Vad är port vidarebefordran?


Vad är Port Forwarding?

Port Forwarding är en viktig funktion som gör att du kan komma åt en enhet, server eller tjänst var som helst i världen. Enkelt uttryckt gör Port Forwarding användarna att skapa dedikerade servrar, köra olika typer av tjänster och mycket mer.


Med tanke på denna funktions betydelse utvecklade PureVPN det kraftfulla tillägget för port-vidarebefordran som gör det möjligt för användare att vidarebefordra alla portar medan de använder VPN-nätverket samtidigt.

Läs hela guiden om du vill förstå detta tillägg och dess fördelar.

img

Vad används port vidarebefordran till?

Det är en teknik som används allmänt för att omdirigera datorn trafik genom utvalda portar mellan LAN-datorer (lokalt nätverk) och fjärrdatorer (internet).

Kort sagt, det är en process som låter dig skicka din nätverkstrafik genom ett portnummer som du väljer och göra den tillgänglig för andra i det lokala nätverket eller Internet.

Vanligtvis används ett VPN eller proxy-program för att göra denna omdirigering. Det kan fortfarande göras via hårdvarukomponenter som en router, proxyserver eller en brandvägg.

Lär dig mer om vad som är portnummer?

Typer av vidarebefordran

Portmappning finns i flera former. De vanligaste formerna nämns nedan:

Lokal hamnspedition

Det är det mest använda jämfört med andra typer av port vidarebefordran. Det används vanligtvis för att skicka data från en annan klientapplikation på samma system. Med Local Port Forwarding kan du enkelt ansluta från din lokala dator till en annan server. Du kan också ta dig runt brandväggar som blockerar vissa webbsidor genom att använda lokal port vidarebefordran.

Vidarebefordran av fjärrport

Det gör att applikationer som finns på serversidan av Secure Shell (SSH) -anslutningen får åtkomst till tjänster på SSH: s klientsida. Det finns andra egenutvecklade tunnelscheman som använder fjärrport vidarebefordran för samma allmänna ändamål. Med enkla ord kan fjärrport vidarebefordring ansluta från serversidan av en tunnel till en fjärrservicetjänst som finns på tunnelns klient- sida.

Dynamisk port vidarebefordran

Det låter dig gå igenom en brandvägg eller NAT genom att använda brandväggens nålhål. Målet med denna metod är att låta klienter ansluta säkert med en betrodd server som fungerar som en mellanhand för att skicka / ta emot data till en eller många destinationsserver.

Hur fungerar hamnar vidarebefordran?

För att skicka en begäran över internet skapas och skickas paket med data över internet. Dessa paket innehåller informationen om din begäran, som också inkluderar destinationen för din dator eller enhet.

Normalt undersöker en nätverksrouter rubriken på ett IP-paket innan det skickas till något länkat och lämpligt gränssnitt. Det skickar i sin tur uppgifterna till destinationen som finns i rubriken.

Men vidarebefordran ändrar saker och ting lite. Vid portåterföring läser avlyssningsapplikationen (din VPN-klient) pakethuvudet, antecknar destinationen och skriver om rubrikinformationen innan du skickar den till en annan dator eller server – en som skiljer sig från datorn / servern du tänkte.

Den sekundära värddestinationen kan vara en annan server som använder en annan IP-adress, en annan port eller en helt annan kombination av de två. När det gäller en VPN eller proxy är denna sekundära destination vanligtvis de servrar som används av leverantören som maskerar eller täcker din ursprungliga IP-adress.

En titt på port vidarebefordran

Följande exempel hjälper till att förklara hur port vidarekopplingsfunktionen fungerar.

I följande exempel skickar IP-adress 101.0.0.1 en begäran till 101.0.0.3 på port 90. En mellanhög värd – 101.0.0.2 – fångar upp paketen, skriver om pakethuvudena och skickar dem till IP-adress 101.0.0.4 på port 9090 :

101.0.0.1->101.0.0.2->101.0.0.4
Skickar en begäran tillSkickar faktiskt till
101.0.0.3:90101.0.0.4:9090

Värden 101.0.0.4 svarar på denna begäran och skickar den till 101.0.0.2. Sedan skriver om 101.0.0.2 paketet – vilket indikerar att svaret kommer från 101.0.0.3 – och skickar det till 101.0.0.1:

101.0.0.4->101.0.0.2->101.0.0.1
Skickar sitt svar tillVidarebefordrar svaret på
101.0.0.2:9090101.0.0.1:90

När det gäller 101.0.0.1 har den skickat en begäran till 101.0.0.3 på Port 90 och har fått ett svar tillbaka från 101.0.0.3 på Port 90. Men detta är inte vad som faktiskt hände. Trafiken berörde aldrig 101.0.0.3. Men på grund av hur paketen skrivdes om, ser 101.0.0.1 att det har fått svar från 101.0.0.3.

