Zaščita keyloggerjev – kako zaščititi svojo napravo pred tem zlonamernim orodjem


Zaščita keyloggerjev – kako zaščititi svojo napravo pred tem zlonamernim orodjem

Ali ste vedeli, da je ameriška agencija za pregon leta 1999 s pomočjo “keyloggerja” zrušila šefa Philadelphije.?


Zdaj ne preveč tresoče, kajne?

No, ne morete vedno pričakovati srečnih koncev s Keyloggerji, še posebej, če so jim na volji hekerji in drugi kibernetski kriminalci.

Keyloggerji se uporabljajo v različne namene. Na primer, zagotovo ste že slišali zgodbe o ljubosumnih zakoncih, ki vodijo tabelo o vseh njihovih pomembnih dejavnostih. Prav tako večina IT osebja uporablja ta orodja za spremljanje uporabe pasovne širine omrežja ali odpravljanje težav.

Vendar pa ista orodja kibernetski kriminalci pogosto uporabljajo tudi za zbiranje občutljivih podatkov uporabnikov. Navsezadnje jih kibernetski kriminalci uporabljajo za druge namene, kot so trgovina na črnem trgu, kraje identitete in drugo.

Zato je najbolje, da se naučite in razumete več o zaščiti Keyloggerja, tako da lahko svoje zaupne podatke zaščitite pred kibernetskimi grožnjami. img

  • Kaj je Keylogger & Kako deluje?
  • Vrste keyloggerjev, o katerih bi morali vedeti
  • Katere informacije lahko Keyloggerji ukradejo?
  • 7 učinkovitih načinov, kako lahko zaščitite svojo napravo pred keyloggerji
   • Uporabite protivirusno ali antimalware
   • Nastavite požarni zid
   • Posodobite OS in vdelano programsko opremo
   • Ne odpirajte sumljivih e-poštnih sporočil ali povezav
   • Namestite Anti-Keylogger
   • Občasno menjajte gesla
   • Uporabite navidezno zasebno omrežje

  Vrste keyloggerjev, o katerih bi morali vedeti

  Kot smo že omenili, Keyloggerji obstajajo v različnih oblikah, zato je nujno, da veste o njih, da bi bolje zaščitili svoje podatke.

  • Hekerji, ki imajo fizični dostop do naprave žrtve, lahko za nadzor in krajo informacij uporabljajo Keyloggerje na osnovi strojne opreme. Strojno zasnovani Keyloggerji so na voljo kot kartice mini-PCI, USB priključki in celo kot vgrajeno vezje znotraj tipkovnice.
  • Keyloggerji, ki se širijo prek zlonamernih rootkitov ali programske opreme in lahko prodrejo v izvor jedra sistema, se imenujejo Keyloggerji, ki temeljijo na jedru. To zlonamerno programsko opremo je dokaj težko zaznati, saj se dobro skriva v samem OS.
  • Ena najpogostejših oblik Keyloggerjev temelji na API-ju. Ta orodja se uporabljajo kot API za tipkovnico in se tako uporabljajo za zajem pritiskov tipk, ki jih vtipka žrtev.
  • Ena najbolj zapletenih vrst Keyloggerjev so akustični Keyloggerji. Orodje uporablja akustično kriptoanalizo, da beleži pritisk tipkovnice žrtve.

  Katere informacije lahko Keyloggerji ukradejo?

  Orodje se lahko uporablja za spremljanje in krajo različnih vrst občutljivih informacij uporabnikov, odvisno od narave in namena Keyloggerja. Za začetek lahko heker uporablja orodje za spremljanje brskalnikovih dejavnosti in beleženje uporabniških poverilnic, vključno s platformami družbenih medijev, spletnim bančnim računom itd..

  Heker lahko nato podatke uporabi za izsiljevanje cilja, krajo denarja z bančnega računa žrtve, nakup stvari na kreditni kartici žrtve ali preprosto trgovanje s poverilnicami na temnem spletu v zameno za ogromno vsoto.

  7 učinkovitih načinov, kako lahko zaščitite svojo napravo pred keyloggerji

  Keyloggerje je običajno težko zaznati. Vendar lahko upoštevate naslednje nasvete za zaščito Keyloggerja, da odkrijete, preprečite in preprečite, da Keyloggerji kradejo in zlorabljajo vaše podatke.

