaprete brskalnik. Tu so naslednji koraki:

 • Obiščite ctrlq.org/maps/address/.
 • Zapišite koordinate (zemljepisna širina in dolžina) želene lokacije.
 • Odprite »Chrome« in pritisnite »Ctrl + Shift + I«, da odprete »Možnosti za razvijalce«.
 • V zgornjem desnem kotu možnosti »Razvijalci« dostopajte do »Meni«.
 • Pomaknite se navzdol in izberite »Več orodij«.
 • Poiščite in izberite zavihek »Senzorji« na dnu okna.
 • Kliknite spustni meni poleg geografske lokacije in izberite »Lokacija po meri«.
 • Zdaj dodajte zapisane koordinate želene lokacije.
 • Ponovno naložite stran in ste končali.

Chrome bo zdaj upošteval vaše iskalne poizvedbe glede na spremenjeno lokacijo in ustrezno prikazal rezultate. Upoštevajte, da so omenjene nastavitve začasne. Konfiguracije bi se osvežile, ko se brskalnik zapre.

Pomanjkljivosti lokacijskega ponarejanja

Kar zadeva mobilne naprave, je uporaba zgoraj omenjenih aplikacij slaba stran za ponarejanje vaše lokacije. Ponašanje lokacije se morda sliši fascinantno, vendar lahko ogrozi osnovni namen uporabe nekaterih aplikacij, ki za želene rezultate potrebujejo vašo pravo GPS lokacijo.

Recimo, da z Googlovimi zemljevidi poznate navodila do določenega cilja s trenutne lokacije. Laženje vaše GPS lokacije je lahko tudi moteče, ko želite poklicati Uber. Poleg tega bi težko dobili kakršne koli vremenske posodobitve o vaši lokaciji, saj GPS ni odkrit.

Morda boste nagajali aplikacijam, ki pridobivajo podatke iz vašega GPS-a, in ponarejali svojo resnično lokacijo, vendar to ogroža osnovni namen uporabe aplikacije, ki temelji na lokaciji, in vodi do bizarne izkušnje v aplikaciji. Ker obstaja velika verjetnost, da bo prišlo do napak v aplikacijah, je ponekod lahko razkrivanje lokacije prek zgoraj omenjenih aplikacij in vračanje nazaj..

Za razliko od mobilnih naprav namizje zahteva ročno konfiguracijo skozi več korakov. To je izredno mučno, saj boste morali postopek ponavljati znova in znova. Ponašanje lokacije z uporabo Chroma je začasen postopek in se osveži vsakič, ko se seja konča. Kljub vsem težavam vam postopek omogoča dostop le do manjših geo-omejenih vsebin.

Najboljši način, da spoofite svojo lokacijo – izvedljiva alternativa

Kot smo že omenili, je lažji prikaz lokacije na namiznih in mobilnih napravah možen. Vendar so omenjene metode delne in začasne. V nasprotju s tem je VPN veliko bolj priročna in zanesljiva alternativa.

Ker vaš IP velja za digitalni odtis, VPN omogoča, da prikrijete svoj resnični IP in skrijete svojo identiteto. To pomeni popolno spletno zasebnost in anonimnost. Poleg tega VPN šifrira vaše podatke in zagotavlja varnost – ščiti vaše podatke pred nepooblaščenim dostopom.

Če se povežete s strežnikom, ki ga izberete, lahko zaobidete vse geo-omejitve in dostopate do želene vsebine. Poleg tega vam VPN omogoča, da odblokirate storitve premijskih pretakanj, kot so Netflix, Hulu in Amazon Prime, zunaj vaše države in dostopate do vsebine po vsem svetu..

Z aplikacijo, ki je združljiva z napravami Windows, MacOS, Android in iOS, PureVPN prekine okno glede združljivosti naprave. Poslovite se od omamljajočih korakov ročne konfiguracije in bleščečih aplikacij, takoj zakličite svojo lokacijo z enim klikom.

Tu je še nekaj priročnika za nadaljnjo izbris vaše spletne prisotnosti:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me