Den upplevda destinationen är alltid ur den begärda datorns perspektiv. Som du kan se i diagrammet: trots att 101.0.0.4 blir realtidsdestination för trafik från 101.0.0.1, är destinationen för all trafik (såvitt den begärande värden vet) 101.0.0.3.

Du kan lära dig mer om hur port vidarebefordran fungerar via videon nedan:

video_thumb

Använd fall av port vidarebefordran

Port Forwarding-funktionen är ganska praktisk i massor av saker som vi gör hemma eller på jobbet. Följande är några viktiga användningsfall av Port Forwarding:

 • Åtkomst till dina säkerhetskameror när du är borta
 • Vidarebefordra portar till både Xbox- och PlayStation-konsoler
 • Ställa in en server hemma, till exempel Minecraft eller Teamviewer
 • Påskynda nedladdningar.
 • Hitta din router i ditt nätverk.
 • Optimera din router.
 • Testa portar i ditt nätverk.
 • Återställa förlorade routerns lösenord.
 • Med port vidarebefordran kan du komma åt din dator, bärbar dator eller server var som helst i världen.
 • Det låter dig dela åtkomst till din webbplats / FTP eller någon annan tjänst.
 • Det låter dig spela ett online-spel med dina vänner genom att låta dina vänner gå med i din spelserver.
 • Att skicka e-post till klienter på ett säkert sätt.
 • För att komma åt begränsade webbplatser var som helst.
 • För att ansluta till värdservrar via en brandvägg på datacenternivå var som helst.
 • För att öka motståndet mot DDoS Attacks.
 • För p2p-ändamål.
 • För att få fjärråtkomst (RDP).
 • För att få åtkomst till privata nätverksapplikationer bakom NAT för fjärråtkomst.
 • För att ansluta till Fantasy Grounds från olika routrar.
 • För åtkomst till tjänster på en Synology NAS.
 • För åtkomst till tjänster på ett Plex.

Hur aktiverar jag port vidarebefordran på mitt VPN?

Har du problem med att få dina favorit-flerspelarspel eller chattprogram för att ansluta till Internet? Misslyckas surfplattans webbläsare trots att du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk? Ditt problem kan vara en blockerad port på din router, och det är lätt att fixa.

Din router står mellan dina enheter och Internet och ser till att all information som kommer in och går ut riktas korrekt.

Föreställ dig din router som en vägg som håller ut oönskad och skadlig trafik medan du öppnar portar för att tillåta användbar trafik som webbsidor, spel och fildelningsprogram. Portar är som dörrar i väggen reserverade endast för användbar trafik, och din router gör ett bra jobb med att automatiskt konfigurera de flesta portar du behöver för att använda Internet på ett säkert sätt.

I vissa fall måste du dock berätta för din router att öppna en viss port så att ett program inte kommer att blockeras. Det är här du behöver PureVPNs port vidarekopplingsfunktion.

Port vidarebefordran med PureVPN-tillägg

Det finns många skäl till att du behöver PureVPN: s tillägg för port vidarebefordran. Det är ett känt faktum att VPN: er och Port Forwarding vanligtvis inte fungerar tillsammans. Om du vill använda Port Forwarding måste du stänga av din VPN-tjänst. Men detta kommer att utsätta dig för alla slags hot online.

Det är här PureVPNs tilläggsport för vidarebefordran av port kommer in. Om du använder detta tillägg kan du använda Port Forwarding och PureVPN samtidigt.

På liknande sätt fungerar inte port vidarebefordran på din dator. Men med PureVPN-tillägg fungerar det också på din PC.

Öppna portar för valfritt spel med PureVPNs Port Forwarding-tilläggs premiumversion för bara $ 0,99

Läs mer om PureVPNs tillägg

Fördelarna med att använda PureVPN och vidarebefordran samtidigt

Port vidarebefordran skyddar dig från hackare. Dina enheter och servrar förblir skyddade från oönskad åtkomst, medan dina aktiviteter förblir dolda från alla typer av spioner och hackare. Port vidarebefordran är transparent för slutanvändaren, medan det lägger till ett extra lager av säkerhet till nätverk.