  Uporabite protivirusno ali antimalware

  Protivirusni programi ali antimalware delujejo kot predloga proti različnim vrstam zlonamernih orodij, ki se širijo v kibernetskem prostoru. Tudi če ne sumite na nobenega Keyloggerja ali ste priča kakršni koli simptomi zlonamerne programske opreme na vaši napravi, uporabite ta varnostna orodja, da preprečite morebitne prihodnje incidente. Poskrbite tudi za to, da boste redno posodabljali bazo podatkov o virusu, da se preprečuje nove in nastajajoče grožnje.

  Nastavite požarni zid

  Požarni zidovi se uporabljajo za določanje pravil glede dohodnega in odhodnega omrežnega prometa. Kot rezultat, Firewall zares učinkovito uporablja proti škodljivim orodjem, kot so Keyloggerji. Ker Keylogger potrebuje internet za pošiljanje podatkov napadalcu in internetni promet poteka skozi požarni zid, obstaja velika verjetnost, da bi aplikacija zaznala ribiški promet ali zahtevo. Lahko uporabite vgrajeni požarni zid Windowsa ali pa nastavite aplikacijo drugega proizvajalca.

  Posodobite OS in vdelano programsko opremo

  Upoštevajte, da je do uspešnih kibernetskih napadov prišlo do varnostne ranljivosti v sistemski opremi ali operacijskem sistemu sistema. Pravzaprav so hekerji in drugi kibernetski kriminalci vedno na preži za izkoriščanjem ničelnih dni za uspešne kršitve varnosti in s tem krajo podatkov.

  Edini način, da lahko preprečite kibernetske napade, povezane z varnostnimi izkoriščanjem, je tako, da posodabljate strojno programsko opremo ali OS svoje naprave. Proizvajalec vdelane programske opreme naprave ali razvijalec OS občasno uvaja varnostne popravke, da bi uporabnikom in njihovim napravam pomagal pri izkoriščanju..

  Ne odpirajte sumljivih e-poštnih sporočil ali povezav

  Če imate na svoji napravi Keylogger, tudi po vseh preventivnih ukrepih, to pomeni, da je orodje moralo priti preko sumljivega e-poštnega sporočila ali povezave, ki ste jo morda kliknili. Nikoli ne odpirajte in ne klikajte neznanih e-poštnih sporočil. Nikoli ne morete vedeti vsebine e-pošte in groženj, ki jih prinaša. Zato je najbolje, da prezrete ali izbrišete e-poštna sporočila, ki se zdijo celo nekoliko sumljiva.

  Namestite Anti-Keylogger

  Z anti-Keyloggerji lahko zaznate vsak Keylogger v vašem sistemu ali napravi in ​​ga za vedno odstranite. Na internetu lahko najdete brezplačne plačljive aplikacije. Prepričajte se, da si oglejte ocene in uporabite zanesljive aplikacije.

  Pri uporabi anti-keyloggerjev morate imeti v mislih, da so ta orodja zasnovana za izkoreninjenje vseh vrst kompletov za beleženje ključev, ki jih ima vaša naprava, tudi zakonite komplete, ki jih osebje IT uporablja za zgoraj omenjene namene.

  Občasno menjajte gesla

  Vsako pogosto spreminjanje ali spreminjanje gesel je eden najstarejših trikov v knjigi. Ni treba posebej poudarjati, da je tudi ena najboljših praks zaščite Keyloggerjev. Kljub temu se morate pred spremembo gesla prepričati, da vaša naprava nima nobenega zapisovalnika ključev. V nasprotnem primeru se boste vrnili na kvadrat.

  Uporabite navidezno zasebno omrežje

  Zagotovo lahko antimalware in anti-Keylogger zazna in odstrani Keylogger. Če pa želite namestiti dodatno plast varnosti, da preprečite prihodnja soočenja s Keyloggerjem in podobnimi grožnjami, priporočamo, da razmislite o uporabi VPN skupaj z drugimi preventivnimi ukrepi, navedenimi tukaj.

  Za šifriranje podatkov uporabnikov PureVPN uporablja standardne varnostne protokole in vojaško šifriranje. Ko so nastavljeni in uvedeni, lahko uporabniki uživajo v varni komunikaciji in brskanju po katerem koli omrežju, ki ga želijo, vključno z javnimi dostopnimi točkami Wi-Fi, ki so dokaj priljubljene, ker so izkoriščene in negotove.

  Razen zaščite vaše naprave pred nepooblaščenim dostopom vam PureVPN omogoča tudi lažno iskanje lokacije, da uživate v anonimnosti in dostopnosti v spletu, poleg številnih drugih ugodnosti.

  Želite povrniti svojo spletno zasebnost? Morda boste želeli preveriti spodaj vodnike:

  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map