Како подесити корисничке профиле у Коди 18


Како подесити корисничке профиле у Коди 18

Објављено: 02. јула 2019


Сваки Коди корисник може лако креирати различите Коди профиле. Сазнајте како подесити корисничке профиле на Коди-у у овом водичу. Такође, користите ПуреВПН за само 0,99 УСД да бисте приступили додатним додацима и побољшали приватност на својим стриминг уређајима. Убијте досаду и закључите колико год желите.

Шта су Коди профили?

Коди омогућава корисницима да креирају различите „профиле“ и мењају их кликом миша. Подразумевани профил (админ) који прво креирате зове се „мастер“ и може се даље користити за креирање било којег броја профила за више корисника. Ова функција омогућава корисницима да блокирају приступ одређеној мрежи или мапи, стварају и прилагођавају различите медијске библиотеке и постављају додатке.

Чак омогућава корисницима да имају појединачне РСС фидове и мапе. Пребацивање између профила је такође врло лако и корисници могу уживати у персонализованом Коди доживљају на истом уређају.

Зашто постављати различите Коди профиле?

Да бисте креирали одвојене медијске библиотеке

Сви корисници воле да прилагоде своје медијске библиотеке у складу са својим потребама и укусом. Ова функција је прилично корисна за кориснике који воле да деле свој уређај са својим пријатељима, али не желе да забрљају нека важна подешавања или им омогуће приступ личним мапама.

Такође можете да креирате одвојене библиотеке медија тако да сви корисници могу уживати у сопственом Коди доживљају без ичијег уплитања.

Тестирање различитих Коди додатака

Коди профили су такође популарни међу Коди корисницима напредног нивоа који су увек у потрази за новим додацима који би испробали. Међутим, ови бројни експерименти могу довести до загушења библиотеке Коди. Ако сте и ви про-Коди корисник, можете избећи гњаважу стварањем два одвојена профила. Један за тестирање и један за личну употребу.

Да бисте подесили верзију Кодија прилагођене деци

Интернет је преплављен лако доступним информацијама, и добрим и лошим. Стога је постало веома тешко да се дјеци ограничи приступ било каквом експлицитном садржају. Ова функција је најбоља за родитеље који траже прилагођену децу верзију Кодија са једноставним интерфејсом и контролисаним приступом садржају и додацима.

Како подесити корисничке профиле у Коди 18.2 Леиа

Коди профили су врло забавни за употребу и лако се инсталирају. Ево једноставног начина да га креирате.

Корак 1: Покрените Коди на свом уређају

Корак 2: Изаберите „Систем“ у горњем левом углу екрана користећи икону која изгледа као цогдевице

Корак 3: Сада идите на „Подешавања профила“

4. корак: У подкатегорији профила моћи ћете видети све профиле које сте претходно креирали. Ако први пут постављате нови кориснички профил, видећете само администраторски профил назван „Главни корисник“. Сада, с десне стране изаберите „Додај профил“ да бисте направили нови профил.

Корак 5: Појавит ће се текстуални оквир и од вас ће се тражити да унесете „Име профила“.

Корак 6: Изаберите „У реду“ након завршетка

Корак 7: Сада ће се појавити оквир означен као „Прегледник за мапу.“ Једноставно га оставите празно и изаберите „У реду.“

Корак 8:

 • Име профила – Овде можете променити име профила
 • Слика профила – Овде додајете одређену слику за профил како бисте је лакше препознали
 • Именик профила – Овде можете поставити лозинку за одређену врсту садржаја. На пример, можете да поставите различите закључавања за видео снимке, музику, додатке, управитељ датотека итд. Помоћу текстуалног кода, нумеричког кода или комбинације. Ово је најбоље за подешавање верзије Коди прилагођене деци са контролисаним или ограниченим приступом
 • Извори медија – У овој мапи су доступни сви филмови и ТВ емисије. Иако је најбоље да ову опцију оставите синхронизовану са администраторским профилом, такође можете да имате две потпуно одвојене фасцикле. Омогућава доле наведене опције.
  Одвојено – Одвојите информације о медијима са потпуном контролом
  Дељено са подразумеваним вредностима – Делите информације о медијима са главним корисником уз потпуну контролу
  Дељено са подразумеваним (само за читање) – делите информације о медијима са подразумеваним корисницима, а закључани су их главним кодом
  Одвојено (закључано) – Да профил има одвојене информације о медију са подразумеваним корисником, али не може се мењати без омогућавања матичног кода
 • Информације о медијима – Овде можете подесити одвојене информације за делове медија за сваки кориснички профил. Нуди исте опције као „Медијски извори“, али препоручујемо вам да оставите то „одвојено“ да бисте створили појединачне профиле

Ако нисте сигурни шта треба да унесете у горња подешавања или изворе медија, слободно то оставите као подразумеване.

Да бисте ствари радили одвојено, можда ћете у следећем кораку имати и једнократну копију информација и извора медија. Ова опција вам омогућава само копирање постојећих поставки као почетну тачку, док извори и информације о медијима остају одвојени.

Како пребацити корисничке профиле у Коди

Сада када знате како да креирате више корисничких профила у Коди-у, можда ћете желети да знате како да прелазите између ових профила. Ево једноставног начина да то урадите.

 1. Покрените Коди
 2. Идите на Подешавања’
 3. Изаберите „Подешавања профила“.
 4. Кликните на „Профили“ са леве бочне траке
 5. Кликните десним тастером миша на профил који желите да отворите
 6. Кликните на „Учитај профил.“
 7. Коди ће бити потребно неколико секунди и ваш профил ће бити спреман за употребу

Како подесити поставке профила у Коди-ју

Сада када знате како да креирате више профила и прелазите између њих. Следећи корак је научити како да подесите поставке на сваком од профила. Следите доле наведене кораке.

 1. Покрените Коди
 2. Идите на Подешавања’
 3. Затим „Подешавања профила“
 4. Изаберите „Генерал“ са леве бочне траке
 5. Појавит ће се двије опције

Прикажи екран за пријаву при покретању: Ако желите да другим корисницима онемогућите приступ вашем профилу и његовом садржају, ова опција осигурава да ће, кад неко покуша да приступи Коди-у, бити затражено да одабере профил и унесе лозинку.

Аутоматска пријава при покретању: Ова опција омогућава вам да одаберете који ће се профил користити као примарни када се покрене Коди. Обично је овај скуп за последњи пријављени профил; можете да користите ову опцију да било који профил поставите као подразумевани.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me