Ako natrvalo odstrániť účet Twitter


Ako natrvalo odstrániť účet Twitter

Aj keď si mnohí volia Twitter na iných sociálnych sieťach, mnohí ho vôbec nepovažujú za ochranu súkromia.


Na Twitteri sú vaše príspevky dostupné prakticky každému. Každý môže vyhľadávať a prezerať vaše príspevky aj bez prihlásenia do svojich účtov Twitter.

Twitter je okrem toho jednou z najmenej priateľských sociálnych sietí. Môžete uverejňovať iba tweety s nie viac ako 280 znakmi. Počas prehliadania spravodajského kanála na Twitteri sa navyše nedá vyhnúť tomu, aby sa tisíce tweetov nedostalo do cesty.

Nie je žiadnym prekvapením, že niektorí používatelia sú ohromení samotným objemom obsahu, ktorý sa každý deň šíri. Ak máte záujem o zvýšenie vášho súkromia na internete a chcete mať pokoj, permanentným rozlúčením so službou Twitter, táto príručka je pre vás.

Upozorňujeme, že po odstránení účtu Twitter nie je možné ho získať. Takže, ako budete pokračovať, dvakrát premýšľajte.

img

Skoč do…

Ako natrvalo deaktivovať účet Twitter

Krok 1: Navštívte stránku https://www.twitter.com/ a prihláste sa pomocou svojho používateľského mena a hesla.

img

Krok 2: V pravom hornom rohu prehliadača kliknite na svoju profilovú fotku a potom prejdite na Nastavenia

img

Krok 3: Po prejdení na spodnú časť stránky kliknite na položku „Deaktivovať môj účet“.

img

Krok 4: Prečítajte si všetky informácie na tejto stránke a kliknite na položku Deaktivovať.

img

Krok 5: Odstránenie potvrdíte zadaním hesla služby Twitter a kliknutím na položku „Deaktivovať účet“.

img

Hotový! Váš účet Twitter ste teraz odstránili navždy!

Ako deaktivovať účet Twitter v systéme Android

Bez ohľadu na to, ktoré zariadenie Android používate, kroky na deaktiváciu účtu Twitter zostávajú rovnaké. Postup deaktivácie:

  1. Kliknite na ikonu ikona profilu alebo menu
  2. Ísť do Nastavenia a ochrana osobných údajov
  3. cvaknutie účet
  4. Teraz kliknite na Deaktivovať váš účet
  5. cvaknutie Deaktivácia
  6. Zadajte svoje heslo
  7. cvaknutie Áno pokračovať v deaktivácii

Ako deaktivovať Twitter účet na iOS

Ak si želáte deaktivovať svoj Twitter účet na iPade alebo iPhone, postupujte takto:

  1. kohútik Ikona profilu a choď na Nastavenia a ochrana osobných údajov
  2. kohútik Deaktivovať váš účet
  3. Zadajte svoje heslo a klepnite na Deaktivácia

Twitter je deaktivovaný! Týmto sa môj účet natrvalo odstráni?

žiadny. Jednoduchá deaktivácia váš účet neodstráni natrvalo – minimálne 30 dní.

Preto ak zmeníte názor pred 30 dňami, svoj účet Twitter môžete kedykoľvek uložiť do trvalého odstránenia.

Je Twitter bezpečný na používanie?

Twitter je evidentne bezpečný na používanie. Sociálna sieť však ohrozuje vaše súkromie a bezpečnosť, vďaka čomu ste zraniteľní voči vonkajším hrozbám hackerov a počítačových zločincov. Napríklad hacker sa o vás môže dozvedieť oveľa viac tým, že si na Twitteri prezrie tweety. Tieto informácie môžu použiť na to, aby vám ublížili a prenikli do vašich účtov alebo zariadení.

Cyberstalkers tiež používa tieto informácie na sledovanie vašich každodenných aktivít a zhromažďovanie dostatočného množstva informácií, aby vás mohli vydierať alebo vás akýmkoľvek spôsobom poškodiť..

Viac informácií o Twitteri a jeho pravidlách ochrany osobných údajov nájdete tu.

Ako stiahnuť archív služby Twitter?

Odstránenie účtu Twitter znamená stratu všetkých cenných správ, informácií a spomienok, ktoré ste uverejnili na Twitteri. Dobrou správou je, že si môžete archív Twitter ľahko stiahnuť pred odstránením účtu. Postupujte takto:

  • Navštívte stránku https://www.twitter.com a prihláste sa pomocou svojho používateľského mena a hesla. img
  • V pravom hornom rohu okna prehliadača kliknite na svoju profilovú fotku a potom prejdite na Nastavenia.
    img
  • Po prejdení po stránke nižšie kliknite na možnosť Požiadať o archív. img
  • Twitter vás potom upozorní, že prijal vašu žiadosť, a pošle vám e-mail s upozornením, keď je váš archív pripravený na stiahnutie. img
  • Kliknutím na odkaz v tomto e-maile si stiahnite archív služby Twitter. img

Zhromažďuje Twitter moje osobné informácie?

Twitter nie je vôbec priateľský k súkromiu a je známy tým, že zhromažďuje množstvo informácií o vás. Tieto informácie zahŕňajú:

  • Vaše základné informácie o účte: vaše meno, používateľské meno, heslo, e-mailovú adresu a telefónne číslo.
  • Vaše kontaktné informácie: Ak nahráte alebo synchronizujete svoj telefónny zoznam so službou Twitter, ponechá si na svojich serveroch kópiu vašich kontaktov. Ak tiež pošlete e-mail tímu Twitter, obsah a všetky kontaktné informácie si ich môžu uchovať pre budúce použitie..
  • Vaša poloha: Ak máte vo svojom zvyku tweeting z telefónu, Twitter má tiež prístup k informáciám o vašej polohe.
  • Vaše platobné údaje: ak zdieľate svoje platobné informácie (číslo kreditnej karty, fakturačnú adresu atď.) s Twitterom na akýkoľvek účel, budú tieto informácie uložené na Twitteri. Máte však možnosť ich kedykoľvek odstrániť.
  • Odkazy a súbory cookie: Najnovší vývoj ukazuje, že Twitter dychtivo sleduje, ako komunikujete s odkazmi medzi ich službami, a môžu pomocou súborov cookie zistiť informácie o vašich preferenciách. Twitter môže tiež monitorovať zariadenie, OS a webový prehľadávač, ktorý používate na prístup k ich službám.

Akonáhle sú vaše informácie zhromaždené, Twitter ich môže použiť na reklamu. Sociálna sieť nedávno odhalila, že vaše informácie sa použijú na reklamné účely. To znamená, že vaše informácie zhromaždené prostredníctvom služby Twitter sa použijú na zobrazenie cielených reklám.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me