Како пронаћи корисничко име и лозинку рутера (није потребно ресетовање)


Како пронаћи корисничко име и лозинку рутера (није потребно ресетовање)

Понекад се можете толико ангажирати у свом послу да вам је тешко имати траг ствари која се врти око вас. Слично је и у случају да заборавите лозинку за усмјеривач и покушате смислити рјешење да бисте је запамтили. Затим покушавате да пронађете лозинку за усмеравање, али у томе нисте успешни. Један од начина био би употреба функције ресетовања за брисање свих поставки рутера.

Али шта ако не желите да ресетујете рутер, већ само некако опоравите његове вјеродајнице, па постоји ли други начин како пронаћи корисничко име и лозинку рутера? Па, постоје неке технике да се то открије, али описат ћемо само 4 једноставна начина, јер су друге методе прилично сложене за извођење.

Такође, имајте на уму да би вам могло бити забрањено пријављивање ако сте направили три до пет покушаја са неким типовима рутера. Сада погледајмо како пронаћи корисничко име и лозинку рутера без ресетовања.

Користите Роутер Крацкер лозинку

Лозинка рутера Крацкер је алат који се користи за опоравак изгубљеног корисничког имена и лозинке рутера. Такође се може користити за опоравак лозинки за модеме. Опћенито, усмјеривачи и модеми контролирају приступ мрежи путем технике ХТТП провјере идентитета. То значи да када повежете систем са рутером, од вас ће се тражити да унесете своје корисничко име и лозинку. Не морате ресетовати рутер само да бисте пронашли његово корисничко име и лозинку.

Ако заборавите своје корисничко име и лозинку за рутер, нећете моћи да промените рутер или модем. У случајевима попут ових, Крацкер ће вам помоћи да оживите изгубљене лозинке. Ова метода вам може помоћи када покушавате да отворите сигурносни систем. Ова техника користи речник за опоравак да погоди исправну лозинку рутера, јер има базу података пуну лозинку.

По дефаулту долази са речничком датотеком за рутере. Штавише, на мрежи можете пронаћи листе пописа са речником за лозинку. Стога, ако имате веома сложену заборављену лозинку за ваш рутер, овај алат можда није за вас. Крацкер садржи лозинке које обично постављају људи, чиме су шансе да се лозинка пробије релативно високе. Ако сте сами креирали лозинку или корисничко име, онда нагађање олакшава Крацкер-у јер углавном верује да сте га конфигурисали.

Користите РоутерПассВиев

Када сачувате конфигурациона подешавања вашег рутера на преносном рачунару или рачунару, РоутерПассВиев ће донети већи степен успеха у проналажењу заборављене лозинке. Да бисте објаснили једноставним речима, овај алат може декодирати сав код који постоји у вашој конфигурацији. Када имате довољно времена, можете успешно да вратите своје корисничко име и лозинку.

Многи модерни усмјеривачи сада допуштају сигурносно копирање његових поставки у датотеку, а затим је можете обновити по потреби. Сигурносна копија обично садржи неке веома осетљиве податке као што су акредитиви рутера, кључ бежичне мреже и остале детаље. Ако сте заборавили лозинку за рутер Асус или ваш кључ, али имате сачувану вашу конфигурациону датотеку, тада вам РоутерПассВиев може помоћи у проналажењу изгубљене лозинке из ваше датотеке усмјеривача..

Потражите наљепницу на стражњој страни рутера

Најлакши начин за проналажење лозинке за усмјеривач је провјером наљепнице на стражњој страни оквира рутера. Налепница ће вам показати лозинку заједно са осталим детаљима као што су серијски број, мац адреса и остали детаљи који ће вам требати за приступ интерфејсу рутера..

Ако наљепница није пронађена, увијек можете назвати агента за корисничку подршку како бисте добили потребне информације и доказали им ваш идентитет. Брзо ћете добити подразумевано корисничко име и лозинку.

Користите подразумевано име и лозинку рутера

Увек можете спустити подразумевани софтвер за лозинку рутера, који је компатибилан са уређајима који имају оперативни систем Виндовс 7 и новији. Затим је потребно само да издвојите софтвер и наставите да га користите. Алат ће покушати да нађе ИП адресу у прилогу вашег рутера и пружи везу за ваш рутер да приступи његовом интерфејсу. Само кликните на ову везу да вас упутимо на страницу конзоле рутера без потребе за ручним откривањем ИП адреса.

Ако кренете даље, можете одабрати рутер или модем који користите, а софтвер ће пронаћи подразумевано корисничко име и лозинку вашег рутера. Коначно, можете копирати акредитиве у интерфејс и пријавити се. Ако не пронађете марку рутера на списку, увек можете покушати да користите задате лозинке исте линије производа.

Како проследити портове без сазнања лозинке

Да ли желите да проследите портове вашег рутер интерфејса за игре, сервере или било који други програм везан за мрежу? То можете учинити без да знате чак и лозинку. Ово је такође корисно ако користите туђу мрежу и немате приступ њеној лозинци.

Многи усмјеривачи су компетентни за универзални плуг анд плаи (УПнП), који омогућава програмима на вашем систему да их отворе или не. Ако имате програм који не пружа мапирање и прослеђивање портова, можете да користите алат зван УПнП ПортМаппер за брзо прослеђивање портова са десктоп апликације.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me