Keylogger-skydd – Hur du skyddar din enhet mot det skadliga verktyget


Keylogger-skydd – Hur du skyddar din enhet mot det skadliga verktyget

Visste du att den amerikanska brottsbekämpande myndigheten 1999 tog ner en mobbchef i Philadelphia med hjälp av en “keylogger”?


Inte för illa nu, är det?

Tja, du kan inte alltid förvänta sig lyckliga avslut med Keyloggers, särskilt när de lämnas efter hackare och andra cyberbrottslingar.

Keyloggers används för olika ändamål. Till exempel måste du ha hört historier om svartsjuka makar som håller koll på varje aktivitet hos deras betydelsefulla andra. På samma sätt använder de flesta IT-personal dessa verktyg för att övervaka användningen av nätverksbandbredd eller felsöka problem.

Men samma verktyg används också ofta av cyberbrottslingar för att samla in användarnas känsliga data. I slutändan använder cyberbrottslingar det för besvärliga ändamål som svartmarknadshandel, identitetsstöld och mer.

Därför är det bäst att lära sig och förstå mer om Keylogger-skydd så att du kan hålla dina konfidentiella data säkra mot cyberhot. img

  • Vad är en Keylogger & Hur det fungerar?
  • Typer av Keyloggers som du borde veta om
  • Vilken information kan Keyloggers stjäla?
  • 7 effektiva sätt du kan skydda din enhet mot Keyloggers
   • Använd ett antivirusprogram eller antimalware
   • Ställ in en brandvägg
   • Håll OS och firmware uppdaterad
   • Öppna inte misstänkta e-postmeddelanden eller länkar
   • Installera Anti-Keyloggers
   • Ändra lösenord med jämna mellanrum
   • Använd ett virtuellt privat nätverk

  Typer av Keyloggers som du borde veta om

  Som nämnts tidigare finns Keyloggers i olika former, och det är absolut nödvändigt att du vet om dem för att bättre skydda dina data.

  • Hackare som har fysisk åtkomst till offerets enhet kan använda hårdvarubaserade Keyloggers för att övervaka och stjäla information. De hårdvarubaserade Keyloggers finns som mini-PCI-kort, USB-anslutningar och till och med som en inbyggd krets i ett tangentbord.
  • Keyloggers som distribueras via skadliga rootkits eller programvara och som kan penetrera systemets källkälla kallas Kernel-baserade Keyloggers. Denna skadliga programvara är ganska svår att upptäcka eftersom de är väl dolda i själva operativsystemet.
  • En av de vanligaste formerna av Keyloggers är API-baserade. Dessa verktyg används som ett tangentbord-API och används därmed för att fånga tangenttryckningar som skrivs av offret.
  • En av de mest komplexa typerna av Keyloggers är akustiska Keyloggers. Verktyget använder de akustiska kryptanalysmetoderna för att logga in tangenttrycket på offrets tangentbord.

  Vilken information kan Keyloggers stjäla?

  Beroende på karaktären och syftet med Keylogger kan verktyget användas för att övervaka och stjäla olika typer av användares känsliga information. Till att börja med kan en hacker använda verktyget för att övervaka användarnas surfaktiviteter och logga användarnas inloggningsuppgifter, inklusive plattformar för sociala medier, online bankkonto osv..

  Hackaren kan sedan använda uppgifterna för att utpressa målet, stjäla pengar från offerets bankkonto, köpa saker på offerets kreditkort eller helt enkelt handla referenser på den mörka webben i utbyte mot en enorm summa.

  7 effektiva sätt du kan skydda din enhet mot Keyloggers

  Keyloggers är vanligtvis svåra att upptäcka. Men du kan överväga följande Keylogger-skyddstips för att upptäcka, ta bort och förhindra Keyloggers från att stjäla och missbruka dina data.

