Varför Netflix-nedladdning inte fungerar och hur man fixar det


Varför Netflix-nedladdning inte fungerar och hur man fixar det

Publicerad: 3 mars 2020


Utöver en buffertlös onlineupplevelse på nätet tillåter Netflix dess användare också att ladda ner filmer och TV-program och titta på senare offline. Det kommer som ett praktiskt alternativ i fall som ombordstigning på en flygning där du inte hittar internetanslutning. Denna praktiska funktion kan emellertid förvandlas till en frustrerande funktion när användare ofta upplever att Netflix-nedladdningsalternativet inte fungerar av någon oidentifierad anledning. Nedan har vi beskrivit de troliga orsakerna och ett par snabba lösningar för att få det att fungera igen.

Netflix-nedladdningen fungerar inte

Netflix nedladdningsproblem beror på många skäl. Ibland kan det hända att nedladdningsalternativet inte är tillgängligt alls för en specifik titel. I andra fall serverar Netflix dig en felkod som säger “Det var ett problem med den här nedladdningen” eller “Nedladdningen misslyckades” när du klickar på nedladdningsknappen.

Vad som orsakar problemet?

Det kan finnas ett antal underliggande orsaker till att du inte kan ladda ner filmer eller TV-program på Netflix. De vanligaste är:

Du använder en inkompatibel enhet

För att kunna använda Netflix-nedladdningsfunktionen måste du använda en: Windows PC eller surfplatta som körs på Windows 10 version 1607 (Jubileumsuppdatering) och högre; iPhone, iPad, iPod som körs på iOS 9 eller senare; Android-telefon eller surfplatta på Android 4.4.2 eller högre.

Din Netflix-app behöver en uppdatering

Om du använder en kompatibel enhet som nämnts ovan är det möjligt att du använder en äldre version av Netflix-appen på din enhet. Se till att du har uppdaterat din Netflix-app till den senaste versionen som är tillgänglig online.

Den specifika titeln är inte tillgänglig att ladda ner

Om du upptäcker att nedladdningsknappen inte är tillgänglig i en viss film eller TV-program, betyder det helt enkelt att Netflix endast har strömningsrättigheter för titeln. Således kan du inte ladda ner den för att titta offline. Till och med vissa Netflix-originaler är bara tillgängliga för att kunna strömmas online, inte offline.

För att ladda ner en titel medan det inte är tillgängligt i din region kan du behöva ansluta till en Netflix VPN och ändra din virtuella plats till en region där den titeln är tillgänglig.

Du har överskridit din Netflix-nedladdningsgräns

Netflix ställer in ett tak på sin offlinehämtningsgräns. På en enda enhet kan du ladda ner så mycket som 100 titlar och det är sällan möjligt att ta ut den gränsen. Antalet varierar dock enligt ditt prenumerationsplan och antalet enheter som används för att komma åt ett konto. Tack och lov kommer du att meddelas om att nedladdningar löper ut sju dagar före utgångsdatumet.

Din enhet har låg lagringsutrymme

Din enhet har inte mer ledigt utrymme för att ladda ner fler Netflix-filmer eller TV-program.

Korrupta Netflix-data

Det är också möjligt att din Netflix-app kan ha skadade eller föråldrade data lagrade.

Vanliga felkoder associerade med Netflix-nedladdningsproblem

Netflix stöter vanligtvis på dessa vanliga felkoder på skärmen när det finns ett problem med dess nedladdningsfunktion offline.

 • Netflix nedladdningskod VC2-CV2-V6
 • Felkod VC2-CV2-B23000
 • Felkoder VC2-CV2-W800700005, VC2-CV2-WC0000428, DL1-W80072EFD
 • Netflix nedladdningsfel VC2-CV1-B434
 • Felkoder VC2-CV1-MSL205032, VC2-W800A138F, DL1-W800706BA

Hur du åtgärdar problem med nedladdning av Netflix offline

Här är några fixar du kan prova.

Ta bort tidigare nedladdade titlar

Om felmeddelandet antyder att du har använt din gräns för offlinehämtning kan du helt enkelt ta bort gamla och börja ladda ner nya på nolltid. Det är bäst att ta bort alla tidigare nedladdade titlar istället för att gå igenom besväret med att ta bort dem en efter en. Så här kan du göra det:

 • På din Netflix-app trycker du på ‘Mer’, går sedan till ‘Appinställningar’ och trycker på alternativet ‘Radera alla nedladdningar’.
 • Prova nu att ladda ner en ny titel. Om du fortfarande inte kan göra det följer du stegen nedan.

Strömcykel din enhet

Den snabbaste och mest effektiva lösningen som du kan prova är att helt enkelt starta om din enhet. Om du använder en enhet som Amazon Firestick, koppla ur den, låt den vara en minut och koppla sedan tillbaka. Starta nu Netflix och se om du kan ladda ner en titel nu. Om inte, prova nästa lösning.

Uppdatera eller installera om Netflix-appen

Gå till din respektive app store och se om det finns en nyare version tillgänglig för din Netflix-app och uppdatera vid behov. Som ett alternativ kan du helt enkelt radera och sedan installera appen helt och hållet. På så sätt kan du se till att du har laddat ner och använder den senaste appversionen. När appen har uppdaterats eller nyinstallerats, starta Netflix och se om du kan ladda ner en titel. Om du fortfarande inte kan prova en sista lösning.

Starta om modemet / routern

Problemet kan också uppstå på grund av problem med den internetanslutning som används. Om du använder en trådlös anslutning via Wi-Fi-router kan du slå den helt igen. Gör samma sak med ditt modem om du använder en kabelanslutning.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map