Колико је безбедан ВПН – 3 фактора која треба размотрити


Колико је безбедан ВПН – 3 фактора која треба размотрити

22. јануара 2020


Колико је безбедан ВПН? Да бисте осигурали да се одлучите за поуздан ВПН, морате да узмете у обзир неке битне аспекте који чине ВПН безбедним.

сецуре впн

Током протекле деценије, ВПН услуге су показале невероватно побољшање у погледу пружања веће вредности кориснику. У прошлости су ВПН-ови обични алати који су веб сурферима омогућавали уживање у слободи интернета. Они су кориштени само као оруђе за откључавање веб страница и канала на Интернету.

ВПН-ови се нису много разликовали од обичних проки услуга. Дакле, кориснику су пружали мало и без додате вредности.

Међутим, у последњих неколико година, ВПН-ови су показали невероватан раст и иновацију додајући неке невероватне карактеристике у своју услугу. Они укључују безбедносне и приватне функције на мрежи које гарантују вашу сигурност на вебу.

Али док већина ВПН услуга тврди да нуде најбољу безбедност на мрежи, колико су заиста сигурне те услуге? Хајде да сазнамо.

Колико је безбедан ВПН?

Интернет свет није безбедан. То су већ доказали свиђани Едварда Сновдена. ИСП и владе подједнако су биле укључене у надгледање ваших података и провјеру било чега што радите на мрежи.

Када се повежете на Ворлд Виде Веб, ваш ИСП вам додељује интернетски протокол (ИП) који може открити информације попут града и државе у којој живите. Ова адреса се такође може користити за праћење ваших мрежних активности. Пошто је ова адреса јавна, веб странице могу проверити вашу физичку локацију и могу вас пратити путем колачића.

Постоје и случајеви када се корисници повезују с јавном Ви-Фи мрежом која је већ на радару најопаснијих хакера. Спајање на било које усисно жариште одмах би угрозило ваш уређај и све податке који се већ налазе у њему.

У сценаријима попут ових, можете осигурати сигурност и анонимност својих података повезивањем са сигурном ВПН услугом. Најбоље ВПН услуге омогућавају вам промену ИП адресе и на тај начин камуфлирате вашу стварну физичку локацију.

Поред тога, ове услуге нуде крајње криптирање које ваш уређај и мрежни саобраћај чувају на мрежи. То вас чува чак и када сте повезани на угрожену Ви-Фи мрежу.

Али упркос овим карактеристикама, да ли је ваша ВПН услуга и даље сигурна? Одговор је вероватно не. Зашто? Будући да постоји пуно других узрока који могу угрозити вашу сигурност на вебу, чак и када је ВПН укључен.

Три аспекта који чине ВПН сигурно

Постоји неколико круцијалних аспеката које морате узети у обзир пре него што одаберете било коју ВПН услугу. Ти се аспекти ретко промовишу, али су од суштинског значаја за осигуравање да заиста останете сигурни на вебу.

Да би ВПН био заиста сигуран, мора да има на располагању следеће функције:

1. ИП заштита од цурења

Да ли сте икада посетили ограничену веб локацију док сте повезани на ВПН и даље сматрате да је недоступан? Ако је одговор да, онда ВПН вероватно пропушта вашу ИП адресу.

Неки ВПН сервиси, посебно бесплатне услуге, нису савршени. Има пропуска унутар њих који воде до излагања вашег стварног идентитета на Интернету. Не можете избећи овај проблем, осим употребе ВПН услуге која нуди заштиту од цурења ИП-а.

Постоји више врста пропуштања која могу разоткрити ваш идентитет на вебу. Они укључују ВебРТЦ цурење, ДНС цурење и ИПв6 цурење.

Сва ова пропуштања могу се спречити ако користите ПуреВПН. Услуга не само да пружа заштиту од ових пропуштања, већ пружа и алате за тестирање свих ових различитих врста пропуштања.

Овде можете сазнати више о тим пропуштањима и како вас ПуреВПН штити од њих.

2. Интернет Килл Свитцх

Ако сте обичан ВПН корисник, можда сте имали проблем који може у потпуности да разоткрије ваш идентитет на вебу. Често се дешава да током сурфања на Интернету ваш ВПН можда случајно прекине везу, што вас чини потпуно изложеним на мрежи. Ово је фрустрирајуће питање које је могуће избећи ако користите праву ВПН услугу.

Важна карактеристика која вас чува на мрежи је Интернет Килл Свитцх. Када је укључена, ова функција је изграђена да уништи вашу интернетску везу ако се ВПН случајно прекине.

Ова функција је невероватно корисна јер вас спашава од укупне изложености на вебу. Чак и ако се ВПН прекине, можете остати ослобођени сазнања да сте и даље скривени и анонимни на вебу.

ПуреВПН је један од првих ВПН сервиса који је својим корисницима понудио функцију Интернет Килл Свитцх.

3. Нема правила за евиденцију

Већина ВПН услуга тврди да на свом систему похрањују нулте корисничке записе. Чешће од тога, те тврдње испадају у потпуности нетачно. Потребно је само да отворите странице са политикама приватности ових услуга да бисте сазнали да они заправо чувају евиденције корисника на својој мрежи.<

Само неки ВПН сервиси имали су пристојност да га на својој политици приватности заиста и спомињу да чувају записе нула. Али чак је и у тим случајевима тешко преузети ове услуге њиховом речју.

Очигледно решење, у овом случају, је да ове услуге изврше ревизију треће стране која може потврдити да они чувају зеро-лог. Само пет ВПН услуга омогућило је ревизију треће стране која је потврдила да они похрањују нулте записе на свом систему.

Предности сигурног ВПН-а

Неколико ВПН провајдера тврди да су најсигурније. Мало се заправо може супротставити тешком задатку да постану лидери ове индустрије. Ово су карактеристике сигурног ВПН-а.

256-битна енкрипција: Употребљава АЕС 256-битну енкрипцију војне заштите која ваше податке чува и штити од злонамерних ентитета.

Сигурносни протоколи: Апликације се испоручују са стандардним сигурносним впн протоколима. Протоколи пружају глатко и сигурно онлине искуство према вашим потребама

ДДоС заштита: ДДоС напади могу у потпуности да поремете ваш систем. Сигурна ВПН штити вас од ДДоС напада до 480Гбпс

НАТ Фиревалл: НАТ заштитни зид блокира све врсте долазних претњи и штити вашу везу од изнуђивања.

П2П заштита: Водите сигурну комуникацију, учитавајте и преузимајте датотеке уз врхунску П2П заштиту. Током П2П комуникације остајете анонимни.

Завршна напомена

Мера предострожности је увек боља од лечења. Много ВПН услуга тврди да су најсигурније на вебу. Уместо да ове ВПН услуге узимате речју, боље је да проверите њихове странице са карактеристикама и да ли су сигурне или не.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map