Kodi Kan inte ansluta? Här är 5 lösningar för att åtgärda felet


Kodi Kan inte ansluta? Här är 5 lösningar för att åtgärda felet

Publicerad: 6 december 2019


Fortsätter du få felet “Kan inte ansluta” på Kodi? Då kan den här guiden hjälpa dig att fixa den. Eftersom många Kodi-abonnenter möter detta problem är det bästa sättet att undvika detta fel att använda ett VPN. Försök PureVPN för så lågt som $ 0,99 för att åtgärda Felaktigt att ansluta felet på Kodi och strömma ditt favoritinnehåll var som helst.

Sedan gryningen av online-mediastreamningstjänster har en överväldigande majoritet av människor skurit sladden och bytt till bland annat Netflix, Amazon Prime och Hulu. Även om övergången är värt varje bit och kostar billigare än traditionella medietjänster, måste du fortfarande spara lite pengar ur fickan för att tillgodose dina underhållningsbehov. Vi hade alla tänkt att det inte finns någon väg runt det men så lyckligtvis kom Kodi till undsättning. Vad mer kan vara bättre än en öppen källkod, icke-vinstdrivande mediastreamningstjänst som låter dig titta på ditt favoritvideoinnehåll utan att ladda en dime? Och det också, med snabb hastighet ofta i HD (beroende på strömkvalitet).

Det är dock allt roligt och spel tills du stöter på ett irriterande fel som helt förstör din Kodi-strömningsupplevelse. Ett fel som nästan alla Kodi-användare har upplevt någon gång; “Kodi Kan inte ansluta” har varit stadens samtal ganska länge. PureVPN har gjort löften och har redogjort för de troliga orsakerna till felet och ett antal sätt att fixa det.

Vad som orsakar felet ‘Kodi Kan inte ansluta’?

Som vi redan har konstaterat att detta fel orsakas av att använda ett tredjeparts-tillägg, som vi alla gör, här är dess troliga skäl.

Felaktig internetanslutning:

En dålig internetanslutning gör att din enhet inte kan skicka eller ta emot information från källan som orsakar felet.

Felaktig källadress:

Om den angivna källadressen är felaktig av någon anledning, som ett enkelt stavfel, kan det också orsaka felet.

Utgått arkiv:

Felet kan också uppstå om det tredjepartsförvaret som du försöker få åtkomst har gått ut eller slutat.

Det går inte att ansluta till källan:

Om repo du försöker få tillgång till svarar inte för att skapa anslutningen, kan det också leda till detta fel.

Hur du löser felet “Kodi Kan inte ansluta”

Nu när vi har utvecklat en grundläggande förståelse för felet och dess orsaker, låt oss komma ner till den mest integrerade delen; lösningen.

Lösning 1: Kontrollera din internetanslutning för problem

Det är bäst att börja med de mest grundläggande av alla lösningar. Försök och du blir förvånad över att veta att det fungerar nästan hälften av tiden. Försök använda någon annan app än Kodi för att se om internetanslutningen fungerar eller inte. Om det är det, försök sedan använda ett annat Kodi-tillägg eller ännu bättre, installera ett nytt tillägg från den officiella Kodi-repo. Om Kodi inte fungerar alls kan du försöka inaktivera någon brandvägg eller antivirus som körs på din enhet. Om det löser felet ska du hålla dem inaktiverade innan du använder Kodi.

Lösning 2: Kontrollera den angivna källadressen för fel

Mänskliga fel är de värsta. Det beryktade Kodi-felet uppstår ofta om du skriver fel källrepo-URL. Det kan vara lika ofarligt som ett extra utrymme i URL: n eller “https” istället för “http”. Den idiotsäkra metoden är att kopiera och klistra in webbadressen direkt i Kodi. Du kan kontrollera och redigera repo-URL: n genom att följa stegen nedan.

  • Öppna Kodi “Inställningar”
  • Öppna ‘File Manager’ från systemsidan
  • Klicka på respektive förvar och välj ‘Redigera källa’
  • Klicka på webbadressen till det listade förvaret
  • Dubbelkontrollera om det finns några fel (bindestreck, bakstreck, stora bokstäver) och korrigera vid behov
  • Klicka på “O” och spara

Lösning 3: Kontrollera repos URL-adress igen

Kodi-lagrar ändrar ofta URL: erna om en domän förbjuds eller stängs av. För att vara säker, använd dina Google-sökfärdigheter att använda och ta reda på om det är fallet med repor som du försöker nå.

Lösning 4: Prova att använda en Kodi VPN

Kodi är inte okänd för begränsningar från ISP: er och andra. Det är också en möjlighet att du blockeras från att komma åt den specifika webbadressen till förvaret. I så fall kan du försöka använda en Kodi VPN för att undvika sådana begränsningar och använda Kodi anonymt.

Lösning 5: Prova att använda ett annat arkiv

Om alla ovanstående lösningar misslyckas med att stoppa dig ur din elände, är den enda troliga orsaken kvar att förvaret stängs för gott. Om så är fallet kan du ta till ett alternativt arkiv och få Kodi tillbaka till strömmande läge.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me