Шта је ОпенВПН и како то користити?


Contents

Шта је ОпенВПН & Како се користи?

03. фебруара 2020


ОпенВПН је популарни ССЛ протокол за тунелирање који се користи у имплементацији виртуалних приватних мрежа. Нуди савршену комбинацију сигурности, брзине и компатибилности, то је један од најбољих ВПН протокола вани.

опенвпн ПуреВПН

 • Преглед
 • Карактеристике
 • Прос & Цонс
 • Поређење
 • Како се користи
 • Подешавање ОпенВПН

  Шта је ОпенВПН

  За разлику од осталих протокола тунелирања заснованих на ИПСец-у, ОпенВПН се ослања на ССЛ / ТЛС за аутентификацију и шифровање. Стандардна је сигурносна технологија за стварање сигурних, удаљених веза од локације до места или тачке до тачке. ССЛ се широко користи за заштиту финансијских трансакција, пренос података, е-пошта и још много тога.

  ОпенВПН је компатибилан са већином главних и мање познатих оперативних система који се данас користе. Омогућава снажне стандарде шифрирања и одличан је када је ријеч о заобилажењу рестриктивних фиревалл-а и забрамбеном геоблокирању..

  Отворени изворни ВПН протокол може се конфигурирати да користи било ТЦП или УДП и подржава до 256-битну енкрипцију. Будући да је опен-соурце, безбедносне рањивости обично поправља заједница отвореног кода чим их пронађу.

  ОпенВПН се често користи због различитих користи које доноси на стол. За почетак, за разлику од других протокола, компатибилан је са Андроидом и иОС-ом. Такође може заобићи било какву блокаду на коју наиђе. Такође, може да приступи многим портовима ради комуникације.

  Како функционише ОпенВПН?

  Једноставно речено, ОпенВПН успоставља приватну везу – или тунел – између вашег ВПН клијента и ВПН сервера. Саобраћај који пролази кроз њега потпуно је заштићен шифровањем, чувајући ваше податке безбедним од ИСП-а, хакера и других трећих страна.

  Пакете података шифрира ОпенВПН клијент пре него што напусте уређај или рачунар. Прима их ОпенВПН сервер, који користи тајни криптографски кључ за дешифровање. Дешифрирани пакети података шаљу се, на пример, на веб сервер на диснеиплус.

  Када их прими, веб сервер шаље тражене податке на ОпенВПН сервер, где је он поново шифрован. Подаци се затим враћају на ваш уређај или рачунар који покреће ОпенВПН клијент, који га дешифрује.

  Шта је УДП?

  УДП је акроним за Усер Датаграм Протоцол и не изводи исправку грешака. Као резултат, пакети се примају без икаквих покушаја или потврда. То чини УДП бржим, али мање поузданим од ТЦП-а.

  Шта је ТЦП?

  ТЦП је акроним за Протокол контроле преноса. За разлику од УДП-а, ТЦП врши корекцију грешака. А, његов механизам за поновно преношење обезбеђује да оба краја могу да примају пакете. Међутим, повећана поузданост резултира повећаном латенцијом.

  Кључне карактеристике ОпенВПН-а

  Потпуна анонимност

  ОпенВПН има подршку за ДХЦП и динамичке ИП адресе, што може резултирати бољом анонимношћу док прегледавате Интернет.

  Брзо брзина

  Подршка за ТЦП транспорт тунела на ОпенВПН протоколу нуди вам многе предности. То укључује беспрекорно играње на мрежи, видео конференције, аудио конференције, & више.

  Висока сигурност

  Чува све ваше комуникације сигурним користећи различите методе. Користи заједничке кључеве, ХМАЦ аутентификацију и 256-битну енкрипцију путем ОпенССЛ-а

  Беатс Фиревалл

  Може се изводити на било којем порту између 1 и 65535. Ова мулти-порт функција чини ОпенВПН идеалним протоколом за тунелирање заобилазећи фиревалл.

  Савршена тајна за напред

  ПФС функција у ОпенВПН-у додаје додатни слој сигурности. Као резултат, добијате потпуну тајност и интегритет података.

  Више преносив

  ОпенВПН је преносивији од осталих протокола. Уосталом, имплементиран је у корисничком простору и не требају никакве кернел компоненте осим ТУН / ТАП покретача виртуалне мреже.

