Је ли ЛастПасс безбедан?


Је ли ЛастПасс безбедан?

Са порастом наших налога на мрежи, сећање на корисничко име и лозинку за свако од њих постало је изазов и често се одјављивали са својих налога само зато што сте изгубили лозинку.


Да ли се више не усуђујете поново да користите исту лозинку, јер према често цитираној студији Мицрософт Ресеарцх, просечни корисник има 6,5 лозинки, а свака се дели на 3,9 различитих места? Сваки корисник има око 25 налога који захтевају лозинке и укуцају у просеку 8 лозинки дневно.

Са налогом за Фацебоок на налогу портала ваших колеџа, он може бити сам тест да бисте се само сетили ваших поверљивих података. Због тога је неко негде завршио са сјајном идејом развоја менаџера лозинки!

У основи, Менаџер лозинки делује као организатор који сигурно чува ваше лозинке за сваки налог на мрежи, тако да не морате стално да гребете по глави покушавајући да опозовете лозинку. Такав менаџер лозинки је ЛастПасс, глобално похвална шифрирана услуга.

је безбедан

Шта је ЛастПасс и ко га поседује?

ЛастПасс је првобитно објављен 22. августа 2008. Од октобра 2015, ЛогМеИн Инц је купио ЛастПасс за 110 милиона долара.

ЛастПасс је менаџер и генератор лозинки који закључава ваше лозинке и личне податке у сигурном трезору.

Из трезора компаније ЛастПасс можете да чувате лозинке и пријаве, креирате профиле за куповину на мрежи, генеришете снажне лозинке, пратите личне податке у белешкама и још много тога.

Помоћу ЛастПасс-а избегавате да се затворите са својих онлајн налога или се борите са фрустрирајућим ресетирањем запорки.

ЛастПасс такође нуди премиум верзију која нуди додатне погодности као што су неограничено дељење лозинки, ставки и белешки, 1 ГБ шифрованог складиштења датотека, премиум мултифакторна аутентификација, приоритетна техничка подршка и провера аутентичности отиска прста на радној површини.

Главна лозинка

За постављање новог ЛастПасс налога потребна је снажна главна лозинка. Шифра је шифрована, у случају да је ЛастПасс хакован, тако да ваша главна лозинка не би била тамо у бази података.

Сјетите се само своје главне лозинке ЛастПасс, а ЛастПасс ће умјесто вас аутоматски испунити веб претраживач и пријаве.

Како је ЛастПасс безбедан?

ЛастПасс ради под сигурносним моделом нулте знања где су сви и сви осетљиви подаци похрањени у ЛастПасс-у шифровани на нивоу уређаја са АЕС-256 битном енкрипцијом пре него што се синхронизује са Транспорт Лаиер Сецурити (криптографски протокол намењен пружању безбедности комуникације преко рачунарске мреже ) да га заштити од напада човека у средини.

Честа надоградња система

Поред тога, ЛастПасс користи најбоље индустријске безбедносне праксе да би обезбедио своју инфраструктуру често надограђујући своје системе, као и користећи сувишне центре података да би смањио ризик од застоја или једноструког квара. Наводно је ЛастПасс тестирано на више од 43.000 компанија, укључујући Фортуне 500 и водећа технолошка предузећа.

Шифрирање и дешифровање података

Шифровање и дешифровање функционише неприметно верификацијом кључа. Једном када је кључ верификован, што значи да сте успешно унели исправну лозинку, само тада ћете моћи да видите своје лозинке сачуване на ЛастПасс-у.

Редовне ревизије и тестови продора

Ако припадате услузи која пружа безбедност, подразумева се да су мере безбедности кључне за свакодневну рутину компаније ЛастПасс. Попут ПуреВПН-а, ЛастПасс такође проводи најмање један годишњи тест како би учврстио и потврдио сигурност свог производа како су провјериле службе испитивања сигурности.

Учешће у програмима програма Боунти

ЛастПасс такође учествује у програмима за прављење бугова на БугЦровд-у, где истраживачи белих шешира тачно откривају бугове како би компаније могле да побољшају свој производ и додатно га ојачају против хакера и сајбер криминала. Ово додатно учвршћује њихова обећања у чувању лозинки корисника какве би требало да буду.

Шта се дешава ако ЛастПасс добије хакер?

Доба је хакера и речено је да је готово све на интернету хакативно, да видимо како се ЛастПасс бави својом сигурношћу.Као менаџер лозинки сигурност нам је главни приоритет. Настојимо да осигурамо да се најосетљивије информације наших корисника чувају приватно и сигурно, по сваку цену. Као софтверска компанија, грешке и проблеми природно се јављају и иако су неугодни и забринути, они су део природног процеса који ЛастПасс чини једнако безбедним колико и јесте..

Према ЛастПасс-у, они су у својој десетогодишњој историји доживели само један безбедносни инцидент који потиче из 2015. Срећом, ниједан компликовани подаци о трезору нису угрожени..

ЛастПасс тестови често представљају инфраструктуру, па чак и на најекстремнијим тестовима њихови системи су значајно издржали и заштитили шифровани трезор у коме се налазе замршени подаци његових корисника. То још више учвршћује наше поверење у безгрешну мрежу коју су развили.

Ако ЛастПасс претрпи хакер, хакери заправо неће добити ништа сем информација о глупостима. То је зато што они користе АЕС-256 битну енкрипцију која кодира ваше податке до нивоа због чега их нема користи било којој особи осим стварном примаоцу с важећим кључем за дешифровање.

Сада су неопходни и неки сигурносни протоколи које бисте требали узети у обзир како бисте своје податке заштитили.

Можете:

  • Најбоља пракса је да креирате нову и јаку лозинку за сваки налог који направите.
  • Никада не останите пријављени ако користите проширење за прегледач јер постоје веће шансе да вам уређај буде украден и хакер може лако приступити свим вашим лозинкама.
  • Ажурирајте софтвер и антивирус.
  • На крају, али најмање битно, заштитите се од хакера помоћу ПуреВПН-а.

Желите повратити своју приватност на мрежи? Можда ћете желети да проверите ниже водиче:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me