Netflix ne deluje na Apple TV? Tukaj je opisano, kako odpraviti


Netflix ne deluje na Apple TV? Tukaj je opisano, kako odpraviti.

Objavljeno: 03. marca 2020


Uporabniki Apple TV se pri uporabi aplikacije Netflix na svojih 2. generacijah in višjih napravah srečujejo z različnimi težavami, povezanimi s pretakanjem. V nekaterih primerih se uporabniki pozdravijo z napako pozdravi »Netflix trenutno ni na voljo«, v drugih pa se Netflix še naprej zruši; medtem ko nekateri uporabniki lahko ugotovijo, da Netflix na Apple TV nima zvoka. Če se tudi vi srečujete s katero od teh nadležnih težav, preberite spodnji vodnik za odpravljanje težav.

Netflix ne deluje na Apple TV

Netflix je zdaj uradno na voljo za Apple TV 2 in novejše. Nazadnje so se uporabniki Apple TV odpovedali preizkusom različnih rešitev, ki so jih naredili sami. Apple TV gosti skoraj vse glavne storitve pretočnega pretoka, kot sta Amazon Prime in Hulu, toda z dodajanjem Netflixa na seznam je Apple TV postala vroča izbira v pretočni skupnosti.

Netflix na Apple TV ponuja edinstveno izkušnjo pretakanja, a tako kot vse naprave, ki podpirajo Netflix, obstajajo tudi posebne zapore cest, s katerimi se uporabniki pogosto srečujejo. Če se tudi vi spopadate s težavami, ki smo jih omenili na začetku, se pomaknite navzdol za njihove posebne rešitve.

»Netflix trenutno ni na voljo«

Če prejmete sporočilo o napaki, da »Netflix trenutno ni na voljo«, spodaj je nekaj hitrih popravkov, ki jih lahko poskusite.

Preverite Netflix na drugi napravi

Poskusite uporabiti Netflix v drugi napravi, kot je pametni telefon ali osebni računalnik, da preverite, ali imate težave z omrežno povezavo. Če Netflix deluje dobro v drugi napravi, je težava v vašem Apple TV-ju.

Znova namestite Netflix na Apple TV

Aplikacijo Netflix lahko izbrišete na Apple TV in jo nato znova namestite, da preverite, ali lahko odpravi težavo. Takole:

 • Pritisnite in pridržite sredinski gumb na sledilni ploščici in videli boste, da se bo Netflix začel tresti
 • Zdaj pritisnite gumb za predvajanje
 • Izberite »Izbriši«
 • Zdaj pojdite v App Store, poiščite Netflix in ga znova namestite

Znova zaženite napravo Apple TV

Za nekaj minut lahko izklopite napajalnik Apple TV in ga znova vklopite, da ga znova zaženete. Lahko pa to storite tudi iz nastavitev. Takole:

 • Pojdite na „nastavitve“, system „sistem“ za napravo 4K / 4. gen ali „Splošno; za 3. gen in nižje
 • Zdaj izberite »Restart«.

Preverite Apple tvOS Update

S tem korakom lahko preverite čakajočo posodobitev Apple tvOS. Izberite »Nastavitve« > „Sistem“ ali „Splošno“ > »Posodobitve programske opreme«. Če je na voljo posodobitev, izberite »Posodobi programsko opremo« ali »Samodejno posodobi programsko opremo«, nato »Prenesite in namestite«

Ponastavite nastavitve Apple TV

Ponastavitev vseh nastavitev na Apple TV-u lahko težavo za vedno reši. Pojdite na »Nastavitve« ↦ Splošno ↦ Ponastavi ↦ Ponastavi vse nastavitve

Preverite internetno povezavo

Odprite »Nastavitve« > “Omrežje” > »Preizkusno omrežje« > “Da” > Zdaj izberite pričakovano hitrost prenosa iz internetne povezave.

Preverite posodobitev omrežnih nastavitev

Takole lahko posodobite omrežne nastavitve:

 • Odprite »Nastavitve«, nato »Splošno, nato« Omrežje, nato »Wi-Fi« ali »Ethernet.«
 • Za uporabnike etherneta: izberite »Ethernet« > „Konfiguriraj IP“ > »Samodejno.« Zdaj izberite »Konfiguriraj DNS« > »Samodejno.«
 • Za uporabnike Wi-Fi: Izberite omrežje Wi-Fi > „Konfiguriraj IP“ > »Samodejno.« Zdaj izberite »Konfiguriraj DNS« > »Samodejno.«

Tu je nekaj hitrih popravkov za najpogostejše napake uporabnikov Netflix Apple TV. Hitro preidimo na naslednjo težavo in na njen vodnik za odpravljanje težav.

Brez zvoka na Netflixu

Ljudje se pritožujejo tudi nad tem, da Netflix na Apple TV nima zvočnega izhoda. Če imate tudi vi težave, preverite spodnje rešitve.

Poskusite predvajati drug film ali pokazati

Včasih Netflix morda ne bo imel zvoka zaradi pokvarjenega ali poškodovanega naslova v knjižnici. Če imate težave s tem določenim naslovom ali s samo aplikacijo Netflix, lahko predvajate drug film ali TV oddajo.

Prilagodite zvočne nastavitve na napravi

Poskusite spremeniti zvočne nastavitve na Apple TV in preverite, ali odpravlja težavo. Takole:

Za uporabnike Apple TV drugega in tretjega razreda: pojdite na »Nastavitve« > “Video in zvok” > “Zvočni format” > “Dolby” > »Izberi samodejno« in preveri Netflix.

Za uporabnike Apple TV 4 in 4K: Odprite »Nastavitve«, »Video in zvok«, »Oblika zvoka«, »Spremeni obliko« in »Uporabi najboljše na voljo.«

Preverite težave s strojno povezavo

Netflix lahko izgubi tudi zvok, če ima vaša naprava težave s povezavo s strojno opremo. Takole lahko preverite in odpravite te težave.

Uporabite kabel HDMI ↦ Priključite ga neposredno na televizor ↦ Obrnite konce HDMI kabla ↦ Poskusite z drugim kablom HDMI ↦ Poskusite nov priključek HDMI

Zgornje rešitve lahko vašo Netflixovo aplikacijo takoj vrnejo v popolno avdiovizualno zdravje. Zdaj, brez nadaljnjega oboževanja, preidimo na naslednjo težavo.

Netflix App Crashes na Apple TV

Če ugotovite, da se je aplikacija Netflix na vaši napravi Apple TV začela zrušiti, vedno znova, lahko preizkusite spodnje rešitve. Rešitve so skoraj enake tistim, ki smo jih začrtali za problem št. 1, zato bi podrobnosti za večino njih preskočili.

 • Posodobite svoj Apple tvOS
 • Preizkusite omrežno povezavo
 • Znova zaženite usmerjevalnik >>Ponastavite nastavitve Apple na privzete
 • Znova zaženite napravo Apple TV
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map