Hur man installerar Kodi på Roku – För Android och Windows OS


Hur man installerar Kodi på Roku – För Android & Windows OS

Publicerad: 02 juli 2019

Om du inte kan installera Kodi på Roku är den här guiden åt dig. Du kommer att lära dig hur du installerar Kodi på Roku så att du enkelt aktiverar skärmspegling. Plus, få PureVPN för bara $ 0,99 för att säkerställa en fantastisk streamingupplevelse under lockdown.

**Uppdatering: En nyare, bättre version av vår Kodi-app är ute! Vi har fixat några buggar & införde stora prestandaförbättringar. Uppgradera den befintliga appen till version 1.8.0 (om du inte redan har gjort det) från här.**

Tillgången på sladdklippsenheter och applikationer, som Roku respektive Kodi, har ökat trenden för online-streaming till en helt ny nivå. Som ett resultat har det blivit superlätt att titta på ditt favoritinnehåll på vilken enhet du föredrar.

Prata om Roku och Kodi, Roku är en ganska populär streaming mediaspelare medan den senare är ett medieunderhållningsnav. Även om båda har ett stort fan följer runt om i världen, är de tyvärr inte kompatibla med varandra.


Men tappa inte hjärtat eftersom det finns ett sätt du kan installera Kodi på Roku!

Är det möjligt att installera Kodi på Roku genom att Jailbreaking the Device?

Du kanske har stött på artiklar som nämner hur man Jailbreak Roku-enhet för att installera Kodi. Ledsen att spränga din bubbla, du kan inte hitta någon bestämd guide om ämnet eftersom det inte finns någon ännu …. Varför?

Det beror på att Roku specialanpassade operativsystem är byggt på den ursprungliga plattformen C / C ++. Födelsen är det som gör enheten ganska svår att jailbreak eller rota. Så nej, du kan inte jailbreaka enheten alls.

Även om det finns ett sätt att jailbreaka enheten kan du inte spela Kodi på Roku eftersom det inte finns något officiellt Kodi-tillägg för enheten.

Återigen, om du frågar, finns det ett sätt att få Kodi på Roku, dvs direkt installerat på den? Svaret skulle vara ett Nej. Men om du frågar, finns det en lösning? Svaret är ja!

Lösningen involverar “Casting” Roku på en enhet som är kompatibel med Kodi. Låt oss lära dig hur du använder “Cast” eller “Screen Mirroring” för att komma åt Kodi på Roku.

Hur man installerar Kodi på Roku med ett VPN?

Eftersom du letar efter en lösning för att köra Kodi på Roku, måste du vara medveten om det faktum att det finns några populära tillägg av Kodi som du inte kan komma åt utan VPN. Lyckligtvis för dig ger VPN dig tillgång till dina favorit-Kodi-tillägg med bara några klick.

Följ dessa steg för att få ditt PureVPN-konto och respektive app för din enhet:

 1. Först och främst, registrera dig för ett PureVPN-konto
 2. Ladda ner VPN-appen och installera den
 3. Anslut till servern du väljer, till exempel amerikansk server, för att få åtkomst till ditt favorit Kodi-tillägg
 4. Njut av allt ditt favoritinnehåll på Koki på Roku

Hur man aktiverar skärmspegling på Roku?

Screen Mirroring är en ganska fascinerande teknik som gör att du kan visa skärmen på en enhet på den andra. Anta att du måste titta på ett filmklipp på en HD-TV men klippet finns faktiskt på din smartphone. Du kan enkelt göra det genom att slå på skärmspegeln på båda enheterna och ansluta dem via en Bluetooth-anslutning eller Wi-Fi.

Screen Mirroring är en ganska elegant teknik som du nu kan se på de senaste prylarna eller operativsystemen. I själva verket kan du hitta detta alternativ på änkor och många Android-enheter. Därför fungerar lösningen endast om din enhet stöder skärmspegling.

Roku-enheter som stöder skärmspegel

Som diskuterats ovan måste din Roku-enhet ha skärmspegelfunktionen så att du kan komma åt Kodi på den. Här är listan över Roku-enheter som har den här kraftfulla funktionen:

 • Roku 2 Model 4210 med version 5.6 eller högre
 • Roku 3 Model 4200 och Model 4230 med version 5.6 eller högre
 • Roku 4 Model 4400 med version 5.6 eller högre
 • Roku Stick Model 3500 och Model 3600 med version 5.6 eller högre
 • För Roku TV måste du ha version 6.2 eller högre

Aktivera skärmspegel på Roku

Följ de angivna stegen för att aktivera skärmspegelfunktionen på din Roku-enhet:

 • tryck på Hem -knappen på din Roku-fjärrkontroll för att gå till huvudmenyn på din enhet
 • Gå till inställningar och sedan till Systemuppdateringar
 • Se till att du använder v5.6 eller högre. För det andra, om det finns en uppdatering tillgänglig, uppdatera operativsystemet
 • Gå nu tillbaka till inställningar och gå sedan till Skärmspegling
 • Tryck Gör det möjligt Skärmspegling

Hur man får Kodi på Roku via Windows?