  Använd ett antivirusprogram eller antimalware

  Antivirus eller Antimalware fungerar som en förträdare mot olika typer av skadliga verktyg som springer ut på internetområdet. Även om du inte misstänker någon Keylogger eller bevittnar några skadliga symptom på din enhet, bör du använda dessa säkerhetsverktyg för att förhindra framtida händelser. Se också till att du håller virusdatabasen för verktyget uppdaterat för att bekämpa nya och nya hot.

  Ställ in en brandvägg

  Brandväggar används för att ställa in policyer mot inkommande och utgående nätverkstrafik. Som ett resultat gör Firewalls en riktigt effektiv applikation mot skadliga verktyg som Keyloggers. Eftersom Keylogger behöver Internet för att skicka data till angriparen och internettrafiken passerar en brandvägg, finns det en stor chans att applikationen kommer att upptäcka fiskig trafik eller begära. Du kan antingen använda Windows inbyggda brandvägg eller ställa in en tredjepartsapplikation.

  Håll OS och firmware uppdaterad

  Tänk på att det är säkerhetsproblemet i ett systems firmware eller operativsystem som leder till framgångsrika cyberattacker. I själva verket är hackare och andra cyberbrottslingar alltid på jakt efter nolldagars utnyttjande för framgångsrika säkerhetsöverträdelser och därmed, datastöld.

  Det enda sättet du kan förhindra cyberattacker relaterade till säkerhetsutnyttjande är genom att hålla firmware eller operativsystemet för din enhet uppdaterad. Tillverkaren av en enhets firmware eller OS-utvecklaren rullar regelbundet ut säkerhetsuppdateringar för att hjälpa användare och deras enheter att utnyttjas.

  Öppna inte misstänkta e-postmeddelanden eller länkar

  Om du har en Keylogger på din enhet, även efter alla förebyggande åtgärder, betyder det att verktyget måste ha fått ett misstänkt e-postmeddelande eller länk som du kanske har klickat på. Öppna eller klicka aldrig på okända e-postmeddelanden. Du kan aldrig veta innehållet i e-postmeddelandet och de hot som det innebär. Därför är det bäst att ignorera eller ta bort e-postmeddelanden som verkar till och med lite misstänkta.

  Installera Anti-Keyloggers

  Du kan använda anti-Keyloggers för att upptäcka alla Keylogger i ditt system eller din enhet och ta bort den för gott. Du kan hitta gratis till betalade applikationer på Internet. Se till att kolla in recensionerna och använda pålitliga applikationer.

  En sak du måste tänka på när du använder anti-Keyloggers är att dessa verktyg är byggda för att utrota alla typer av nyckel-loggningssatser som din enhet har, till och med legitima satser som används av IT-personalen för syften som nämns ovan.

  Ändra lösenord med jämna mellanrum

  Att ändra eller ändra lösenord varje så ofta är ett av de äldsta knepen i boken. Naturligtvis är det också en av de bästa metoderna för Keylogger-skydd. Det är dock viktigt att se till att din enhet inte har någon nyckelloggare innan du byter lösenord. Annars kommer du tillbaka till fyrkant.

  Använd ett virtuellt privat nätverk

  Visst kan antimalware och anti-Keylogger upptäcka och ta bort Keylogger. Men om du vill distribuera ett extra säkerhetsskikt för att förhindra framtida konfrontationer med Keylogger och liknande hot rekommenderas att du överväger att använda ett VPN, tillsammans med andra förebyggande åtgärder som anges här.

  PureVPN använder standard säkerhetsprotokoll och kryptering av militär kvalitet för att kryptera användarens data. När de har installerats och distribuerats kan användare njuta av säker kommunikation och bläddra i alla nätverk de vill, inklusive offentliga Wi-Fi-hotspots som är ganska populära för att kunna utnyttjas och osäkra.

  Bortsett från att skydda din enhet mot obehörig åtkomst, låter PureVPN dig också förfalska din plats för att njuta av anonymitet och tillgänglighet online, tillsammans med många andra fördelar.

  Vill du ta tillbaka din integritet online? Du kanske vill kolla nedanstående guider:

  Kim Martin
  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me