Kako zaščititi svojo spletno kamero pred napadi?


Kako zaščititi svojo spletno kamero pred napadi?

Namesto da na spletno kamero naložite kaseto, priporočamo, da upoštevate navedene ukrepe in ustavite neželeno vohunjenje:


 • Uporabite pokrov kamere
 • Uporabite orodje za preprečevanje zlonamerne programske opreme
 • Ne kliknite sumljivih povezav
 • Posodobite varnostne popravke OS
 • Vklopite požarni zid OS
 • Uporabite 256-bitno šifriranje PureVPN

Preberite ta temeljit vodnik, da zaščitite spletno kamero pred vdorom in dobite podrobnosti o vseh navedenih ukrepih.

kako zaščititi spletno kamero-od-biti-hecked-ikono

Nevarnosti vohunjenja spletnih kamer

Profesionalni hekerji so spretni pri oblikovanju vsiljivih načinov, kako lahko kršite svojo zasebnost in vohunite o svojih dejavnostih ali ukradejo vaše zasebne podatke.

Posebej izdelan malware

To so zahrbtna in zlonamerna orodja, ki jih je mogoče oblikovati na poljuben način, da služijo poljubnim namenom, ki jih želi heker. Nekatere so v glavnem zasnovane za izkoriščanje varnostne ranljivosti v spletni kameri ali mikrofonu.

Eden takšnih primerov bi bila zlonamerna programska oprema RAT, ki jo je razvil 24-letni švedski heker. Zlonamerna programska oprema je okužila več kot pol milijona naprav. Poleg tega je kanadski raziskovalni laboratorij razkril seznam 21 držav, ki sodelujejo v vohunjenju na nacionalni ravni z uporabo podobne zlonamerne programske opreme.

Leta 2016 je bila svetu Delilah predstavljena nova vrsta groženj, predvsem pa je bila usmerjena v poslovni sektor. Zlonamerno orodje je bilo uporabljeno za dostop do virov spletnih kamer podjetja in izsiljevanja zaposlenih in celo celotnega podjetja.

Poleg tega je WikiLeaks leta 2017 razkril niz zaupnih dokumentov o tem, kako je bila vlada (in še vedno) zaposlena z izkoriščanjem potrošniške elektronike, vključno s spletnimi kamerami na pametnih televizorjih.

Dovoljenja brskalnika

Vohunjenje spletnih kamer ni omejeno na napade zlonamerne programske opreme. Nekatera spletna mesta zahtevajo tudi različna dovoljenja, ki lahko vključujejo dostop do vaše kamere. Običajno brskalnik zahteva potrditev, vendar ga večina uporabnikov pogosto ignorira in kliknejo »Da« ali »V redu«.

Ne pozabite, da ni zaupati vsakemu spletnemu mestu, zlasti tistim, ki nimajo nobenega podjetja, ki bi dostopalo do vaše spletne kamere. Najpomembneje je, da bi svojo zasebnost ogrozili tako, da bi omogočili dostop do vaše spletne strani spletnemu mestu, ki sploh nima zaščite SSL.

Dovoljenja za aplikacije

Tudi vaše mobilne aplikacije, podobno kot brskalniki, zahtevajo dovoljenja. Podobno kot v zgoraj omenjenem primeru ni vsaka aplikacija potrebna dostopa do vaše spletne kamere, vendar še vedno zahteva dovoljenje. Prepričajte se, da ne dovolite programov, ki jim ne zaupate, ali aplikacij, ki ste jih prenesli iz drugih prodajaln.

Učinkoviti ukrepi za zaščito spletnih kamer

Uporabite pokrov kamere

Najstarejši triki v knjigi, vendar najučinkovitejši od vseh. Čeprav bi ga ljudje morda uporabljali že več let, je praksa pridobila oprijem, ko je slika prenosnika Marka Zuckerberga postala viralna. Po incidentu je vse več uporabnikov začelo svoje kamere odlagati s papirjem ali trakovi. Vendar pa so zdaj v trgovinah na voljo za ta namen.

Uporabite orodje za preprečevanje zlonamerne programske opreme

Zdaj, ko veste, kako nevarni so lahko napadi zlonamerne programske opreme, je pomembno, da namestite in uporabite orodje proti zlonamerni programski opremi. In ne ustavite se pri tem. Prav tako bi morali posodabljati definicije virusa orodja in redno pregledovati svojo napravo, da bi odkrili in odstranili kakršno koli ranljivost..

Ne kliknite sumljivih povezav

Nalaganje e-poštnih prilog, ne da bi ga še enkrat premislili, se je vedno znova izkazalo za precej tvegano. Lažno pošiljanje e-poštnih sporočil je od hekerjev vedno učinkovita metoda, da prevarajo ljudi, jih vohunijo in jim celo ukradejo identiteto. Pravzaprav lahko ta e-poštna sporočila privedejo tudi do kramp spletnih kamer. Heker potrebuje samo, da kliknete povezavo, ostalo pa je na milost in nemilost. Torej, ne kliknite nobene priloge ali povezave, ki se zdi sumljiva ali ki jo pošlje neznani pošiljatelj.

Posodobite varnostne popravke OS

Pomembnost varnostnih popravkov se pogosto zmanjšuje. Pravzaprav je ranljivost sistema, ki hekerjem omogoča, da zlahka pridobijo nepooblaščen dostop do naprave in počnejo vse, kar jim je všeč. Resnici na ljubo, varnostne ranljivosti v OS so prvi vidiki, ki jih haker išče pri poskusu ogrožanja naprave ali omrežja. Zato je priporočljivo posodabljati popravke OS, zlasti varnostnih popravkov.

Vklopite požarni zid OS

Namen požarnega zidu je zaščititi omrežje pred nepooblaščenim dostopom, tako da spremlja ves dohodni in odhodni promet ter nadzoruje, katero povezavo blokirati. Če je vaš požarni zid iz neznanih razlogov onemogočen, ga vklopite in ohranite tako, da zagotovite največjo zaščito.

256-bitna šifriranje PureVPN zagotavlja najvišjo možno varnost

Zgoraj navedeni nasveti vas bodo morda v določeni meri rešili pred krampanjem in vohunjenjem spletnih kamer. Vendar pa, kot smo že omenili, sezonski hekerji poznajo svoje težave, kako se spoprijeti z ovirami. Edini idealen način za zagotovitev, da bo vaša spletna kamera ostala varna pred kakršnimi koli poskusi vdorov, je storitev VPN.

Ne potrebujete nobenega dolgotrajnega vodnika, kako zaščititi spletno kamero pred vdorom. Kar morate storiti je, da se naročite na PureVPN, ga naložite na svojo napravo in uživate v popolni zaščiti.

Ko se v internet pridružite prek naših zavarovanih strežnikov VPN, se vsa vaša komunikacija ali podatki šifrirajo. Zato tudi, če katerikoli kibernetski kriminalec poskuša infiltrirati v vaše podatke, le-te dobijo le kot nagrado.

Poleg šifriranja lahko svoj resnični naslov IP zafrkavate, če želite odgnati neželene zalezovalce (hekerje) na sirotko, ki vas poskuša poiskati s svojega IP-ja ali lokacije.

Zato uživajte v varnem video pogovoru in brskanju po internetu s PureVPN.

Želite povrniti svojo spletno zasebnost? Morda boste želeli preveriti spodaj vodnike:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map