Шта је моја ИП адреса?


Шта је моја ИП адреса?

000.00.000.00 Локација ваше ИП адресе: Ваш добављач Интернет услуга: имг Шта је мој ИП – Ан ИП алат за претраживање који приказује вашу област / поштански број, поштанску адресу и место на којем се географски налазите. Да бисте остали сигурни на вебу, то морате сакријте свој ИП.


ПуреВПН Алати за приватност

  • ВебРТЦ тест пропуштања
  • ДНС тест пропуштања
  • ИПв6 тест пропуштања
  • Шта је мој ИП

Скочи на…..

  • Шта је ИП адреса?
  • Шта су ИПв4 и ИПв6 ИП адресе?
  • Шта су јавне и приватне ИП адресе?
  • јавне ИП адресе могу вам открити пуно о вама
  • Како променити своју ИП адресу & Локација са ВПН-ом?
  • Набавите приватну ИП адресу уз ПуреВПН

Шта је мој ИП објашњен (Видео):

Шта је ИП адреса?

Адреса интернетског протокола, познатија као ан ИП адреса, је јединствени идентификатор додељен сваком уређају или рачунару. ИП адресе су даље класификоване у две верзије. ИПв4 се састоји од само бројчаних ознака, попут 204.68.45.80. ИПв6 адреса се, с друге стране, састоји од комбинације нумеричких и хексадецималних података као што је 2001: дб8: 85а3 :: 8а2е: 370: 7334

Поред тога, две различите врсте ИП-а додељују вам се када сте повезани на мрежу: јавни ИП и приватни ИП. Међу њима је јавна ИП адреса која вам омогућава да се повежете на Интернет и лако прегледавате.

Шта су ИПв4 и ИПв6 ИП адресе?

Постоји разлог зашто Интернет има две различите верзије ИП адресе: ИПв4 и ИПв6.

Шта је ИПв4?

То је најстарија и најчешће коришћена верзија.
Величина је 32 бита.
Има адресни простор од 4,294,967,296 (232) јединствених комбинација.
Састоји се од цифара у распону од 0 до 255.
Број је ограничен, па ће се ускоро исцрпити.
Написана је као 204.68.45.80

Шта је ИПв6?

Настао је скоро три деценије након свог претходника
Величина је 128 бита.
Има огроман адресни простор од 340 ундециллион јединствених комбинација.
Састоји се од цифара као и хексадецимална.
Било би потребно милијарде и милијарде година да би се ИПв6 скуп максималан повећао.
Написана је као 2001: дб8: 85а3 :: 8а2е: 370: 7334

Шта су јавне и приватне ИП адресе?

Шта је мој ИП

Шта је приватна ИП адреса

Приватне ИП адресе приватне мреже користе за идентификацију и дељење података између уређаја (нпр. штампача, таблета итд.) који се налазе на истој мрежи. Сваки рачунар или било који други уређај на мрежи има јединствену приватну ИП адресу која му усмјеривач додељује путем ДХЦП протокола. Ништа изван локалне мреже не може да се идентификује или повеже са овим уређајима.

Шта је Јавна ИП адреса

Јавне ИП адресе додељује ваш Интернет провајдер (ИСП). То је ИП који вам омогућава да се повежете на Интернет и прегледавате веб. Сваки уређај у локалној мрежи дијели исту јавну ИП адресу за повезивање с Интернетом с обзиром да сам усмјеривач дијели исти ИП.

Јавне ИП адресе могу вам открити много о вама!

Подаци су нова роба (трговина). Ево како јавна ИП адреса додаје овој растућој трговини:

Локација ИП адресе

Из ваше државе и државе до вашег поштанског броја и улице, ваша јавна ИП адреса открива све о вашој локацији. То, у крајњој линији, угрожава вашу приватност јер информације које цибер криминалцима омогућавају лак приступ вашем уређају.

Интернет активности

Претраге које вршите на интернету, веб локације које посећујете и веб вест која се спрема у ваш претраживач, све се чува и прати. У ствари, неке владе захтевају да пружаоци интернетских услуга евидентирају податке.

Куповина понашања

То није само ваша демографија, већ оглашивачи прате ваше понашање код куповине, интересе и личне склоности. То не само да угрожава вашу приватност, већ омогућава трећим странама да утичу на ваше лично мишљење и интересовање.

Како променити своју ИП адресу & Локација са ВПН-ом?

Лако је лажно подмећи или променити свој ИП и, самим тим, виртуелну локацију. Оно што вам је једноставно потребно је виртуална приватна мрежа (ВПН). ВПН не замењује само ваш стварни ИП адреса анонимном ИП адресом. Такође усмерава ваш интернет саобраћај преко ВПН сервера који шифрира саобраћај (податке) и скрива све што радите на мрежи. Ево како то учинити:

корак 1 Покрените ВПН корак 2 Повежите се на било који сервер 3. корак Уживајте у приватном прегледавању

Набавите приватну ИП адресу уз ПуреВПН

ПуреВПН нуди корисницима интернетско искуство као ниједно друго. Са резервисаним приватним ИП-овима, корисници се могу повезати на било који ПуреВПН сервер и остварити тренутно повезивање јер су ИП адресе резервисане само за ПуреВПН кориснике.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me