Bästa Netflix-alternativ: Gratis & betalda tjänster som Netflix (men bättre!)


Bästa Netflix-alternativ: gratis & Betalda tjänster som Netflix (Men bättre!)

Publicerad: 15 juli 2019


Netflix har ett starkt underlag i OTT-strömningsindustrin med hela 139 miljoner prenumeranter, men på ingen sätt har det något monopol. Det finns ett antal andra streamingtjänster som skulle göra ett lika bra jobb för att tillgodose dina strömningsbehov. Nedanför har vi delat en exklusiv lista över Netflix-alternativ (både gratis och betalda) som är värda din uppmärksamhet under 2019.

Netflix behöver ingen introduktion i streamingbranschen. Den amerikanska baserade streamingtjänsten är så populär att namnet bokstavligen används som ett verb. “Låt oss Netflix Tonight”, “Time for Some Netflix and Chill”, är bara några exempel på hur “Netflix” har ersatt ordet “streaming” i användarnas sinnen. Men online-streaminglandskapet verkar förändras när nya utmanare har chimat in, vilket ger Netflix en viss allvarlig konkurrens.
Så om du har lite pengar och letar efter en förändring i mediekatalogen eller helt enkelt behöver en paus från Netflix kan du prova dessa Netflix-alternativ.

Bästa betalda alternativ till Netflix

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video är en annan viktig aktör i OTT-strömningsindustrin. Tjänsten finns i 100+ länder och kostar cirka 8,99 dollar per månad eller 99 dollar per år. Det erbjuder stort värde för pengarna eftersom det levereras tillsammans med många Prime-abonnemang som erbjuds av Amazon.
Medan Amazon erbjuder en jämförelsevis mindre mediekatalog än Netflix, skulle du knappt höra Amazon-användare klaga. I Netflix-fotspåren erbjuder Amazon Prime Video också originalproduktion inklusive berömda TV-program som Amertican Gods och Man in the High Castle. En annan anmärkningsvärd funktion är att Amazon Prime-video gör att du kan få relativt billigare åtkomst till andra mediaströmningswebbplatser som HBO och Showtime i form av tillägg.

Hulu

Hulu kommer från USA och är den närmaste konkurrenten till Netflix i regionen och erbjuder tusentals filmer och TV-program från ledande nätverk som AMC, PBS, 21st Century Fox etc. Hulu ligger dock efter Netflix i popularitet eftersom tjänsten är begränsad till USA endast medan Netflix finns i nästan alla andra länder i världen. Det rekommenderas inte, men användare kan också välja en pålitlig Hulu VPN för att få åtkomst till tjänsten utanför USA.
Precis som Netflix och Amazon Prime Video, erbjuder Hulu också sin samling av originalprogram inklusive kritikerrosade TV-program som The Handmaid’s Tale och The Act. Tjänsten kostar 8 $ per månad men du kan också få tillgång till andra streamingtjänster som HBO Cinemax och Showtime för några extra dollar. Något som Netflix aldrig skulle låta dig kunna göra.
Det finns ett annat område i Hulu som lätt slår Netflix. Det erbjuder också strömning av Live TV-kanaler och Cloud DVR-support så att du vill släppa ditt bra TV-abonnemang är Hulu vägen att gå.

HBO nu

HBO har producerat några av underhållningsbranschens bästa TV-program men de är verkligen svåra att fånga på kabel-TV-kanalen medan de sänds. Så om du vill binge titta på populära HBO-shower som “Game of Thrones” och “Westworld” enligt bekvämlighet, prenumerera på HBO Now.
Så frestande som det kan låta kommer HBO Now med en tung prislapp på $ 14,99 per månad av goda skäl. Det ger ett klick åtkomst till alla HBO: s filmer, TV-program, dokumentärer, sportströmmar och vad inte. Dessutom kan du strömma tjänsten samtidigt på obegränsat antal stödda enheter.
Användare kan också välja HBO Go som levereras med standard HBO-kabelabonnemang. Det erbjuder allt som HBO Now erbjuder men du måste fortfarande betala för kabel-TV-abonnemanget.