Installera Kodi på Roku

För att kasta Kodi-skärmen på ditt Windows-operativsystem – vare sig det är en stationär eller bärbar dator måste du se till att du använder Windows 8.x eller Windows 10.

Dessutom måste du också se till att du har Kodi-spelare installerad på ditt Windows OS.

Låt oss kolla in stegen för hur du installerar Kodi på Roku via Windows 8.1 eller högre:

 1. Klicka på Start meny och gå till inställningar
 2. Dubbelklicka på enheter rutan för att öppna den
 3. Klick Anslutna enheter eller Bluetooth och andra enheter
 4. Klick Lägg till en enhet eller Lägg till Bluetooth eller annan enhet
 5. Vänta tills Windows skannar och hittar din Roku-enhet
 6. När du ansluter Roku via ditt Windows ser du enhetens skärm på Roku TV
 7. Öppna nu Kodi på ditt Windows och njut av det på din Roku-enhet

Hur man får Kodi på Roku via Android?

Precis som Windows måste din Android-enhet också stödja skärmspeglingsfunktionen så att du kan installera Kodi på Roku. För det, se till att du använder Android 4.4.2 eller den senaste versionen.

För det andra kanske du inte kan hitta funktionen med samma etikett som andra enheter eftersom tillverkarnas etiketter någonsin har olika funktioner. Beroende på din Android-enhet kan du hitta skärmspeglingsfunktionen som:

 • HTC Connect på HTC-enheterna
 • AllShare Cast / Quick Connect / Smart View på vissa Samsung-enheter
 • Screen Casting på Android Lollipop-versionen
 • Smart Share på LG-enheter
 • Visa spegel / trådlös skärm på Google Android-enheter
 • Cast / Cast-skärm på vissa Android-versioner

Låt oss nu titta på stegen du behöver göra för att kasta din Android-skärm på Roku för att använda Kodi.

 1. Gå till inställningar menyn på din Android-enhet
 2. Gå nu till Visa meny
 3. Bläddra nedåt på skärmen för att se Kasta -funktionen och tryck på den för att öppna den. Som nämnts tidigare kan funktionen ha ett annat namn beroende på din enhet
 4. Du kommer att se Roku enhet om du redan har aktiverat Skärmspegling på det
 5. När du ser Roku enhet, tryck på den och njut

Varför du behöver installera Kodi på Roku?

Många Roku-användare undrar ofta om det är ett bra alternativ att använda Kodi på Roku. När allt kommer omkring kommer Roku med sin officiella uppsättning kanaler.

Tja, mediaströmningsenheten kan erbjuda populära kanaler i sin butik, den erbjuder inte privata kanaler. Eftersom Roku inte längre erbjuder privata kanaler kan du kanske inte komma åt dina favoritkanaler som en gång var tillgängliga.

Dessutom har Roku en tendens att spärra alla typer av innehåll som den anser olaglig. Alla dessa skäl åt sidan, det främsta skälet till att använda Kodi på Roku är att Roku kräver att du hostar upp mer pengar för att komma åt fler kanaler. Med andra ord måste du köpa prenumerationer på de kanaler du vill ha på Roku.

Kodi är dock en helt gratis medieunderhållningsplattform. Dessutom erbjuder det ett stort galleri med gratis tillägg som kan tillfredsställa din sug efter film, TV-program, sport osv.

Genom att kombinera de gratis funktionerna i Kodi med de betalda prenumerationerna på Roku får du njuta av en fantastisk online-streamingupplevelse.

Varför du behöver ett VPN?

Vare sig det är Kodi eller Roku, det finns vissa kanaler som begränsar dig från att komma åt dem utan VPN. Det mest troliga skälet bakom problemet är platsblock. På grund av landsspecifika innehållsavtal eller licensproblem kan du inte se ett innehåll som är tillgängligt för ett specifikt land.

Du kan till exempel inte se den brittiska baserade kanalen BT Sports utanför Storbritannien.

VPN ger dig ett stort utbud av anonyma IP: er som du kan använda för att komma åt onlinekanaler eller tillägg av Kodi eller Roku utan problem. Genom att använda anonyma VPN-IP: er får du dölja din verkliga plats och visa din offentliga IP eller plats för vilket land som helst.

Med PureVPN kan du komma åt Hulu, BT Sports, Sky Go Live, Amazon Prime och till och med US Netflix var som helst i världen.

Så få VPN och säga adjö till besvärliga digitala hinder en gång för alla.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me