Како трајно избрисати свој Твиттер налог


Како трајно избрисати свој Твиттер налог

Иако многи бирају Твиттер преко других друштвених мрежа, многи уопће не сматрају да је примерен приватности.


На Твиттеру су ваши постови практично доступни свима. Свако може да претражује и прегледа ваше постове чак и без пријављивања на своје Твиттер налоге.

Надаље, Твиттер је једна од најмање пријатељских друштвених мрежа. Можете постављати твеетове са највише 280 знакова. Поред тога, нема начина да избегнете да вам хиљаде твитова дођу на пут док прегледавате вести на Твиттеру.

Не изненађује да су неки корисници преплављени чистом количином садржаја који им се свакодневно шаље. Ако сте заинтересовани да побољшате своју приватност на Интернету и желите да имате мало мира, тако што ћете се стално опростити од Твиттера, овај водич је за вас.

Имајте на уму да након што сте избрисали свој Твиттер налог, нема начина да га преузмете. Дакле, размислите двапут пре него што наставите.

имг

Скочи на…

Како трајно деактивирати свој Твиттер налог

1. корак: Посетите хттпс://ввв.твиттер.цом/ и пријавите се користећи своје корисничко име и лозинку.

имг

Корак 2: У горњем десном углу прегледача кликните слику профила и одлазите до Подешавања

имг

Корак 3: Након што се помакнете до дна странице, кликните на „Деактивирај мој налог“.

имг

Корак 4: Прочитајте све информације на овој страници и кликните на “Деактивирај”.

имг

Корак 5: Да бисте потврдили брисање, унесите своју лозинку за Твиттер и кликните на „Деактивирај налог“.

имг

Готово! Сада сте заувек избрисали свој Твиттер налог!

Како деактивирати твиттер налог на Андроиду

Без обзира који Андроид уређај користите, кораци за деактивирање Твиттер налога остају исти. Ево како можете да га деактивирате:

  1. Кликните икона профила или у менију
  2. Иди на Подешавања и приватност
  3. Кликните на Рачун
  4. Сада, кликните Деактивирај свој налог
  5. Кликните на Деактивирај
  6. Унесите своју Лозинка
  7. Кликните на да да бисте наставили са деактивирањем

Како деактивирати твиттер налог на иОС-у

Ако желите да деактивирате свој Твиттер налог на иПад или иПхоне, следите ове кораке:

  1. Славина Икона профила и иди до Подешавања и приватност
  2. Славина Деактивирај свој налог
  3. Унесите своју Лозинка и тапните на Деактивирај

Твиттер је деактивиран! Али да ли ће ово трајно избрисати мој налог?

Не. Једноставном деактивацијом нећете трајно избрисати ваш налог – најмање 30 дана.

Стога, ако се предомислите пре 30 дана, свој Твиттер налог увек можете да сачувате од трајног брисања.

Да ли је Твиттер безбедан за употребу?

Очигледно је да је Твиттер безбедан за употребу. Међутим, друштвена мрежа угрожава вашу приватност и сигурност чинећи вас рањивим на спољне претње хакера и сајбер криминала. На примјер, хакер може сазнати пуно више о вама тако што ћете провјерити своје твеетове на Твиттеру. Они могу употребити ове информације да вам наштете и упадну у ваше налоге или уређаје.

Циберсталкере такође користе ове информације за надгледање ваших дневних активности и прикупљање довољно информација како би вас на било који начин уцењивале или наштетиле.

Више о Твиттеру и његовој политици приватности можете прочитати овде.

Како преузети своју архиву на Твиттеру?

Брисање Твиттер налога значи изгубити све оне драгоцене твитове, информације и успомене које сте постављали на Твиттеру. Добра вест је да можете лако да преузмете своју архиву на Твиттеру пре него што обришете свој налог. Ево како то можете да урадите:

  • Посетите хттпс://ввв.твиттер.цом и пријавите се користећи своје корисничко име и лозинку. имг
  • У горњем десном углу прозора прегледача кликните слику вашег профила и крените на Подешавања.
    имг
  • Након што се крећете по страници, кликните на „Захтевај архиву“. имг
  • Твиттер ће вас тада обавестити да је примио ваш захтев и послаће вам е-пошту да вас обавести када је ваша архива спремна за преузимање. имг
  • Слиједите везу у тој поруци е-поште да бисте преузели своју архиву на Твиттеру. имг

Да ли Твиттер прикупља моје приватне податке?

Твиттер уопће није прилагођен приватности и познат је по томе што прикупља мноштво информација о вама. Ове информације укључују:

  • Основне информације о рачуну: своје име, корисничко име, лозинку, адресу е-поште и телефонски број.
  • Ваши подаци за контакт: ако пренесете или синхронизујете телефонски адресар са Твиттер-ом, он ће задржати копију контаката на њиховим серверима. Такође, ако пошаљете е-пошту Твиттер-овом тиму, садржај, као и све контакт информације, могу их задржати за будућу употребу.
  • Ваша локација: ако имате навику цвркутати са телефона, Твиттер може да приступи и подацима о вашој локацији.
  • Подаци о плаћању: очигледно, ако поделите своје податке о плаћању (број кредитне картице, адреса за наплату итд.) са Твиттером у било које сврхе, ове информације ће Твиттер складиштити. Међутим, имате могућност да их уклоните у било којем тренутку.
  • Линкови и колачићи: недавна дешавања откривају да Твиттер радо посматра како ви комуницирате са везама преко њихових сервиса и они могу користити колачиће да би сазнали више о вашим жељама. Твиттер такође може да надгледа уређај, ОС и веб претраживач који користите за приступ њиховим услугама.

Једном када се ваше информације прикупе, Твиттер ће их моћи користити за оглашавање. Друштвена мрежа је недавно открила да ће ваше информације бити коришћене у рекламне сврхе. То значи да ће се ваше информације које је сакупио Твиттер користити за приказивање циљаних огласа.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me