Är Bitmoji säkert?


Är Bitmoji säkert?

Vad är Bitmoji?

Bitmoji är en gratis att använda app – tillgänglig för både iOS- och Android-enheter. Den gratis versionen av appen har dock begränsade funktioner, men köp i appen gör att du kan få premium och få tillgång till alla funktioner. Bitmoji kan lätt nås via AppStore eller PlayStore. Bitmoji tillåter sina användare att skapa och dela anpassade emojis och avatarer. Efter förvärvet av Snapchat fick Bitmoji snabbt popularitet inte bara bland tonåringar utan även vuxna.


Appen integrerar sig med andra chatt-appar som Messenger för Facebook, WhatsApp, Snapchat och iMessage. Med hjälp av en enhets tangentbord tillåter appen sina användare att skapa anpassade emojis och till och med tecknad version av sig själva. Du har två alternativ att välja mellan, antingen kan du skapa en avatar med hjälp av Bitsrips eller Bitmoji-stil. Bitsrips-stil erbjuder detaljerade anpassningsalternativ och kan skapa verkliga avatarer, å andra sidan är Bitmoji mindre detaljerad men föredras för snabb skapelse.

Bitmoji hjälper en användare att skapa inte bara ansiktsestetiken såsom avatars funktioner, utan gör det också möjligt för användare att utforma sina avatarer enligt deras modepreferenser eller klädkänsla. När användare har skapat sina anpassade avatarer blir de tillgängliga via enhetens tangentbord, precis som inbyggda emojis, och kan användas i e-postmeddelanden, texter och appar för online-meddelanden.

är-bitmoji-safe-icon

Kräver Bitmoji full åtkomst?

Behörigheter som begärs av appar är irriterande. Du kanske ofta undrar varför en specifik app kräver åtkomst till dina kontakter eller mikrofonåtkomst. Det finns dock några appar som kräver full åtkomst för att kunna fungera. Bitmoji är en av dessa appar. Människor är oftast störd över tangentbordsappar som Bitmoji – ber full tillgång till enheten. Att ge åtkomst till din enhet innebär att alla privata uppgifter lämnas till en apputvecklare. Dina kontakter, meddelanden, e-postmeddelanden, personlig information, data, inloggningsuppgifter och bankinformation, allt blir tillgängligt för appen.

Vi säger inte att Bitmoji är en skuggig app eller kan stjäla dina data. Vi informerar bara om den åtkomst som begärs av sådana appar och gärna beviljas. Tangentappsappar som Bitmoji begär full åtkomst eftersom de behöver information om dess användare. Genom att analysera användarinformationen kan tangentbordsappar som Bitmoji komma med förutsägbara förslag om auto-fullständig och kör autokorrigerande funktioner. Information som appar får tillgång till hjälper dem att växa och underlätta användarupplevelsen.

Bitmoji-webbplatsen förklarar varför appen kräver full åtkomst till enheten. Här är vad Bitmoji-utvecklarna har att säga:“Vi ber om full åtkomsttillstånd så att vi kan ladda ner dina anpassade Bitmoji-bilder från våra servrar”.

Bitmoji-utvecklare ser också till att appen, trots den fullständiga enhetsåtkomst som beviljas av dess användare, inte kan tolka data som matas in via tangentbordet. Dessa är deras exakta ord:“Bitmoji Keyboard kan inte läsa eller få åtkomst till någonting du skriver med ditt iPhone-tangentbord eller något annat tredje parts tangentbord”.

Data som Bitmoji samlar in

Bitmoji har ingen egen integritetspolicy. Sedan det har förvärvats av Snapchat har Bitmoji samma sekretesspolicy som Snapchat. Bitmoji har åtkomst till grundläggande användarinformation som representerar ditt namn, ålder, kön och födelsedatum, följt av ditt telefonnummer, e-post och inloggningsuppgifter.

Bitmoji har också tillgång till din serviceanvändningsinformation. Den här typen av information tillåter en app att spela in och spara hur du interagerar med en app och använder mönster. Det är onödigt att säga att appen har tillgång till allt innehåll som delas och tas emot, kontaktinformation och information lagrad i enhetslagring. Dessutom har appen också tillgång till cookies och din enhetsplats.

Tredjepartsappar som Bitmoji använder ofta uppgifterna för att förbättra användarupplevelsen. Det är inget fel med det. Användarinformation kan användas för profilering som underlättar riktade annonser. Detta är en intäktsmodell som ofta används av appar som Bitmoji där en gratis app tjänar genom att visa sina användare annonser enligt deras preferenser.

Hur är Bitmoji osäker?

Som förklarats tidigare begär Bitmoji full åtkomst till din enhet. Detta kommer säkert att höja några larm för användare som tar sin integritet och säkerhet på allvar. Det spelar ingen roll vad Bitmoji påstår på sin webbplats, eftersom det är en tangentbordsapp som begär full åtkomst, har Bitmoji tekniskt tillgång till dina tangenttryckningsdata.

Som förklarats tidigare använder sådana appar åtkomna data för att skapa användarupplevelse. Därför är det mer troligt för Bitmoji att spela in och analysera data som rör dina inställningar i appen, som ofta användning av en viss emoji snarare än din privata information. Det är ju en fråga om perspektiv. En privatlivsentusiasten skulle hellre inte använda sin telefon för att genomföra finansiella transaktioner eller bära känslig information eftersom enheten lätt kan gå förlorad eller stulen.

Eftersom Bitmoji har tillgång till din identitet, samtalsloggar, mikrofon, kamera och enhets-ID, skulle integritetsentusiaster snarare prata över en tangentbordsapp som begär åtkomst till användar-ID, mikrofon och kamera än att oroa sig för tangenttryckningsdata. Som sagt tidigare är det allt en fråga om perspektiv. För att vara ärlig, om du tar din integritets alldeles för allvarligt, undrar du om Bitmoji är säker eller inte använder appen i första hand.

Är Bitmoji värt det?

Som förklarats tidigare föredras appar som begär alltför stora behörigheter minst av integritetsentusiaster. Det finns alltid en sekretessrisk förknippad med att använda tredjeparts-tangentbordsappar som Bitmoji. Så det är en fråga om perspektiv. Oavsett om du vill göra sms till en rolig upplevelse eller föredrar din integritet intakt. Vi bedömer inte Bitmoji-utvecklarnas integritet eller förklarar det som en osäker app. Men även om utvecklarna framgångsrikt skyddar och inte tänker släppa användarinformation till obehörig personal, berättar historien att informationsläckor är oundvikliga.

Bitmoji har tillräckligt med trovärdighet för sitt namn eftersom det förvärvas av Snap Inc. Om än, Bitmoji verkar inte som en skuggig app, alltför höga behörigheter höjer larmet ibland. Vanligtvis besvaras sådana problem av en apps sekretesspolicy. En dedikerad sekretesspolicy är ett måste eftersom den underlättar användare och löser deras sekretessproblem. Bitmoji har ingen egen integritetspolicy och Snapchats policy avslöjar mycket få detaljer om appen.

Vill du ta tillbaka din integritet online? Du kanske vill kolla nedanstående guider:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map