  Предности ОпенВПН-а

  Ево неких предности коришћења ОпенВПН-а:

  1. Веома безбедно
  Ако желите да заштитите своје податке од заинтересованих ентитета, ОпенВПН је веома препоручен протокол. Користи шифре врхунског квалитета и 256-битну енкрипцију, што онемогућава да цибер-криминалци пресрећу или украду ваше податке путем напада човека у средини.

  2. Компатибилност са више платформи
  Једна од најбољих ствари о ОпенВПН-у је та што се он може инсталирати и користити на свим популарним платформама за радне површине и мобилне уређаје, као што су Мац, иОС, Андроид и Виндовс. Такође подржава мање популарне платформе попут Соларис, ФрееБСД и ОпенБСД.

  3. Тешко за блокирање
  Откривање и блокирање ОпенВПН веза није лако јер могу користити портове и на ТЦП-у и на УДП-у. Надаље, конфигурирање ОпенВПН-а на прикључку 443 омогућит ће вам да избјегнете било који фиревалл јер је то исти порт који користи ХТТПС промет.

  4. Потпуна контрола над везама
  За разлику од других протокола, ОпенВПН вам даје слободу избора ТЦП и УДП за пренос ваших података. Ако имате већу контролу над својим везама, лакше ћете их подешавати по вашим потребама.

  5. Савршена подршка за преседавање унапред
  Ова невероватно корисна мера безбедности смањује ризик од значајних угрожавања ваших приватних података. Ваша ВПН веза отпорна је на разне врсте хакова јер се за сваку сесију генеришу јединствени кључеви.

  Против ОпенВПН

  Ево неколико недостатака коришћења ОпенВПН-а:

  1. Сложена ручна подешавања
  Ако желите да ручно конфигуришете ОпенВПН, велике су шансе да ћете наићи на проблеме. На крају крајева, упутства су исувише компликована за оне који не познају технологију. Дакле, боље вам је да одаберете ВПН услугу јер се процес подешавања рукује у позадини.

  2. Захтијева додатни софтвер
  ОпенВПН није интегрисан ни у један оперативни систем, тако да ћете морати да инсталирате софтвер треће стране да бисте га користили. Овај недостатак је, међутим, ублажен у одређеној мери захваљујући доступности ВПН услуга са једноставним корисничким интерфејсима..

  3. спорији брзи прикључак
  ОпенВПН се широко сматра најсигурнијим протоколом за тунелирање. Међутим, чврста сигурност коју нуди може довести до пада брзине ваше везе.

  Поређење ОпенВПН протокола

  ОпенВПН вс Л2ТП вс ИКЕв2 вс ССТП вс ППТП

  Следи детаљна поређење ОпенВПН-а са осталим уобичајеним ВПН протоколима.

  ППТП ИКЕв2 Л2ТП ССТП ОпенВПН
  Шифровање128-бит256-бит256-бит256-бит256-бит
  Сигурност Имплементација ППТП-а има неколико познатих сигурносних рањивости Најновији ВПН протокол који имплементира ИПСец и веома је сигуран ИПСец преко Л2ТП, ако се правилно имплементира, нема већих познатих рањивости Може се сматрати сигурним као ОпенВПН када се користи у комбинацији са робусним шифром и ефемерним тастерима Може се сматрати изузетно сигурним ако се користи заједно са робусним шифром и ефемерним тастерима
  Стабилност Нестабилно је и може се често прекинути Једном успостављена високо стабилна и конзистентна веза Стабилна веза Стабилан, али још више на Виндовс-у Стабилна веза
  Брзина Најбржи ВПН протокол због основне енкрипције Бржи од осталих ВПН протокола због подршке МОБИИКЕ, што га чини стабилним и еластичним Л2ТЛ / ИПСец је и даље брз, упркос тунелирању, због високе ефикасности енкрипције / дешифровања. Бржи од ППТП и Л2ТП Велика брзина на великим даљинама и на везама са великим кашњењем
  Подржани ОС Све платформе (ручно) Виндовс ОС иОС Андроид (приручник) Мац ОС Кс (приручник) БлацкБерри (приручник) Виндовс ОС иОС (приручник) Андроид (приручник) Мац ОС Кс (приручник) и још много тога… Виндовс ОС иОС (није подржан) Андроид (није подржан) МАЦ ОС Кс и још много тога… Виндовс ОС иОС (приручник) Андроид Мац ОС Кс (приручник) и још много тога…
  Закључак Веома се препоручује за брзо заобилажење гео-ограничења, али није најбоља опција за сигурност Велика брзина, јака сигурност, једини ВПН протокол који подржава Блацкберри Лако за постављање, стабилан и сигуран Сигурнији и бржи од ППТП и Л2ТП, идеални за Виндовс ОС, могу лако заобићи фиревалл Добра брзина, јака сигурност, изворна подршка за већину ОС-а.

