Hur man döljer webbläsarhistorik från ISP


Hur man döljer webbläsarhistorik från ISP

Koppeln har tagits bort från Internetleverantörerna, vilket ger dem möjlighet att använda våra personuppgifter som de vill och tjäna stora pengar på det.


Obama-era FCC-reglerna har rullats tillbaka och ersatts med den nya lagen om integritetsskydd. Enligt den nya lagförslaget är ISP: er nu behöriga att registrera alla aktiviteter vi gör online eller på de appar vi använder, och sälja denna information till ”högstbjudande”.

Det som är värre är att det inte finns något sätt att veta vem de skulle sälja informationen till.

Hur man döljer surfhistorik från ISP

Vad denna datainsamling betyder för användarna …

Till att börja med kan ISP: er spåra varje webbsida vi besöker och all vår aktivitet på dessa webbplatser.

Vidare skulle de sälja den personliga informationen till marknadsföringsföretag eller andra organisationer från tredje part.

Marknadsföringsföretagen skulle ta bort våra uppgifter, köra olika analyser av dem och använda resultaten för att få insikt i våra dagliga liv.

Om vi ​​till exempel söker efter bukettbilder skulle ISP: er se den frågan som vårt intresse och tjäna oss annonser som matchar det intresset som annonser relaterade till bukettbutiker, bukett för bröllop, etc..

Hur som helst, att bli spammad av riktade annonser är bara en del av oroet.

Den andra delen är att vi inte kan vara säkra på att internetleverantören inte kommer att använda vår personliga information av andra yttre skäl än att sälja den till marknadsföringsföretag.

Så vad betyder det för oss?

Vi kan inte hålla webbläsarhistoriken längre privat och därför kan vi inte hålla vår online-sekretess oöverträffbar.

Eller kan vi?

Vad är ISP-spårning?

ISP-spårning avser praktiken hos en internetleverantör som samlar in och registrerar data om dina online-aktiviteter och anslutningar. Vet du vad det betyder? Allt från dina webbläsarinställningar till din sökhistorik kan enkelt ses och dokumenteras av din Internetleverantör.

Varför spårar din Internetleverantör dig?

Det finns ett antal skäl till varför ISP: er gör det, inklusive:

 • För att sälja dina personuppgifter

  Din Internetleverantör kan dra nytta av de uppgifter de samlar in genom att sälja dem till annonsörer som erbjuder det högsta budet. När dessa företag kombinerar denna information med data de redan har om din surf- och köpvanor, kan de hitta smartare men påträngande sätt att rikta in dig.

  Även om denna praxis kan låta extremt olaglig, är sanningen att den är helt acceptabel i vissa länder. Även i länder där detta kanske inte är tillåtet, finns det inget som garanterar att Internetleverantörer inte tar bort affärer med reklamföretag bakom kulisserna.

 • Att följa lagarna om datalagring

  I många länder världen över är ISP: er lagligt skyldiga att lagra kundens internetdata under en viss tid. Detta görs sedan tillgängligt för brottsbekämpande myndigheter om och när det krävs för en utredning.

  Det spelar en viktig roll i kampen mot terrorism och brott, men det förhindrar också visselpipor och journalister från att behålla sin anonymitet. Dessutom finns det en god chans att många vanliga medborgare övervakas utan uppenbar anledning.

 • För att övervaka för P2P-användning

  Fildelning är olagligt i många delar av världen, och i regioner med stränga upphovsrättslagar måste ISP: er övervaka användaranslutningar för att säkerställa att de inte deltar i torrentaktiviteter. Om du har hämtat nedladdning av torrenter får du ett meddelande om intrång i upphovsrätten och följaktligen kan du behöva betala enorma böter eller till och med tas till domstol!

 • För att strypa bandbredden

  Vissa Internetleverantörer förlitar sig på deras användares anslutningsdata så att de kan strypa bandbredden – vilket definieras som avsiktligt bromsa din internethastighet. De kommer att hävda att detta är gjort för att minska nätstockning, men de flesta Internetleverantörer använder bandbreddstrottling för att övertyga användare att uppgradera till ett dyrare prenumeration eller betala för en ny, dyrare dataplan.

Varför ska du bry dig??

Tja, svaret kunde inte vara enklare – eftersom din integritet står på spel! Allt du gör på Internet (webbplatserna du besöker, tjänster du använder, filer du laddar ner etc.) övervakas ständigt av någon, som förutom att vara en allvarlig integritetsinvasion också känns ganska konstig.

Du kommer också att riktas mot annonser som anpassas efter din smak och intresse. Vissa människor har inget emot att annonseras till, men låt oss inse det – de olika sätten som annonsörer spårar ditt beteende på på webbplatser är helt fel!

Det är dock inte allt. Om du förlitar dig på att strömma för att få tillgång till de filer du behöver, kan du komma in i lagligt varmt vatten, och om du tillbringar långa timmar med att strömma, ladda ner eller spela, kan du mycket väl bli föremål för bandbreddstrottling.

Vilka data kan din ISP se?

Eftersom ISP: er tilldelar din enhet en IP-adress och vet vilka IP-adresser du ansluter till kan de se praktiskt taget allt du gör på Internet. Att göra det blir emellertid ännu enklare för din Internetleverantör om webbplatserna du kommer åt använder HTTP och inte HTTPS – vilket krypterar data som skickas mellan dig och webbplatsen.