Sling-TV

Sling TV är endast tillgängligt i USA och är en kabelströmningstjänst som inrättades 2015. Det gör det möjligt för användare att strömma alla TV-kanaler som traditionellt finns tillgängliga i ett kabelnätverk utan ett DISH-abonnemang eller kontrakt. Till ett jämförelsevis lägre pris på 25 $ sparar Sling TV dig också kostnaden för höga prissatta enheter / utrustning, vilket förbrukar utrymme under din TV-enhet. Dessutom ger tjänsten dig möjlighet att körsbär välja fem eller sex kanaler till extra $ 4,99. Du kan också spendera lite extra för att få tillgång till premiumkanaler som HBO, STARZ och EPIX.
Precis som Netflix eller Hulu, är Sling TV en internetaktiverad mediastreamningstjänst och du kan titta på den på alla enheter som stöds som Roku, Xbox, Android TV, Chromecast etc..

Fandor

Fandor är en mindre känd strömningstjänst men den erbjuder videoinnehåll som du aldrig skulle ha gjort på någon annan webbplats. Ofta kallas ‘Soundcloud’ för videoströmning och innehåller en mängd filmer, TV-program och dokumentärer som är oberoende producerade. Fandor kanske inte är ett bra alternativ för dig som tycker om mainstream Hollywood-filmer, men om du kommer in i indiefilmscenen är Fandor ditt bästa alternativ.
Tjänsten är för närvarande värd ett enormt mediebibliotek med 6 000+ filmer tillsammans med ett enkelt att använda gränssnitt för enkel sökning. Fandor kostar cirka 10 USD per månad, men om du inte är säker på om det är värt din strömavgifter kan du välja en gratis 14-dagars provperiod först

Bästa gratis alternativ till Netflix

Om du helt enkelt vill spara dig från streamingkostnaden kan du ta till några av dessa gratis Netflix-alternativ. Även om deras erbjudanden inte ens ligger nära någon av de betalade, är de fortfarande ganska fantastiska att använda eftersom du inte behöver betala en krona.

Spraka

Crackle, som ägs av Sony, är en GRATIS mediastreamningstjänst som erbjuder en bred samling av filmer, TV-program (nya och gamla) på en roterande basis. Det betyder att allt innehåll är tillgängligt tillfälligt och att du inte kommer att välja vad du vill titta på.
Crackle har också sin egen samling av originalinnehåll. Det kräver ingen registrering, streamingupplevelsen är ganska bra och det finns ingen signifikant skillnad i videokvaliteten jämfört med betalda alternativ som Amazon Prime. Annonserna kan dock bli irriterande ibland, men det är ingenting vi kan klaga på från en gratistjänst. En annan möjlig fördel är att Crackle är regionalt begränsat till USA endast men det finns lösningar som användare kan tillämpa

Snagfilmer

Snag Films är ännu ett bra gratis Netflix-alternativ för streaming. Det har ett enormt mediebibliotek med över 10000 filmer och TV-program, som naturligtvis inte är lika uppdaterade som något av de betalda Netflix-alternativen som diskuterats ovan.
Med tanke på det faktum att det är en gratis strömningstjänst skulle användarna inte ha något emot den relativt låga videokvaliteten på 720p eller ännu lägre för gamla filmer och TV-program. Vissa innehåll är tillgängliga i 1020p högupplöst kvalitet, men det är mestadels en hit eller miss. Annonsplaceringen är inte för påträngande och ibland kanske användare inte ser några annonser alls.

Popcornflix

Popcorn flix har en mängd gratis filmer och TV-program från alla genrer som är redo att strömma utan att ens behöva registrera dig för ett konto. Webbplatsgränssnittet är lätt att navigera och gör det mycket enkelt att få tillgång till videoinnehåll från olika genrer som komedi, action, drama, familj, utländska filmer, stand up-komedi, dokumentärer och mer.
En nackdel är att videokvaliteten inte är så bra och erbjuder nästan samma kvalitet som en DVD-utskrift. Annonserna är inte alltför invasiva men videospelaren har inga andra alternativ än volymkontroll. Till skillnad från Sony Crakcles mediaspelare som också erbjuder undertexter.
Urvalet av filmer är också lite hit och missar, med många äldre och mindre kända titlar istället. Det är dock lätt att bläddra igenom genrerna, så det är alltid värt att kolla vad som finns där. Med åtminstone filmer kämpade vi ofta för att få TV-programmen att spela.
Även med allt det som beaktas är det svårt att klaga gratis, och om du har uttömt alla dina betalda för strömningstjänster och fortfarande inte har något att titta på, kan det vara värt att kontrollera Snags katalog. Du kanske bara hittar en dold pärla.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me