Hur man hittar routerns användarnamn och lösenord (ingen återställning krävs)


Hur man hittar routerns användarnamn och lösenord (ingen återställning krävs)

Ibland kan du bli så engagerad i ditt arbete att det kan vara svårt att ha ett spår av saker som kretsar runt dig. På samma sätt är det fallet när du glömmer ditt routerlösenord och försöker tänka på en lösning för att komma ihåg det. Du försöker sedan hitta routerlösenordet men lyckas inte med det. Ett av sätten skulle vara att använda återställningsfunktionen för att radera alla routerinställningar.


Men vad händer om du inte vill återställa din router utan bara återställa sina referenser på något sätt, så finns det något annat sätt att hitta routerns användarnamn och lösenord? Det finns några tekniker för att avslöja det, men vi kommer bara att beskriva fyra enkla sätt eftersom andra metoder är ganska komplicerade att utföra.

Tänk också på att du kan bli förbjuden att logga in om du gjorde tre till fem försök med vissa routertyper. Låt oss nu titta på hur du hittar routerns användarnamn och lösenord utan att återställa.

Använd routern Lösenord Kracker

Routerlösenord Kracker är ett fritt att använda verktyg för att återställa förlorat användarnamn och lösenord för routrar. Det kan också användas för att återställa lösenord för modem. Generellt kontrollerar routrar och modem deras nätverksåtkomst via HTTP-autentiseringstekniken. Det betyder att när du ansluter ditt system till din router blir du ombedd att ange ditt användarnamn och lösenord. Du behöver inte återställa routern bara för att hitta dess användarnamn och lösenord.

Om du glömmer ditt användarnamn och lösenord för routern kan du inte göra ändringar för din router eller modem. I fall som dessa hjälper Kracker att återuppliva dina förlorade lösenord. Den här metoden kan hjälpa dig när du försöker öppna ett säkerhetssystem. Denna teknik använder en återhämtningsordboksteknik för att gissa rätt routerlösenord, eftersom det har en databas full av lösenord.

Som standard kommer det med en ordboksfil för routrar. Dessutom kan du hitta ordlistor med lösenordslistan online. Därför, om du har ett mycket komplext glömt lösenord för din router, kanske detta verktyg inte är för dig. Kracker innehåller lösenord som vanligtvis ställs in av människor, vilket gör chansen att knäcka lösenordet relativt högt. Om du själv skapade ett lösenord eller ett användarnamn, gissa det gör det enklare för Kracker eftersom den i allmänhet tror att du konfigurerade det.

Använd RouterPassView

När du sparar konfigurationsinställningarna för din router på din bärbara eller dator kommer RouterPassView att ge en högre framgångsgrad för att räkna ut ditt glömda lösenord. För att förklara på ett enkelt sätt kan det här verktyget avkoda all kod som finns i din konfiguration. När du har gott om tid kan du få ditt användarnamn och lösenord tillbaka.

Många moderna routrar tillåter nu säkerhetskopiering av dess inställningar till en fil, och sedan kan du återställa den här filen vid behov. Säkerhetskopieringsfilen innehåller vanligtvis mycket mycket känslig information som routerns referenser, trådlöst nätverksnyckel och andra detaljer också. Om du har glömt lösenordet från Asus-routern eller ditt nyckel men har sparat din konfigurationsfil kan RouterPassView hjälpa till att hitta det förlorade lösenordet från din routerfil.

Leta efter klistermärket på baksidan av din router

Det enklaste sättet att hitta lösenord för routrar är genom att kontrollera klistermärket på baksidan av routerrutan. Klistermärket visar lösenordet tillsammans med andra detaljer som serienummer, mac-adress och andra detaljer som du behöver för att få åtkomst till routergränssnittet.

Om klistermärket inte hittas kan du alltid ringa din kundtjänst för att få den information du behöver och bevisa att den är din identitet. Du får snabbt ditt standardnamn och lösenord.

Använd routerns standardnamn och lösenord

Du kan alltid stänga ner routerns standardlösenordsprogramvara, som är kompatibel med enheter som kör Windows 7 och högre. Därefter behöver du bara extrahera programvaran och fortsätta använda den. Verktyget försöker hitta IP-adressen som är kopplad till din router och tillhandahålla en länk för din router för att komma åt dess gränssnitt. Klicka bara på den här länken för att leda dig till routerkonsolssidan utan att behöva upptäcka IP-adresser manuellt.

När du går vidare kan du välja routern eller modemet du använder, och programvaran hittar standardnamn och lösenord för din router. Slutligen kan du kopiera referenser till gränssnittet och logga in. Om du inte hittar ditt routermärke kan du alltid försöka använda standardlösenord för samma produktlinje.

Hur man vidarebefordrar portar utan att känna till lösenordet

Vill du vidarebefordra portar i ditt routergränssnitt för spel, servrar eller andra nätverksrelaterade program? Du kan göra det utan att ens veta lösenordet. Detta är också praktiskt om du använder någon annans nätverk och inte har tillgång till dess lösenord.

Många routrar är behöriga för universal plug and play (UPnP), vilket gör att program på ditt system kan öppna dem för dig eller inte. Om du har ett program som inte tillhandahåller portkartläggning och vidarebefordran kan du använda ett verktyg som heter UPnP PortMapper för att snabbt vidarebefordra portar från en stationär applikation.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map