Како да обришете телефон – Фоолпрооф метода


Како да обришете телефон – Фоолпрооф метода

Било да продајете свој стари телефон или га замените за новији, важно је да потпуно обришете своје податке са телефона. Интернет је пун водича „како обрисати телефон“. Међутим, потребан вам је начин који штити ваше податке од експлоатације.


Знамо људе који уопште не бришу личне ствари пре него што продају или размене своје телефоне и то може бити највише непажљиво што можете учинити. Количина технологије и трикова којима морамо да злоупотребљавамо нечији идентитет је лудост. Будући да су хакери и крадљивци података све паметнији, морате их направити корак испред њих да бисте заштитили своје личне податке и информације од пада у погрешне руке.

Што се тиче методе беспрекорне заштите, нема гаранција. Ваши подаци се могу вратити правим софтвером и паметним умом. Међутим, посао можете отежати правилним брисањем телефона. Саставили смо детаљни водич за различите оперативне системе који ће вам помоћи да схватите како да обришете телефон на најбољи могући начин.

У случају да имате старији телефон или јединствени ОС, молимо вас да проверите документацију коју је обезбедила производна компанија за потпуно брисање телефона или посетите веб локацију произвођача.

имг

Садржај

Како обрисати Андроид телефон

Морате обрисати свој Андроид телефон чистим пре него што га продате. Процес је прилично једноставан и захтева само 5 корака. Овде имамо процес:

1. корак: деактивирање заштите на ресету фабрике (ФРП)

Ако Андроид телефон има лизалицу 5.0 или новију, има ФРП активан, што значи да ће телефон бити бескористан ако се ресетује. У таквим случајевима, новом власнику ће бити потребна пријава на Гоогле налог за приступ андроид телефону. Дакле, први корак је деактивација ФРП-а ако желите да продате смартфон.

Корак 2: Искључите закључавање екрана

Подешавања > Закључани екран и сигурност > Закључавање екрана > Искључите све методе закључавања екрана.

Напомена: Ток се може мало разликовати код различитих Андроид паметних телефона.

3. корак: Уклоните Гоогле налог

Подешавања > Корисници и налози > Тапните на рачун > Тапните на уклањање налога.

4. корак: Уклоните ОЕМ налог

Подешавања > Корисници и налози > Тапните на рачун > Тапните на уклањање налога.

Корак 5: Ресетовање фабричких података

Подешавања > Генерал Манагемент > Ресетовати > Ресетовање фабричких података

Белешка: Само се подаци о апликацији уклањају овом методом. Информације попут СМС и цхат порука могу се лако повратити било којим алатом за опоравак података.

Како обрисати Виндовс Пхоне

Виндовс телефони више воде рачуна о подацима, јер само корисницима нуде шифровање. Најбољи начин да се обришете Виндовс телефон је да се изврши ресетовање фабрике и да се потом пренесу неки подаци о лутри како би се остаци оригиналних података могли пребрисати.

Корак 1: Ресетујте Виндовс Пхоне

Подешавања > О томе > Ресетујте телефон.

Корак 2: Повежите се са рачунаром

Повежите телефон са рачунаром. Ако је Мац рачунар, морате преузети апликацију Виндовс Пхоне.

Корак 3: Пренесите податке о лутки

Сада, пребаците лажне податке на телефон преко рачунара. Морате избегавати личне датотеке попут фотографија; уместо тога додајте музичке датотеке или филмове. Идеја је да напуните телефон колико год можете.

Корак 4: Поново ресетујте Виндовс Пхоне

Ресетујте телефон као што је горе поменуто у кораку 1, а затим поновите корак 3. За крајњу сигурност поновите ове кораке неколико пута како би се оригинални подаци изгубили.

Корак 5: Коначно ресетовање

Када будете задовољни, ресетујте Виндовс телефон последњи пут. Затим отворите аццоунт.мицрософт.цом/девицес и уклоните телефон серијски број са вашег налога.

Како обрисати иПхоне

Аппле уређаји са иОС 5 или новијим верзијама добијају хардверску енкрипцију која се аутоматски активира лозинком. Када обришете телефон, шифрирани кључ ће се такође пребрисати. Након тога, скоро да је немогуће да било ко поврати податке са иПхоне-а.

Процес брисања иПхонеа је овде написан:

1. корак: Уклоните уређаје

Пре свега, раздвојите све повезане уређаје као што је Аппле Ватцх. Такође искључите функцију „Пронађите мој иПхоне“ следећи ову путању; Подешавања > име > иЦлоуд > Пронађите мој иПхоне > искључи.

2. корак: одјавите се са свих рачуна

Следећи корак је одјава са свих налога на иПхоне-у. Предност треба дати иМессаге и Аппле ИД-у. Да бисте остали на сигурнијој страни, обавезно отворите сваку апликацију (Твиттер, Фацебоок, ЛинкедИн итд.) И одјавите се појединачно.

  • За иМессаге: Подешавања > Поруке > Искључите иМессаге типку.
  • За Аппле ИД: Подешавања > иТунес & Продавница апликација > Аппле ИД (адреса е-поште) > Одјава.

Корак 3: Одјавите се са иЦлоуд-а

Важно је да се одјавите са иЦлоуда пре него што почнете са брисањем података, у супротном ће се брисање применити и на ваш иЦлоуд налог, што може бити ваша најгора ноћна мора.

Подешавања > иЦлоуд > Одјава.

4. корак: Обришите иПхоне

Сада можете започети поступак ресетације са потпуним безбрижношћу.

Подешавања > Генерал > Ресетовати > Обришите сав садржај и подешавања.

Корак 5: Уклоните серијски број

Идите на Аппле ИД и уклоните серијски број уређаја са Аппле налога.

Мере безбедности за брисање било ког телефона

Постоји списак акција које је потребно обавити пре него што обришете било који телефон.

  • Направите сигурносну копију података, не заборавите контакте
  • Уклоните СИМ картицу и СД картицу (обришите СД картицу ако је не планирате користити у будућности).
  • Запишите серијски број телефона за чување записа.
  • Одјавите се из различитих апликација на телефону.

Постоји још једна ствар коју бисте требали учинити након брисања телефона;

Опозовите приступ свом телефону од различитих услуга друштвених медија као што су Фацебоок и Гоогле.

  • За Гоогле: миаццоунт.гоогле.цом > Пријавите се & Сигурност > Активност уређаја & обавештења > Уклоните телефон (број модела).
  • За Фацебоок: Подешавања > Сигурност > Препознати уређаји > Извадите телефон.

Закључак: морате потпуно обрисати телефон

Ваш телефон садржи најважније податке јер је то једини уређај који користите током дана. Нешто што се тако често користи има више шанси да буде оштећено, изгубљено или украдено.

Објаснили смо како да потпуно обришете податке на телефону. У случају да имате потешкоћа или проблема, јавите нам се у одељку са коментарима испод и ми ћемо вам се обратити са решењем.

Желите повратити своју приватност на мрежи? Можда ћете желети да проверите ниже водиче:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map