Kodi se ne more povezati? Tu je 5 rešitev za odpravo napake


Kodi se ne more povezati? Tu je 5 rešitev za odpravo napake

Objavljeno: 6. decembra 2019


Ali na Kodiju še vedno vidite napako »Ne morem se povezati«? Nato vam lahko ta vodnik pomaga popraviti. Ker se mnogi naročniki Kodija soočajo s to težavo, je najboljši način, da se tej napaki izognete, da uporabite VPN. Preizkusite PureVPN za najnižjih 0,99 USD, da odpravite napako Ne morem povezati na Kodi in pretočite svojo priljubljeno vsebino od koder koli.

Od zore spletnih storitev za pretakanje spletnih medijev je velika večina ljudi prerezala vrvice in se med drugim preklopila na Netflix, Amazon Prime in Hulu. Čeprav je prehod vreden vsakega kosa in stane ceneje kot tradicionalne medijske storitve, morate še vedno nekaj denarja pospraviti iz žepa, da izpolnite svoje zabavne potrebe. Vsi smo mislili, da tega ni mogoče, toda na srečo je Kodi priskočil na pomoč. Kaj bi lahko bilo boljše od odprtokodne, neprofitne storitve za pretakanje medijev, ki vam omogoča gledanje vaše najljubše video vsebine, ne da bi napolnili denarnico? In to tudi s hitro hitrostjo pogosto v HD (odvisno od kakovosti toka).

Vendar je vse zabave in igre, dokler ne naletite na nadležno napako, ki v celoti pokvari vašo izkušnjo s pretakanjem Kodi. Napaka, ki so jo skoraj vsi uporabniki Kodija v nekem trenutku doživeli; “Kodi se ne more povezati” se že dolgo govori o mestu. PureVPN je s prevzemom zastave orisal verjetne vzroke za napako in več načinov, kako jo odpraviti.

Kaj povzroča napako “Kodi ni mogoče povezati”?

Ker smo že ugotovili, da je do te napake prišlo do uporabe dodatka tretjih oseb, kar počnemo vsi, tukaj so njegovi verjetni razlogi.

Okvarjena internetna povezava:

Zaradi slabe internetne povezave naprava ne more pošiljati ali prejemati informacij iz vira, kar povzroči napako.

Nepravilen vir URL:

Če je vneseni izvorni URL napačen iz kakršnega koli razloga, na primer enostavna črkovalna napaka, lahko povzroči napako.

Repozitorij je potekel:

Napaka se lahko pojavi tudi, če je shramba tretjih oseb, do katere poskušate dostopati, potekla ali je dotrajana.

Ni mogoče vzpostaviti povezave z virom:

Če repo, do katerega poskušate dostopati, ni odgovoren za vzpostavitev povezave, lahko to privede tudi do te napake.

Kako razrešiti napako “Kodi ni mogoče povezati”

Zdaj, ko smo razvili osnovno razumevanje napake in njenih vzrokov, preidimo na najbolj sestavni del; rešitev.

1. rešitev: Preverite internetno povezavo glede težav

Najbolje je začeti z najbolj osnovnimi izmed vseh rešitev. Poskusite in presenečeni bi bili, ko boste vedeli, da deluje skoraj polovico časa. Poskusite uporabiti katero koli drugo aplikacijo razen Kodija, da preverite, ali internetna povezava deluje ali ne. Če je, poskusite uporabiti drug dodatek Kodi ali še bolje, namestite nov dodatek iz uradnega revije Kodi. Če Kodi sploh ne deluje, lahko poskusite onemogočiti požarni zid ali protivirusni program, ki se izvaja v vaši napravi. Če to odpravi napako, jih pred uporabo Kodi-ja onemogočite.

2. rešitev: Preverite vneseni izvorni URL glede napak

Človeške napake so najhujše. Precej pogosto se pojavi zloglasna napaka Kodi, če napačno vtipkate izvorni repo URL. Lahko je neškodljiv kot dodaten prostor v URL-ju ali „https“ namesto „http“. Brezhiben pristop je kopiranje in lepljenje URL-ja neposredno v Kodi. Lahko ponovno preverite in uredite URL repo tako, da sledite spodnjim korakom.

  • Odprite Kodi ‘Nastavitve’
  • Odprite »Upravitelj datotek« s sistemske strani
  • Kliknite ustrezno shrambo in izberite »Uredi vir«
  • Kliknite na naslov URL shranjenega skladišča
  • Dvakrat preverite morebitne napake (vezaji, narisane črke, velike črke) in po potrebi popravite
  • Kliknite »O« in shranite

3. rešitev: Dvakrat preverite URL repoja

Repozitoriji Kodi pogosto spremenijo URL-je v primeru, da je domena prepovedana ali zaustavljena. Če želite biti prepričani, uporabite svoje znanje iskanja v Googlu in ugotovite, ali je to pri repojih, do katerih poskušate dostopati.

4. rešitev: poskusite uporabiti Kodi VPN

Kodi ni neznan omejitev, ki jih postavljajo ponudniki internetnih storitev in drugi. Obstaja tudi možnost, da vam ni omogočen dostop do določenega URL-ja skladišča. V tem primeru poskusite uporabiti Kodi VPN, da se izognete takšnim omejitvam in uporabite Kodi anonimno.

5. rešitev: Poskusite uporabiti drugo shrambo

Če vas vse zgoraj omenjene rešitve ne bodo rešile, je edini verjeten vzrok, da je skladišče začasno zaprto. V tem primeru se lahko zatečete do drugega skladišča in Kodi vrnete v način pretakanja.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me