Како заштитити своју веб камеру од хаковања?


Како заштитити своју веб камеру од хаковања?

Уместо да стављате врпцу преко веб камере, препоручује се да следите наведене мере и зауставите нежељено шпијунирање:


 • Користите поклопац камере
 • Користите Алат против злонамерног софтвера
 • Не кликајте сумњиве везе
 • Ажурирајте безбедносне закрпе за ОС
 • Укључите заштитни зид ОС
 • Користите ПуреВПН-ову 256-битну енкрипцију

Прочитајте овај детаљни водич како бисте заштитили веб камеру од хаковања и сазнајте детаље о свим наведеним мерама.

како заштитити веб камеру-од-бити-хакиран-икона

Опасност шпијунирања веб камера

Професионални хакери вешти су у осмишљавању наметљивих начина да нарушете своју приватност и шпијунирате своје активности или украдете ваше приватне податке.

Посебно дизајниран малваре

Ово су лукави, злонамерни алати који могу бити осмишљени на било који начин да служе било којој врсти сврхе коју хакер жели. Неке су углавном дизајниране за искориштавање сигурносне рањивости у веб камери или микрофону.

Један такав случај био би РАТ малваре који је развио 24-годишњи шведски хакер. Злонамерни софтвер је заразио преко пола милиона уређаја. Поред тога, канадска лабораторија за истраживање открила је списак 21 државе која је укључена у шпијунирање на националном нивоу користећи сличне злонамерне програме.

2016. године свету је представљена нова врста претње, Делилах, а посебно је усмерена на пословни сектор. Злонамерни алат коришћен је за приступ пословним веб локацијама веб камере и уцењивање запослених, па чак и целокупне компаније.

Штавише, 2017. године ВикиЛеакс је изложио низ поверљивих докумената о томе како је влада (и још увек) заузета експлоатацијом потрошачке електронике, укључујући и веб камере на Смарт ТВ-има.

Дозволе прегледача

Шпијунирање веб камера није ограничено на нападе злонамјерног софтвера. Неке веб локације такође траже различита одобрења која могу укључивати приступ вашој камери. Прегледач обично тражи потврду, али већина корисника је често игнорише и кликне на „Да“ или „У реду“.

Имајте на уму да не треба веровати свакој веб локацији, нарочито ону која нема ниједан посао који приступа вашој веб камери. Најважније је да ћете своју приватност изложити огромном ризику тако што ћете омогућити приступ веб локацији вашој камери која чак нема ни ССЛ заштиту.

Дозволе апликација

Као и прегледачи, ваше мобилне апликације такође траже дозволу. Слично горе наведеном случају, ниједној апликацији није потребан приступ вашој веб камери, али и даље тражи дозволу. Пазите да не дозволите апликације у које не верујете или оне које сте преузели из продавница трећих произвођача.

Ефикасне мере које можете предузети за заштиту веб камера

Користите поклопац камере

Најстарији трикови у књизи, а ипак најефикаснији од свих. Иако га људи можда користе вековима, пракса је стекла потез кад је слика преносног рачунара Марка Зуцкерберга постала вирална. Након инцидента, све је више корисника које су почеле прекривати камере својим папирима или тракама. Међутим, сада у продавницама постоје тачне пресвлаке за тачно одређене сврхе.

Користите Алат против злонамерног софтвера

Сада када знате како могу бити смртоносни напади злонамјерног софтвера, важно је да инсталирате и користите алат за заштиту од злонамјерног софтвера. И не заустављајте се на томе. Такође би требало да ажурирате дефиниције алата на алату и редовно скенирате свој уређај да бисте открили и уклонили сваку рањивост.

Не кликајте сумњиве везе

Преузимање прилога е-поште без размишљања показало се прилично ризично, изнова и изнова. Лажне поруке е-поште увијек су биле ефикасна метода за хакере да преваре људе, шпијунирају их и чак украду њихов идентитет. У ствари, ове поруке е-поште могу такође довести до хаковања веб камера. Хакери вам требају само да кликнете на везу, а остатак је на милости хакера. Дакле, не кликните на прилог или везу која делује сумњиво или коју шаље непознати пошиљалац.

Ажурирајте безбедносне закрпе за ОС

Важност сигурносних закрпа често се умањује. У ствари, рањивост у систему омогућава хакерима да лако добију неовлашћени приступ уређају и раде шта год желе. Истина је да су сигурносне рањивости у ОС први аспекти које хакер тражи када покушава да компромитује уређај или мрежу. Због тога се препоручује ажурирање закрпа за ОС, посебно сигурносних закрпа.

Укључите заштитни зид ОС

Сврха Фиревалл-а је да заштити мрежу од неовлашћеног приступа надгледањем целог долазног и одлазног саобраћаја и контролом коју везу блокирати. Ако је ватрозид онемогућен из непознатих разлога, укључите га и задржите на тај начин да бисте осигурали максималну заштиту.

256-битна енкрипција компаније ПуреВПН обезбеђује највећу могућу сигурност

Наведени савети би вас могли донекле спасити од потенцијалног хаковања и шпијунирања веб камера. Међутим, као што је раније споменуто, сезонски хакери знају како се борити са препрекама. Једини идеалан начин да осигурате да ваша веб камера остане безбедна од било каквих покушаја хаковања је ВПН услуга.

Не треба вам дуготрајно упутство о томе како заштитити своју веб камеру од хаковања. Оно што требате да урадите је да се претплатите на ПуреВПН, преузмите га на свој уређај и уживајте у потпуној заштити.

Једном када се придружите интернету путем наших заштићених ВПН сервера, сва ваша комуникација или подаци постају шифровани. Стога, чак и ако било који цибер-криминалац покуша да се инфилтрира у ваше податке, они само добивају награду као награду.

Осим шифрирања, можете преварити своју праву ИП адресу како бисте бацили нежељене сталкере (хакере) на псеудоњере за дивље гуске који вас покушавају лоцирати са вашег ИП-а или локације.

Зато уживајте у сигурном видео разговору и сурфању Интернетом уз ПуреВПН.

Желите повратити своју приватност на мрежи? Можда ћете желети да проверите ниже водиче:

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map