Är köpprocessen för Bitcoin helt anonym?


Är köpprocessen för Bitcoin helt anonym?

Trots det globala rykte att vara ett säkert och anonymt betalningssätt, säger sanningen – Bitcoin är inte helt anonymt. Även om detta kan vara en chock för Bitcoin-gemenskapen eller crypto-fans i allmänhet, avslöjas varje Bitcoin-transaktion offentligt i en huvudbok, och autentiseringssteg genom utbyten gör det enkelt för Bitcoin att spåras tillbaka till dig.


Världens ledande kryptobörser, som Binance, Coinbase och BitMEX, följer strikta KYC-regler (känner din kund) och AML-regler (mot penningtvätt), vilket gör det svårt för Bitcoin-betalningar att vara anonyma. När du försöker öppna ett konto på ett krypto-utbyte kommer du att bli ombedd att ange:

  • En skannad kopia av ditt pass eller körkort för att bevisa din identitet.
  • En porträttbild av ditt ansikte så att utbytet vet vem du är.
  • Ditt registrerade fulla namn enligt din dokumentation.
  • Din officiella e-postadress genom vilken du kommer åt kontot.
  • Du måste verifiera den e-postadress du har angett genom att klicka på en länk i e-postmeddelandet.
  • Lägg till ett telefonnummer och verifiera det genom en kod som skickas via utbytet.
  • Lägg till din hemadress.

Med sådan personlig information tillgänglig för börserna, tycker du verkligen att Bitcoin är anonymt?

img

Hur man köper Bitcoin anonymt

Liksom andra saker finns det lösningar för att köpa Bitcoin anonymt. Du måste ha hört talas om: kontanter är kung. Tro det eller inte, kontanter är verkligen kung. Den rena metoden för oförklarlighet som är förknippad med kontanter gör den ospårbar.

Bitcoin ATM

Du kan köpa Bitcoin anonymt med kontanter genom LocalBitcoins eller ännu bättre, Bitcoin-bankomater! Har du någonsin tänkt på en ATM avsedd för Bitcoin? Ja, det finns i över 80 länder med nästan 3 000 platser i USA bara. Allt du behöver göra är att sätta in en valuta i ATM och rikta den för att överföra mynten i din Bitcoin plånbok.

Medan processen för att köpa Bitcoins genom bankomater gör det anonymt eftersom du kan låta någon överföra mynt till ditt konto genom att helt enkelt ge dem din plånbokadress, ligger den verkliga anonymiteten när ditt utbyte inte har någon personlig information om dig, och det är osannolikt med tanke på reglerna.

Person till personköp

Under åren har handel med Bitcoin personligen visat sig vara mycket mer anonym än andra metoder. När du köper Bitcoin personligen kan involvera dig att träffa köparen eller säljaren fysiskt, det är ingen hemlighet att båda parter kommer att komma överens om att de aldrig har träffats.

Du kan använda lokala bitcoins för att lära dig om alla lokala köpare eller säljare som är villiga att göra en transaktion och sedan kontakta dem på plattformen. Men att interagera på en plattform innebär att din integritet online är i fara.

Det bästa sättet är att underlätta en transaktion med en person som du litar på och känner dig säker att hantera. Genom att hantera en pålitlig person kan du skydda din anonymitet. Men inte alla transaktioner från person till person kan betraktas som anonyma. Om du vill kan du köpa Bitcoin direkt online.

Köp Bitcoin anonymt online

Vissa utbyten tillåter dig att köpa bitcoin utan att du behöver gå igenom verifieringsprocessen eller att du behöver känna din kund. Ett sådant exempel är Bisq. Bisq är en öppen källkod, peer-to-peer-applikation som låter dig köpa och sälja kryptokurser i utbyte mot verkliga valutor (dollar, euro, etc.) och kräver ingen registrering.

H3Bisq skryter emellertid inte med likviditets- och spotpriserna som du kan få från ett betydande centraliserat utbyte. Plattformen styr alla dina köp- och försäljningstransaktioner. Från ditt köp som du måste göra en betalning med banköverföring eller e-plånbok till säljaren som skickar bitcoin-beloppet till din plånbok.

Även om du inte enbart bör lita på Bisq är det ett bra ersättare för Localbitcoins.com, eftersom du inte behöver träffa personen. Andra lägen inkluderar Hodl Hodl, där du har möjlighet att ange dina verifieringsdetaljer.

Vem ska du lita på?

Även om det finns platser som kräver minimal identifiering till ingen alls, för att verkligen gå av från det centraliserade finansiella systemet, behöver du en robust mekanism som i slutändan kan göra dina Bitcoin-betalningar anonyma och den mekanismen är ingen annan än en VPN eller ett Tor-nätverk.

Varför behöver du anonymitet??

Anonymitet är varje medborgares grundläggande rättighet. Sekretess och anonymitet går hand i hand. Utan sekretess är dina spår synliga för andra, och det är en oroväckande situation för alla som är bekymrade över sin integritet online.

Medan vi lever i en era av sociala medieplattformar och hashtags som lockar oss att dela våra mycket personliga stunder för vissa gillar, kommer det till en kostnad, särskilt när vi blir offer för ett cyberattack eller identitetsstöld.

Att engagera sig i inköp eller försäljning av Bitcoin eller någon annan cryptocurrency är en helt personlig fråga, av vilken uppgifterna inte ska lämnas till någon, till exempel om du köpte, var du köpte eller när du köpte bitcoin.

Regeringar har en personlig vendetta mot cryptocurrency-relaterade köp. Om du är en enorm köpare eller en anmärkningsvärd person i cryptocurrency världen, kan du locka obehaglig attraktion från olagliga individer.

I vilket fall som helst kan anonymitet ge dig full sinnesfrid, vilket ger dig det nödvändiga skyddsskiktet när du gör värdefulla bitcoin-transaktioner.

Vill du ta tillbaka din integritet online? Du kanske vill kolla nedanstående guider:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me