Hur du tar bort ditt Twitter-konto permanent


Hur du tar bort ditt Twitter-konto permanent

Många väljer Twitter över andra sociala nätverk, men många anser det inte vara integritetsvänliga alls.

På Twitter är dina inlägg praktiskt taget tillgängliga för alla. Vem som helst kan söka och visa dina inlägg även utan att logga in på sina Twitter-konton.

Dessutom är Twitter ett av de minst användarvänliga sociala nätverk. Du kan bara publicera tweets med högst 280 tecken. Dessutom finns det inget sätt att undvika de tusentals tweets som kommer på dig medan du bläddrar i nyhetsflödet på Twitter.

Det är ingen överraskning att vissa användare överväldigas av den stora mängden innehåll som skickas varje dag. Om du är intresserad av att förbättra din integritet på internet och vill ha lite sinnesfrid genom att säga adjö till Twitter permanent, är den här guiden åt dig.

Observera att när du har raderat ditt Twitter-konto finns det inget sätt att hämta det. Så tänk två gånger innan du fortsätter.

img

Hoppa till…

Hur du inaktiverar ditt Twitter-konto permanent

Steg 1: Besök https://www.twitter.com/ och logga in med ditt användarnamn och lösenord.

img

Steg 2: Klicka på din profilbild i det högra hörnet av webbläsaren och gå sedan till Inställningar

img

Steg 3: När du har bläddrat till botten av sidan klickar du på “Deaktivera mitt konto.”

img

Steg 4: Läs all information på denna sida och klicka på “Deaktivera.”

img

Steg 5: För att bekräfta borttagningen anger du ditt Twitter-lösenord och klickar på “Deaktivera konto.”

img

Gjort! Du har nu tagit bort ditt Twitter-konto för gott!

Hur du avaktiverar twitterkonto på Android

Oavsett vilken Android-enhet du använder förblir stegen för att inaktivera Twitter-kontot samma. Så här kan du inaktivera det:

  1. Klicka på profilikon eller menyn
  2. Gå till Inställningar och sekretess
  3. Klick konto
  4. Klicka nu Inaktivera ditt konto
  5. Klick Avaktivera
  6. Ange ditt Lösenord
  7. Klick ja för att fortsätta med inaktivering

Hur du avaktiverar twitterkonto på iOS

Om du vill inaktivera ditt Twitter-konto på din iPad eller iPhone följer du dessa steg:

  1. Kran Profilikon och gå till Inställningar och sekretess
  2. Kran Inaktivera ditt konto
  3. Ange ditt Lösenord och tryck på Avaktivera

Twitter är inaktiverat! Men kommer detta att ta bort mitt konto permanent?

Nej. Enkel inaktivering tar inte bort ditt konto permanent – inte minst under 30 dagar.

Om du ändrar dig innan 30 dagar kan du alltid spara ditt Twitter-konto från permanent radering.

Är Twitter säkert att använda?

Tydligen är Twitter säkert att använda. Men det sociala nätverket äventyrar din integritet och säkerhet vilket gör dig sårbar för externa hot från hackare och cyberbrottslingar. Till exempel kan en hacker lära sig mycket mer om dig genom att kolla in dina tweets på Twitter. De kan använda den här informationen för att skada dig och hacka till dina konton eller enheter.

Cyberstalkers använder också denna information för att övervaka dina dagliga aktiviteter och samla tillräckligt med information så att de kan utpressa dig eller skada dig på något sätt.

Du kan läsa mer om Twitter och dess integritetspolicy här.

Hur du laddar ner ditt Twitter-arkiv?

Att ta bort ditt Twitter-konto innebär att du tappar alla de värdefulla tweets, information och minnen som du har lagt ut på Twitter. Den goda nyheten är att du enkelt kan ladda ner ditt Twitter-arkiv innan du tar bort ditt konto. Så här kan du göra det:

  • Besök https://www.twitter.com och logga in med ditt användarnamn och lösenord. img
  • Klicka på din profilbild i det övre högra hörnet av webbläsarfönstret och gå sedan till Inställningar.
    img
  • Efter att ha bläddrat nedåt på sidan klickar du på “Begär ditt arkiv.” img
  • Twitter kommer sedan att meddela dig att det har tagit emot din begäran och skickar ett e-postmeddelande för att informera dig när ditt arkiv är redo för nedladdning. img
  • Följ länken i det e-postmeddelandet för att ladda ner ditt Twitter-arkiv. img

Samlar Twitter min privata information?

Twitter är inte integritetsvänligt alls och är känt för att samla in en mängd information om dig. Denna information inkluderar:

  • Din grundläggande kontoinformation: ditt namn, användarnamn, lösenord, e-postadress och telefonnummer.
  • Din Kontaktinformation: om du laddar upp eller synkroniserar din adressadressbok med Twitter kommer den att behålla en kopia av dina kontakter på deras servrar. Om du skickar ett e-postmeddelande till Twitter’s team kan innehållet såväl som all kontaktinformation behållas av dem för framtida bruk.
  • Din plats: om du har en vana att tweeta från din telefon kan Twitter också komma åt din platsinformation.
  • Din betalningsinformation: uppenbarligen, om du delar din betalningsinformation (kreditkortsnummer, faktureringsadress etc.) med Twitter för något syfte, kommer denna information att lagras av Twitter. Du har dock möjligheten att ta bort dessa när som helst.
  • Länkar och kakor: den senaste utvecklingen avslöjar att Twitter är angelägen om att se hur du interagerar med länkar över deras tjänster och att de kan använda cookies för att lära dig om dina preferenser. Twitter kan också övervaka enheten, operativsystemet och webbläsaren som du använder för att få åtkomst till deras tjänster.

När din information har samlats in kan Twitter använda den för reklam. Det sociala nätverket avslöjade nyligen att din information kommer att användas för reklamändamål. Detta innebär att din information som samlas in av Twitter kommer att användas för att visa riktade annonser.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me