Din Internetleverantör kan se följande saker:

 • Geo-platsen för din mobiltelefon
 • Din sökhistorik
 • Din cryptocurrency transaktion
 • Din surfhistorik
 • Din okrypterade kommunikation
 • Dina lösenord (när de skrivs in på okrypterade webbplatser)
 • Dina nedladdningar

Hur du stoppar din Internetleverantör från att spåra dig?

Nu när du vet att dina internetleverantörer tittar på kanske du undrar hur du kan begränsa, om inte utrota, deras förmåga att spåra dig. Realistiskt sett kan vi inte slåss med Internetleverantörer eller be dem att inte använda vår personliga information för att få dem. Men vad vi kan göra är att dölja vår webbläsarhistorik från Internetleverantörer och göra våra onlineaktiviteter helt anonyma.

Lyckligtvis finns det några sätt vi kan komma åt detta på.

 • Använd Tor

  Om du vill dölja surfhistoriken från Internetleverantörer kan du börja med Tor. Trots att Tor inte är 100% misslyckat är det fortfarande ett bra alternativ.

  Tor är en webbläsarklient som låter dig hålla din webbsökningshistorik anonym från de nyfikna internetleverantörernas nyfikna ögon. Det erbjuder en krypterad surfupplevelse, så att du kan dölja din surfaktivitet från att bli spårad eller övervakad av någon tredje part.

  Tor kommer dock till kort när det gäller att kryptera något annat än webbläsaren. Tor kan till exempel inte blockera internetleverantörer från att spåra den personliga information som extraheras från apparna vi laddar ner och använder.

  På samma sätt kan Tor inte skydda IoT-enheterna (Internet of Things) i våra hem.

  Dessutom kanske vissa internetleverantörer inte ens tillåter Tor-klienter. De kan till och med förbjuda Internet-anslutningen om trafiken visar sig dirigeras från Tor.

 • Använd HTTPS Browser Extension

  Ett annat hållbart alternativ som du kan använda för att dölja webbläsarhistoriken från Internetleverantörer är HTTPS webbläsarförlängning. Det är ett bra verktyg för att förhindra att din webbläsare läcker ut någon aktivitet du gör på en webbplats.

  HTTPS-tilläggets uppgift är att kryptera varje webbplats du besöker. Din internetleverantör skulle naturligtvis veta om webbplatserna du besöker, men de skulle aldrig veta vilken aktivitet du gör där.

  Säg till exempel att du besöker en strömmande webbplats. Internetleverantören kan spåra att användaren har besökt strömningswebbplatsen, men den kan inte spåra vilka videor som har tittats eller sökfrågor har använts.

 • Använd ett virtuellt privat nätverk (VPN)

  Att använda en VPN är som att sätta din internetkryptering på steroider.

  Ett virtuellt privat nätverk gör att du inte bara kan dölja webbläsarhistorik från Internetleverantörer utan också dölja alla dina online-aktiviteter från hackare, datatjöldar, snoopers osv..

  VPN skyddar inte bara din webbläsare, utan din dator själv, de smartphones du använder, din bärbara dator och faktiskt de IoT-enheter du har i ditt hem.

  När du prenumererar på en VPN-tjänst krypterar den nätverksanslutningen som länkar alla enheter i ditt hem till Internet.

  VPN: er låter dig använda anonyma IP: er (Internet Protocol) för att surfa på webbplatser. Genom att använda en IP som kommer från ett annat land, lurar du din Internetleverantör att tro att webbplatsen nås från en annan källa eller region, och inte ditt hus.

  Dessutom krypterar VPN din nätverksanslutning med 256-bitars AES-kryptering. Med kryptering av militärklass kan du använda ditt internet med en fullständig sinnesfrid.

  Med den högsta krypteringsnivån från ett VPN kan du handla online eller göra onlinetransaktioner utan några bekymmer alls.

PureVPN – En pålitlig VPN för att skydda din integritet!

Vi använder AES 256-bitars kryptering för att skydda dina personuppgifter från tredje parter som ISP: er, annonsörer och cyberbrottslingar. Dessutom ersätts din riktiga IP-adress också med en av våra 300 000+ unika IP-adresser, vilket gör det omöjligt för dina onlineaktiviteter att kopplas tillbaka till dig.

PureVPN respekterar din rätt till integritet och följer en strikt no-loggar policy för att hålla dig så anonym som möjligt. Det finns appar tillgängliga för alla större plattformar och en generös återbetalningsgaranti på 31 dagar säkerställer att din investering förblir skyddad.

Med oss ​​vid din sida får du också obegränsad tillgång till en serie premiumfunktioner som DNS Leak Protection, Internet Kill Switch, WebRTC Leak Protection, etc. som alla tar din online sekretess till en helt ny nivå.

Återkalla integriteten

Slutord

Den nya bredbandsskyddet för integritet är bara början på antipolitiken. För att bättre överleva i denna tid måste vi vara proaktiva när det gäller att skydda vår integritet. Lyckligtvis har vi ovanstående verktyg som en VPN för att hålla våra hemnätverk säkra och vår familjes integritet dold från oönskade ögon.

Vill du ta tillbaka din integritet online? Du kanske vill kolla nedanstående guider:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map