Hur man ändrar mitt Wi-Fi-lösenord


Hur man ändrar mitt Wi-Fi-lösenord

  • Först logga in på routeradministratörspanelen genom att ange standard IP-adressen i din önskade webbläsare.
  • Ange nu standardnamn och lösenord
  • Navigera till Wireless Security och leta efter en flik som heter Lösenord
  • Ange ett lösenord du väljer och klicka på Spara.

Hur man ändrar mitt WiFi-lösenord

HITTA DIN IP-ADRESS

För att ändra WiFi-lösenord och / eller namn är det viktigt att känna till IP-adressen, eftersom det är det som ansluter och hjälper dig att kommunicera till internet. Beroende på ditt operativsystem kan du följa stegen nedan. Alternativt kan du använda standardruterns IP-adress (192.168.0.1/192.168.1.1).


Så här hittar du IP-adressen på Windows 10:

  • Klicka på Start-ikonen och välj Inställningar.
  • Klicka på nätverket & Internet-ikonen.
  • Om du vill visa IP-adressen för en trådbunden anslutning väljer du Ethernet i den vänstra menyfönstret och väljer din nätverksanslutning. Din IP-adress visas bredvid "IPv4-adress".
  • Om du vill se IP-adressen för en trådlös anslutning väljer du Wi-Fi i den vänstra menyfönstret och klickar på Avancerade alternativ. Din IP-adress visas bredvid "IPv4-adress".

Så här hittar du IP-adressen på Mac OS X 10.5 och senare dator:

  • Från Apple-menyn väljer du Systeminställningar … i Systeminställningar, från Visa-menyn väljer du Nätverk.
  • Klicka på en nätverksport i nätverksinställningsfönstret (t.ex. Ethernet, AirPort, Wi-Fi). Om du är ansluten ser du dess IP-adress under "Status."

Gå till ROUTER ADMIN PANEL

När du känner till din IP-adress kan du komma åt routerns webbgränssnitt genom att ange IP-adressen i adressfältet i webbläsaren.

Detta tar dig till en gateway där du kan komma åt och ändra routerinställningarna. Innan du kan komma åt inställningarna måste du logga in med routerns användarnamn och lösenord först. Här är en lista med standardnamn och lösenord för adminpanelen.

Öppna den trådlösa sektionen

När dina uppgifter har matats in och loggat in söker du efter avsnittet ”Trådlös” på konfigurationssidan.

Namnet som används korrekt för det här alternativet varierar och ändras från tillverkare till tillverkare, men det består i allmänhet av nyckelord som “Trådlös” eller “Trådlös inställning / installation.”

Om det trådlösa avsnittet har flera underavsnitt under ser du efter en sida som heter “Trådlös säkerhet.”

ÄNDRA WIFI LÖSENORD

Navigera till "Trådlös" > trådlös säkerhet > Välj ett säkerhetsläge (WPA / WPA2) > Välj lösenord / fördelad nyckel eller "Passphrase".

Det är här du kan ange ditt nya WiFi-lösenord. För att förhindra att ditt WiFi-lösenord hackas måste du se till att det är ett starkt lösenord och svårt att knäcka / gissa.

Det får inte vara relaterat till något personligt, ju längre lösenordet är, desto bättre och en blandad kombination av siffror, slumpmässiga fall och specialtecken (som! $ Eller till och med #).

Varför hålla ditt WiFi-lösenord skyddat?

Wi-Fi är viktigt för nästan alla oss idag. Från streaming till hantering av komplexa processer online har Wi-Fi-tekniken banat väg för en framtid där nästan allt går digitalt.

Alla behöver en Wi-Fi-enhet idag. Men ett dåligt säkrat Wi-Fi kan sätta din personliga information i riskzonen, eller en osäker Wi-Fi kan ge dina grannar chansen att frilasta din internet och äventyra hastigheten och prestandan för din bandbredd.

Även om vissa människor kan välja att ansluta till WiFi utan lösenord, är det viktigt att skydda ditt routerlösenord och ofta ändra lösenordet för att skydda ditt nätverk och att hålla din information säker.

Ytterligare steg för WiFi-säkerhet

Kontrollera din säkerhetstyp

Wi-Fi-system har tre typer av trådlös kryptering: WEP, WPA och WPA2.

WPA2 är det säkraste av dem alla, men det fungerar inte på äldre enheter eftersom kodningen inte stöds och orsakar anslutningsfel.

I sådana fall kan du byta till WPA. I ett exempel rekommenderas inte WEP alls eftersom det är enkelt att bryta kryptering och kan hackas in på under 30 minuter.

Ändra ditt nätverksnamn

Att ändra nätverksnamnet har inte en direkt relation till säkerheten så mycket som det har en indirekt anslutning.

Det beror på att det bara är ett psykologiskt trick eftersom routrar med standardnamn ses som enklare hackmål än de som kommer att ändra namn.

Eftersom nätverksnamnet sänds offentligt bör det inte innehålla något personligt identifierbart.

Spara dina inställningar

Slutligen, när du är klar med att ange information (som ditt nya lösenord eller ditt användarnamn) och uppdatera dina inställningar (säkerhetstyp), klicka på "Tillämpa" eller “Spara” -knappen som vanligtvis finns längst upp eller längst ner på sidan.

När du gör det kommer routern att ta några ögonblick att behandla ändringarna, vid vilken punkt alla anslutna enheter automatiskt skulle kopplas bort.

När inställningarna har ändrats kan du ansluta dina enheter igen till det trådlösa nätverket med ditt nya lösenord.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me