Hur man påskyndar Internet


Hur man påskyndar Internet

Vi har testat 8 sätt att påskynda internet. Innan du försöker varje alternativ börjar du med att placera om routern igen


Idag görs nästan allt via nätverket eller Internet. Som sådan, om du vill ha en problemfri upplevelse med Internet, eller om du hoppas vara konkurrenskraftig i affärer, måste du ha en utmärkt, stabil och säker höghastighetsinternet (HSI) -tjänst.

Med ett höghastighetsinternet får du en bättre internetuppkoppling som är fördelaktigt när du kommunicerar med klienter från flera hörn av världen. Du kan snabbt dela dokument och samarbeta i realtid med hjälp av snabbmeddelanden och andra riktade affärsprogram. Det gör att du också kan utnyttja nya tekniker bättre.

Dessutom kommer ett höghastighetsinternet att du kan sänka kostnaderna genom att dra nytta av befintlig teknik. Med den här handledningen kan du lära dig några enkla sätt att påskynda din så att den fungerar som ny igen!

Ändra DNS-servern

När du kör en begäran om en viss URL kommer din enhet att leta upp adresserna för att leda dig den angivna webbplatsen. Den valda DNS-servern kan påverka laddningstiden för en webbsida.

Du kan ändra standard-DNS-servern, som troligen tillhandahålls av din Internetleverantör (Internet Service Provider), på din enhet eller åtkomstpunkt (router).

För att ändra DNS-servern i Windows 10, följ stegen nedan:

 • Öppna kontrollpanelen
 • Klicka på Nätverk och Internet
 • Välj Network and Sharing Center
 • Välj Ändra adapterinställningar
 • Gå till Egenskapsfönstret i nätverket du vill ändra DNS-servern för.
 • Välj Internetprotokoll version 4 (TCP / IPv4)
 • Välj Egenskaper
 • Skriv in IP-adressen för din föredragna DNS-server
 • Klicka på OK

Förhandla med din internetleverantör

Om du upplever en långsam internetuppkoppling är det bästa att testa din hastighet. Detta är den hastighet som din anslutning arbetar utan störningar från annan programvara. Försök att utföra olika hastighetstester vid olika tidpunkter under dagen och natten.

Om du märker ett mönster kan det vara ett problem med ISP. Därför måste du ringa och prata med dem. Observera att en av de största problemen som får hastigheten för internetanslutningar att sakta är att internetföretag vanligtvis inte skickar rätt anslutningshastighet till din plats.

ISP

Lyhörd väg

Alla störningar kan påverka Wi-Fi-signalen. Eftersom störningar bromsar Internetets hastighet bör du minska räckvidden för din Wi-Fi-enhet. Med användning av responsiva routrar kan du enkelt njuta av den mindre utnyttjade 5GHz-frekvensen.

Dessa enheter kräver inte ett externt modem för att kommunicera via en kabellinje eller DSL. Med den här enheten kan du öka din internetanslutning när Internet är långsamt. Observera att om din router inte är säkrad på rätt sätt, kan andra använda din bandbredd utan att du har en aning. Därför är det viktigt att säkra din router om du vill ha högre internethastighet.

rutt

Använd ett annonsblock för att blockera annonser

Det råder ingen tvekan om att annonser är irriterande, men de kan tappa din surfupplevelse, särskilt om din internetanslutning är långsam. Tänk på att när dessa annonser laddas hämtar de mer data från olika servrar, och det kräver en längre väntan innan webben laddas. Det rekommenderas att du minskar mängden data som skickas till din dator med hjälp av ad-blockerare.

Genom att ta detta smarta drag kan du förbättra din surfhastighet eftersom annonser vanligtvis laddas före annat innehåll på webbsidan. Dessutom gör det internetupplevelsen mer uthärdlig.

annonsblockerare

Håll dig inom Data Caps

Flera Internetleverantörer sätter begränsningar för mängden data du kan överföra online. Naturligtvis kommer detta att bero på vad du vill göra online. Exempelvis kräver strömning av en timmes TV mycket data som kan vara mer än 2 GB.

Om du bara vill skicka eller ta emot ett e-postmeddelande kan du bara använda flera megabyte. Dessa tjänsteleverantörer använder strypning på ditt internet för att avskräcka onödig användning och beskatta bandbredd. Din bästa lösning, om ditt behov är att konsumera mer bandbredd, är att använda ett VPN.

Du kan antingen strypas eller inte beroende på internetleverantören. Det är viktigt att notera att du alltid ska använda kryptering för att komma runt ISP-gasregleringen och en VPN är precis det som får dig runt ISP-gasreglage. Om du inte gör det kommer MPAA att stämmas.

bandbreddskåpa

Utför en antivirusskanning

Virus är en stor anledning till att Internet-anslutningar går långsamt. Det här är små programvaruapplikationer som gör flera oönskade saker på din dator. Det farligaste av dessa är hur många virus som fungerar för "skicka" information tillbaka till hackaren som skapade viruset.

Detta använder din internetanslutning och kan ta upp mycket bandbredd, vilket gör att den går långsammare. För att säkerställa att din dator är fri från virus eller spionprogram bör du ladda ner ett antivirusverktyg och använda det för att skanna ditt system. Det finns många användbara gratisverktyg där ute.

Hämta dock inte bara programvara som finns tillgänglig online, försök och nöja dig med programvara med höga betyg och positiva recensioner.

brandvägg

Använd trådlöst LAN

LAN är en typ av datakommunikationsnätverk som är begränsad i geografisk omfattning. Internet är snabbt och gör att du kan dela dina Windows-datorer med alla Wi-Fi-aktiverade enheter.

Med den här inställningen behöver du inte nödvändigtvis några tekniska färdigheter eftersom det är användarvänligt, så att du kan dela din anslutning med bara ett klick på en knapp. Dessutom behöver du ingen extra utrustning eller sladdar. Med denna Wi-Fi kan du ha en säker, snabb internetuppkoppling på nolltid.

ethernet

Konfigurera din router

Genom att gå till routerns inställningar kan du upptäcka många punkter som kan förbättras för optimala internethastigheter. Eftersom varje router har en annan instrumentpanel, bör du granska routerns inställningar innan du gör några ändringar.

admin panel

Slutsats

Persondatorn innehåller, när den är ny, ingen oönskad information eller oönskade filer. Systemet är snyggt och det fungerar utan hinder för att uppnå alla beräkningsbehov. Efter att ha använt den i några månader förändras denna situation helt.

Du börjar börja uppleva problem som bromsar datorns hastighet; datorns skärm fryser regelbundet medan du använder datorn. Om det här lilla testet inte påverkar surfhastigheten är internet och det trådlösa systemet i ditt hem eller kontor inte den skyldige.

Och vid den tidpunkten måste du få din Internetleverantör att hjälpa dig. Kontrollera det bästa sättet att göra detta. Ibland kan livechatt vara snabbare med servicerepresentanter än en telefon.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map