Hur du inaktiverar Messenger


Hur du inaktiverar Messenger

Facebook har en fruktansvärd post när vi pratar om att säkerställa säkerheten för användarens integritet online och deras mest värdefulla tillgång – data.
Facebooks Messenger-app följer samma fotspår som Facebook. Den sociala mediagiganten är ökänd för sin svaga screeningpraxis och ger en smidig hand till tredje part på sin plattform.
Det är ingen hemlighet att människor tappar förtroendet för Facebook trots sina kontinuerliga löften. Med oändliga dataöverträdelser, Cambridge Analytica-skandalen, är det bara naturligt att du vill ta bort Facebook Messenger.


Det går inte att deaktivera Messenger Anymore?

Ända sedan Facebook släppte en ny uppdatering för Facebook-appen och Facebook Messenger kommer användarna inte att kunna inaktivera Facebook, kan inte röra med foton såvida du inte tar bort appen.

Det här har orsakat allvarlig oro för många användare som inte har valet att avaktivera sitt konto längre. Nu när Facebook helt har utrotat alternativet finns det inget annat sätt än att ta bort appen.

För användare som hade den gamla versionen av Facebook-appen brukade de följa stegen nedan för att inaktivera messenger från sina iOS-enheter.

Hur du deaktiverar Messenger på iOS-enheter

Du kan bara inaktivera Messenger om du tidigare inaktiverat ditt Facebook-konto.

För att inaktivera Messenger efter att du har inaktiverat ditt Facebook-konto, följ processen:

 1. Öppna Messenger-applikationen på din telefon.
 2. Klicka på din profilbild i det övre vänstra hörnet.
 3. Välj Legal & policies > Inaktivera Messenger.
 4. Tryck slutligen på Deaktivera.

På samma sätt för Android-användare har den nya Android-versionen av Facebook Messenger inte heller möjligheten att inaktivera messenger.

Men för dem som inte har den senaste versionen och inte har uppdaterat appen ännu, kan de inaktivera Messenger någon gång med stegen nedan.

Hur du deaktiverar Messenger på Android-enheter

 1. Öppna Messenger-applikationen.
 2. Klicka på din profilbild i det övre vänstra hörnet.
 3. Välj Legal & policies > Inaktivera Messenger.
 4. åt för sista gången.

Om du har uppdaterat appen och vill gå helt bort från rutnätet, kanske du vill överväga att ta bort ditt Facebook-konto permanent och bli av med att bli störd av personer på messenger helt och hållet.

Du har också ett bra alternativ att stänga av alla aviseringar som kommer från appen genom att justera dess inställningar från din telefon eller helt enkelt ta bort facebook-applikationen från din telefon.

Är Deaktivera Messenger värt det?

Efter att du har inaktiverat din Facebook-messenger kan ingen skicka meddelanden och granska din profil förrän du aktiverar den igen.

Som sagt tidigare är det nödvändigt att inaktivera ditt Facebook-konto först för att inaktivera messenger.

Genom att återaktivera din Facebook Messenger kommer du automatiskt att aktivera ditt Facebook-konto igen och det finns chanser att du kommer att börja ta emot förfrågningar från de irriterande användarna, så du måste inaktivera ditt Facebook-konto för andra gången.

Tyvärr, om du tar bort ditt Facebook-konto helt, kommer du också att tappa åtkomst till messenger och aldrig återfå de gamla meddelandena.

När du använder Messenger eller något annat chattprogram måste du använda ett VPN för att säkra dina onlinekonversationer. Detta är för att säkra dina konversationer från hackare och cyberbrottslingar.

Vanliga frågor

Vad händer när du inaktiverar Messenger?

När du inaktiverar Messenger kan personer på Facebook inte kunna meddela, ringa eller ha ett videosamtal med dig. Du kommer inte att visas i deras Messenger som online.

Inaktiverar Facebook deaktivering av messenger?

Om du deaktiverar ditt Facebook-konto inaktiveras inte ditt Messenger-konto. Messenger är en separat app från Facebook-appen.

Hur inaktiverar jag Facebook?

Här är processen för att inaktivera Facebook:

 • Gå över till din Facebook ‘Inställningar’
 • Generellt, bläddra bland alternativen för att hitta ‘Inaktivera ditt konto’
 • Klick Deaktivering och radering, Klicka sedan Fortsätt till avaktivering av konto och bekräfta.

Kan du inaktivera Facebook och fortfarande använda messenger?

Ja. Eftersom Messenger är en separat app kräver det inte ett Facebook-konto som standard. Du kan dock länka ditt Facebook-konto till Messenger.

Så här återaktiverar du Facebook Messenger?

Återaktivera Facebook Messenger är enkelt. Här är processen:

 • Ladda ner och installera Messenger-appen
 • Logga in med ditt Facebook-konto
  Skriv in din e-postadress / telefonnummer och lösenord

Vill du ta tillbaka din integritet online? Du kanske vill kolla nedanstående guider:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me