Hur du inaktiverar WebRTC i Firefox och Chrome


Hur du inaktiverar WebRTC i Firefox och Chrome

En enorm säkerhetsbrist har nyligen upptäckts i WebRTC. Säkerhetsproblemet påverkar endast användare av Windows OS, men Windows OS själv får inte skylla på detta. Sårbarheten, i huvudsak känd som WebRTC-läcka, påverkar användare av Chrome- och Firefox-webbläsare och gör det möjligt för webbplatser att se användarnas verkliga IP-adress även när de ligger bakom en VPN. Lyckligtvis finns det några tillägg som kan förhindra WebRTC i webbläsare.


img

Hur du inaktiverar WebRTC Leak i Firefox Browser (Windows OS)

Användare av Mozilla Firefox bör starta Firefox och göra följande för att undvika läckage av WebRTC:

 • Skriv om: config i adressfältet i Firefox.
 • Klicka på “Jag ska vara försiktig, jag lovar!” (eller något säkerhetsmeddelande som liknar det) [meddelandet beror på vilken version av Firefox du har]. Till exempel visar den nya versionen av Firefox ett varningsmeddelande, “Detta kan ogiltiggöra garantin!” följt av en förklaring av säkerheten för förinställningar och sådant. Om du ser ett sådant meddelande klickar du på “Jag accepterar risken!”
 • En lista öppnas med en sökfält ovan. Skriv den: media.peerconnection.enabled i den sökfältet och tryck på enter.
 • När resultatet kommer upp, dubbelklickar du på det för att göra dess värde till falskt.
 • Stäng fliken för att avsluta proceduren.

Om du inte vill gå igenom ett så hektiskt sätt bara för att förhindra att WebRTC läcker i din Firefox webbläsare, installerar du helt enkelt PureVPN Firefox Extension.

Tillägget kommer med ett inbyggt WebRTC-läcksskydd, så att du kan titta på ditt favoritinnehåll eller använda valfritt VoIP-kommunikationsverktyg för att komma i kontakt med dina nära och kära utan att vara rädda för sekretessbrott.

Hur du inaktiverar WebRTC Leak i Chrome Browser (Windows OS)

Det finns inga inbyggda inställningar i Chrome-webbläsaren som låter användare fixa sina Problem med WebRTC-läckor. För att inaktivera WebRTC-läckage måste Chrome-användare därför installera rätt tillägg.

För några år tillbaka skulle personer som använder Chrome-webbläsaren på Windows ladda ner “block WebRTC” -tillägget / tillägget för sin Chrome-webbläsare. Men tillägget fungerade inte effektivt och hamnade läcker användarnas verkliga IP.

PureVPN Chrome Extension har dock visat att det framgångsrikt kan förhindra WebRTC-läckage och hålla användarnas verkliga IP helt dolda. Tillägget maskerar inte bara användarens verkliga IP och förhindrar WebRTC-läckage utan ger också kryptering på hög nivå för att hålla användarnas webbläsertrafik helt säker.

Vad är WebRTC och vilka plattformar påverkar det mest?

De “RTC” i WebRTC är en förkortning för realtidskommunikation och används för röstsamtal, videochattar och p2p-fildelning. WebRTC är inte ett fel eftersom det ursprungligen utvecklades för att underlätta ovannämnda typer av anslutningar mellan webbläsare oberoende utan att bero på några plug-ins. Sedan 2013 misstänkte experter att WebRTC kunde komma till nytta för att upptäcka en användares lokala IP, även om användaren står bakom ett VPN.

WebRTC påverkar inte OSX- och Android-användare, så användare som använder Chrome eller Firefox på OSX eller Android behöver inte oroa sig för det. Windows-användare måste emellertid vidta omedelbara åtgärder för att undvika läckage av WebRTC och skydda deras verkliga IP-adress så att de kan fortsätta att få åtkomst till sina favoritgeo-begränsade eller blockerade webbplatser eller innehåll medan de använder en anonym VPN.

Med PureVPN-webbläsartillägg behöver du inte längre oroa dig för problem med läckage av WebRTC.

Google har släppt en Chrome-förlängning, " WebRTC Network Limiter" som eliminerar rädsla för WebRTC. Tillägget är extremt litet i storlek, endast 7,11 kB, men tillräckligt effektivt för att inaktivera WebRTC-flera-ruttalternativet i webbläsarens sekretessinställningar, medan WebRTC konfigureras för att inte använda specifika IP: er.

"Alla offentliga IP-adresser som är associerade med nätverksgränssnitt som inte används för webbtrafik (t.ex. en ISP-tillhandahållen adress, när du surfar genom ett VPN) [är dolda],"Google säger.

Men det vore inte klokt att slösa tid på ett tillägg som bara erbjuder en enda funktion när PureVPN: s webbläsarutvidgningar kommer med WebRTC-läcksskydd, online-säkerhet, anonymitet och mer.

Njut av komplett anonymitet och internetfrihet genom att förhindra WebRTC-läckage i din Chrome- eller Firefox-webbläsare.

Var anonym, PureVPNers!

no-log-img

PureVPN är No-Log Certified!

PureVPNs No-Log-policy har validerats av en av de ledande USA-baserade oberoende revisorerna. PureVPN är inte bara den snabbaste utan också en verifierad No-Log VPN-leverantör!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map