Hur man tar bort Telegram-konto


Hur man tar bort Telegram-konto

Oavsett hur häftig och säker en app påstår sig vara, kan du inte bara glädja alla. Människor är olika och har ofta olika preferenser. De flesta människor försöker fortsätta med olika appar tills de hittar den som bäst passar dem. Till skillnad från andra appar som tillåter användare att avaktivera sina konton direkt med några få klick, är Telegrams kontoavaktiveringsprocess ganska tråkig och komplicerad. Till skillnad från andra appar i konkurrens kan du inte radera ditt Telegram-konto direkt genom att ta bort dess iOS- eller Android-app.

För att inaktivera ditt Telegram-konto måste du logga in via skrivbordet eller en mobil webbläsare. Dessutom finns det några saker du bör veta innan du tar bort ditt Telegram-konto. Enligt Telegrams policy skulle du inte kunna använda tjänsten på flera dagar när du har valt kontoavaktivering. Således, om du vill bli Telegram-användare igen, kan du behöva vänta i flera dagar för att registrera dig igen.

img

Innehållsförteckning

Varför du kanske vill ta bort ditt telegramkonto

Under åren har Telegram upplevt flera säkerhetsproblem. Från cyberattacker till dataöverträdelser har Telegram varit känt för att sprida skadlig programvara till Windows-datorer.

Det är förståeligt att efter att ha hört om dataintrång och läckage dagligen att du vill ta bort ditt Telegram-konto. Här är några anledningar till att du vill ta bort appen:

 1. Under 2017 upplevde Telegram ett massivt säkerhetsöverträdelse där hackare lyckades sprida skadlig programvara till Windows-datorer via Telegram. Appen är också känd för att läcka metadata för sina användare.
 2. Som deltagare har du mindre kontroll över dina konversationer. Eftersom vem som helst i gruppen kan radera varandras meddelanden kan det orsaka förvirring och manipulation.
 3. Telegram har använt ett säkerhetsprotokoll som kallas MTProto, vars säkerhet och pålitlighet fortfarande är osäker. Branschens kryptografer har godkänt protokollet som inte tillräckligt säkra.

Metoder för att ta bort Telegram-konto

Eftersom vi stött på många som frågade om ‘hur man tar bort telegram-konto’ online beslutade vi att skapa en omfattande guide för att underlätta människor i nöd. Det finns två sätt du kan ta bort ditt Telegram-konto: metoden för självförstörelse och manuell inaktivering. Vi kommer nu att förklara båda processerna i detalj.

Självdestruktionsmetod för att ta bort Telegram-konto

Som vi tidigare sagt, Telegram är pro-integritet och en vän till säkerhetsentusiaster. Detta är anledningen till att Telegram har en inbyggd självförstörande funktion. Om en Telegram-användare förblir inaktiv under en viss tidsram är appen utformad för självförstörelse. Den här funktionen raderar inte bara ditt Telegram-konto utan raderar även dina tidigare konversationer och filer som överförts.

Appen kommer att förstöra själv om en användare har förblivit inaktiv under 6 månader, detta är appens självförstörande timer som standard. Tyvärr kan en användare inte inaktivera den här funktionen, men du kan öka eller minska tiden för självförstörelse. Självförstörelsestimern kan ställas in från en månad till ett år. Följ nedan angivna steg för att ändra timer för självförstörelse:

 1. Tillgång ‘inställningar’ från Telegram-appen.
 2. Gå till “Integritet och säkerhet” flik.
  hur man tar bort telegram-konto
 3. Under “Integritet och säkerhet” alternativ, leta efter ‘Ta bort mitt konto’.
  hur man tar bort telegram-konto
 4. Ställ in självförstörande timer på 1 månad och du är bra att gå.
  hur man tar bort telegram-konto

Manuell radering via en stationär eller mobil webbläsare

Som diskuterats tidigare tillåter Telegram inte sina användare att inaktivera eller ta bort sina konton från appen. Så om du vill ta bort ditt Telegram-konto direkt måste du ta bort det manuellt via en stationär eller mobil webbläsare. Följ nedan angivna steg för att ta bort ditt Telegram-konto:

 1. Tillgång Telegram-inaktiveringssida från en stationär eller mobil webbläsare.
 2. Du skulle bli ombedd för din inloggningsinformation. Snälla du ange numret du har registrerat dig från och tryck på Nästa.
  ta bort telegramkonto

 3. När du har angett önskad information och gått vidare, kommer du att få en bekräftelsekod i din Telegram-app.
 4. Ange koden som mottas i appen på fliken bekräftelsekod och tryck på logga in.
 5. Fältet anger ‘varför lämnar du?’ är valfritt. Du kan antingen ge din feedback eller hoppa över.
  ta bort telegramkonto
 6. Så snart du har tryckt på gjort kommer ett meddelande att dyka upp och frågar dig om du är säker på ditt beslut. Meddelandet visar också en varning om att du inte längre skulle kunna använda Telegram på flera dagar när du har valt avaktivering. Klicka på “Ja, ta bort mitt konto” och fortsätt.
  ta bort telegramkonto

Kontot har raderats

Grattis! Du har raderat ditt Telegram-konto. Som diskuterats tidigare skulle du inte kunna använda eller registrera dig för Telegram på flera dagar när du har tagit bort ditt konto. Så om du helt enkelt vill ta en paus från appen föreslår vi att du justerar självförstörelsestiden och helt enkelt förblir inaktiv för tillfället snarare att välja manuell inaktivering. Men om du har bestämt dig, fortsätt med ovannämnda process för att radera ditt Telegram-konto permanent.

Vill du ta tillbaka din integritet online? Du kanske vill kolla nedanstående guider:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me