En dedikerad IP-adress

På samma sätt är port vidarebefordran fördelaktigt för dem som vill hålla sig till en enda IP-adress när de använder internet. Det kan vara entreprenörer eller personer som arbetar för ett företag. De prenumererar vanligtvis på en dedicerad IP via en VPN-leverantör och använder port-vidarebefordringsfunktionen för att ansluta till den specifika IP-adressen.

Port vidarebefordran är också användbart för dig som vill köra en webbserver eller spelserver på ett enda nätverk. De som vill ansluta till detta nätverk kan enkelt göra det via port-vidarebefordringsfunktionen.

PureVPN ger dig åtkomst till funktionen Port Forwarding samtidigt som du säkerställer att du förblir säker i processen. All information som du skickar till och från din enhet förblir 100% skyddad och säker. Och oavsett hur hårt en hacker försöker, förblir din onlinekommunikation dold och säker med de bästa krypteringsmetoderna.

Så vad väntar du på? Prova PureVPN nu och använd Port Forwarding utan att utsättas för dess sårbarheter.

Vanliga frågor(Vanliga frågor)

Hur man kontrollerar om min port är öppen?

Du kan kontrollera om din port är öppen eller inte genom portkontrolltjänster som CanYouSeeMe.org och ismyportopen.com.

Är portåterföring säkert?

En utmaning när du ställer in port vidarebefordran manuellt via en router är att din onlinekommunikation kanske inte förblir säker längre. När du använder port-vidarebefordran finns det flera online-sårbarheter, varför du behöver en Port Forwarding VPN för att säkra dina online-aktiviteter.

Hackare kan inte heller komma åt via vidarebefordrade portar. Det beror på målets portar eller hur bra routerns brandvägg är och hur säker den är både internt och externt.

Vad är Port triggering?

Portutlösning liknar port vidarebefordran förutom några viktiga skillnader. När du ställer in portutlösning stänger den porten du har valt. Denna port ska endast öppnas när den utlöses av en utgående kommunikation. Porten stängs sedan efter en viss tidsperiod när den utgående kommunikationen som utlöste portöppningen slutar.

Detta är till hjälp för att öka säkerheten för anslutningen eftersom den ger kontroll till den lokala enheten för att öppna anslutningen eller på annat sätt håller porten stängd. Detta hjälper till att ta bort riskerna i samband med vidarebefordran när en hamn förblir öppen under lång tid även om den inte används.

Behöver port vidarebefordran en statisk IP?

Ja, för att göra port-vidarebefordran kommer den statiska IP-adressen att behövas för din enhet. Som standard tilldelas du en dynamisk IP-adress av din ISP, som alltid ändras. Det är därför port vidarebefordran inte kan klämma fast din enhet i ditt hemnätverk.

Minskar ping vidarebefordran?

I vissa fall kan port vidarebefordran minska din ping. För vissa användare kan ping emellertid eskalera drastiskt. Allt beror på servern du ansluter till och hur långt ligger den servern från din fysiska plats.

Vad är skillnaden mellan port vidarebefordran och utlösning av hamnar?

Som du kanske redan vet kräver vissa applikationer och spel att vissa portar öppnas för att fungera. Port-vidarebefordran och portutlösning kan båda användas för att tillåta enheter att komma åt tjänster utanför nätverket. Men deras processer är något annorlunda.

Port-vidarebefordran tillåter externa anslutningar under en obestämd tidsperiod, så det anses vara mindre säkert eftersom portarna lämnas öppen på routern. Portutlösning tillåter emellertid externa anslutningar under en viss tidsperiod, vilket gör det säkrare och flexibelt än dess motsvarighet.

Vad är UPnP?

UPnP, även känd som Universal Plug and Play, är ett protokoll som löser några av de säkerhetsproblem som uppstår vid port vidarebefordran. Det tillåter appar på dina enheter att öppna portar när det behövs och stänga dem när de är klar. Det är mer bekvämt eftersom det sparar dig från besväret med att öppna och stänga portar manuellt.

Läs mer om vad som är upnp

Hur man öppnar portar på din router?

Det är enkelt att hitta och öppna portar på din router. Följ stegen:

 • Leta reda på din routers IP-adress.
 • Gå över till routerns inställningar.
 • Ange dina referenser (användarnamn och lösenord).
 • Titta runt efter fliken Port Forwarding.
 • Öppna din önskade port. Skriv till exempel 8840 för att öppna port 8840. Om du vill öppna två portar skriver du 8840, 8820 eller 8810-8815 för att öppna portar från 8810 till 8815.
 • Spara dina inställningar.
 • Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map