Netflix ne deluje na Firestick?


Netflix ne deluje na Firestick?

Objavljeno: 03. marca 2020


Uporabniki Netflix Firestick pogosto poročajo o grozljivi kodi napake 0013, ki jo spremlja sporočilo “Žal nam ni uspelo doseči storitve Netflix”. Če se tudi vi spopadate z isto težavo, sledite tem navodilom za odpravljanje težav in jih odnesite.

Netflix ne deluje na Firestick

Netflix in Firestick skupaj predstavljata popoln vir brezžičnega pretoka videov na večjih zaslonih. Potrebujete samo stabilno internetno povezavo, načrt Netflix po vaši izbiri in napravo Firestick. Velika večina ljudi izkoristi duo Netflix in Firestick, da uživajo v izboljšani izkušnji pretakanja na svojih televizijah..

V nekem trenutku lahko naletite na težavo, ki napravi Firestick ustavi pri dostopu do storitve Netflix. To je pogosto prikazano s kodo napake 0013 in sporočilom “Oprostite, nismo mogli doseči storitve Netflix”. Čeprav je natančno težavo težko določiti, je spodaj nekaj hitrih popravkov, s katerimi lahko poskusite odpraviti zloglasno napako.

Vodnik za odpravljanje težav

Spodnje metode so preizkusili številni uporabniki Netflix Firestick, ki se soočajo z isto težavo in so delovali kot čar. Prosto jih poskusite sami in ljubezen delite tudi z drugimi.

1. rešitev: preizkusite internetno povezavo

Prva stvar, ki jo lahko poskusite, je, da preverite svoje omrežje Wi-Fi glede težav s povezljivostjo. To lahko storite s testiranjem omrežja na drugi napravi, kot je pametni telefon ali računalnik. Če ugotovite, da tudi z drugo napravo ni povezave, je težava z vašim omrežjem. Če Netflix deluje dobro na drugi napravi, je težava v posebni Firestickovi povezavi z Netflixom. Če nimate drugega, ki bi preizkusil omrežno povezavo, lahko poskusite zagnati kateri koli drug pretočni kanal, kot sta Hulu ali Amazon Prime, na Firestick-u.

2. rešitev: Napakajte svojo napravo Firestick

Izklopite in vklopite napravo Firestick. Čeprav je najbolj očitna rešitev, pa tudi večino časa deluje. V bistvu je vaš Firestick majhen računalnik s sistemom Android, tako da ga izklopite in vklopite, lahko dejansko povrnete povezavo vaše naprave z Netflixom. Napravo preprosto odklopite 30 sekund in jo znova priključite. Če težave še vedno ne odpravite, pojdite na naslednjo rešitev.

3. rešitev: Počistite predpomnilnik

Firestick je kot majhen računalnik z omejenim pomnilnikom in povsem mogoče je, da podatki, ki se shranjujejo za Netflix, morda povzročajo težave. Naslednje, kar lahko poskusite, je čiščenje podatkov in predpomnilnika Netflix iz naprave Firestick, tako da sledite spodnjim korakom.

 • Pritisnite gumb za domačo napravo Firestick in v glavnem meniju odprite »Nastavitve«
 • V nastavitvah izberite »Aplikacije« in nato »Upravljani nameščeni programi«
 • Pomaknite se do Netflixa in ga izberite
 • Kliknite »Prisilno ustavljanje« in se pomaknite navzdol, da kliknete »Počisti predpomnilnik«
 • Ko so vsi podatki in predpomnilnik izbrisani, napravo vklopite tako, da jo ponovno zaženete
 • Pojdite na začetni zaslon Firestick in znova odprite Netflix

Če s tem rešite težavo, dobro za vas. Če ne gre, poskusite z naslednjo rešitvijo.

4. rešitev: Odstranite in znova namestite aplikacijo Netflix

Poskusite lahko tudi odstraniti in znova namestiti aplikacijo Netflix, da preverite, ali odpravlja težavo. To lahko storite tako, da sledite spodnjim korakom.

 • Pojdite na začetni zaslon Firestick in izberite »Nastavitve«
 • Izberite »Aplikacije« in nato »Upravljani nameščeni programi«
 • Odprite »Netflix« in izberite možnost »Odstrani«
 • Pojdi nazaj do doma Firestick
 • V iskalno vrstico na vrhu zaslona vnesite »Netflix« in pritisnite ikono za iskanje
 • Na seznamu odprite aplikacijo Netflix
 • Kliknite »Namesti«

Ko boste Netflix ponovno namestili, boste morali znova vnesti svoje poverilnice. Prijavite se in preverite, ali težava še vedno obstaja. V tem primeru se pomaknite navzdol do rešitve št. 5.

5. rešitev: Posodobite Netflix aplikacijo na Firestick-u

Težave lahko nastanejo tudi, če je aplikacija Netflix v vaši napravi že v posodobitvi. Če je tako tudi pri vas, lahko preprosto posodobitev aplikacije na najnovejšo različico v nobenem trenutku vrnete k pretakanju. Ko odprete aplikacijo, boste obveščeni, če je na voljo posodobitev. Tudi če to ne pomaga, lahko poskusite posodobiti vdelano programsko opremo Firestick kot hitro odpravljanje.

6. rešitev: Posodobite Netflix aplikacijo na Firestick-u

Tudi posodabljanje aplikacije Netflix ne pomaga, lahko poskušate posodobiti vdelano programsko opremo Firestick kot hiter popravek. Takole:

 • Pojdite na začetni zaslon Firestick in pojdite na »Nastavitve«
 • Pojdite na »Sistem« in nato tapnite »O«. Tukaj si lahko ogledate trenutno različico vdelane programske opreme Firestick
 • Kliknite “Preveri posodobitev sistema”. Če ima Firestick na voljo posodobitev, ki jo čaka, se bo samodejno začela prenašati
 • Ko je prenos končan, kliknite »Namesti sistemsko posodobitev«. Dovoli mu tudi samodejno namestitev s ponovnim zagonom naprave

7. rešitev: Ponastavite Firestick

Kot zadnji ukrep lahko Firestick ponastavite na privzete nastavitve in tako s temi koraki odpravite napako.

 • Pojdite v Firestick domov in odprite »Nastavitve«
 • Pojdite na »Sistem« in se pomaknite navzdol, da izberete »Ponastavi na tovarniške privzete vrednosti«
 • Zdaj boste morda morali vnesti pin (če ste ga nastavili). Vnesite ga in izberite »Ponastavi«

Zdaj se bo Firestick povrnil na privzete nastavitve in upamo, da bo Netflix začel delovati.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map