  ПуреВПН нуди подршку за све главне ВПН протоколе и платформе.

  Како се користи ОпенВПН?

  Ако желите да поставите ВПН везу користећи ОпенВПН, постоје два начина да се то реши. Најлакши метод је употреба ВПН услуге са ОпенВПН подршком, попут ПуреВПН. У овом сценарију, све што морате да урадите је:

  1. Претплатите се на ПуреВПН.
  2. Преузмите и инсталирајте апликацију ПуреВПН за свој уређај.
  3. Пријавите се користећи своје ПуреВПН акредитиве.
  4. Изаберите ОпенВПН као жељени протокол.
  5. Уживајте у сигурној и брзој ВПН вези!

  Ако сте корисник са техничким искуством, можда бисте радије ручну конфигурацију. Пронаћи ћете потребне кораке за ручно постављање ОпенВПН-а на различитим уређајима. Пре него што започнете, проверите да ли имате:

  • Радна Интернет веза
  • Премиум ПуреВПН налог

  Подешавање ОпенВПН-а на различитим уређајима

  Како подесити ОпенВПН на Виндовс-у?

  Да бисте ручно поставили ОпенВПН у Виндовс-у, следите ове једноставне кораке:

  1. Преузмите инсталацијски програм ОпенВПН програма ПуреВПН и издвојите га.

  2. Преузмите ОпенВПН датотеке ПуреВПН-а и издвојите их.

  3. Десним тастером миша кликните инсталацијски програм ОпенВПН и изаберите Својства.

  Како подесити ОпенВПН на Виндовс-у

  4. На картици Опћенито потврдите оквир Унблоцк. Кликните на дугме Примени, а затим У реду.

  Кликните на дугме Примени, а затим У реду

  5. Десним тастером миша кликните инсталацијски програм ОпенВПН и изаберите Покрени као администратор.

  ОпенВПН инсталатер

  6. Кликните Да да бисте покренули поступак инсталације.

  поступак инсталације

  7. Кликните на дугме Даље.

  Кликните на дугме Даље

  8. Сада кликните Слажем се.

  Сада кликните Слажем се

  9. Кликните Нект (Даље), а затим Инсталл (Инсталирај).

  Кликните на дугме Даље, а затим Инсталирај

  10. Означите софтвер Увек верујте из „ГЗ Системс Лимитед“ оквира. Када завршите, кликните Инсталирај.

  ГЗ Системс Лимитед

  11. По завршетку инсталације кликните на дугме Даље.

  кликните на дугме Даље

  12. Поништите потврдни оквир Схов Реадме и кликните Финисх.

  Прикажи оквир Реадме

  13. Десним тастером миша кликните икону ОпенВПН ГУИ и изаберите Покрени као администратор.

  Икона за ОпенВПН ГУИ

  14. Кликните Да да бисте омогућили покретање апликације.

  допусти да се апликација покрене

  15. Кликните десним тастером миша на икону системске траке ОпенВПН, идите на жељени сервер и изаберите Повежи се.

  Икона системске траке ОпенВПН

  16. Унесите своје ПуреВПН корисничко име и лозинку. Затим кликните на дугме У реду.

  Корисничко име и лозинка за ПуреВПН

  17. Сада сте повезани!

  Сада сте повезани

  Како подесити ОпенВПН на Мацу?

  Да бисте ручно поставили ОпенВПН на Мацу, следите ове једноставне кораке:

  1. Преузмите вискозност одавде.

  2. Преузмите датотеке ОпенВПН датотеке ПуреВПН одавде и издвојите их.

  Како подесити ОпенВПН на Мацу

  3. Отворите апликације, идите на икону вискозности и покрените је.

  Икона вискозности

  4. Кликните на вискозност на траци менија и изаберите Преференцес.

  изаберите Подешавања

  5. Кликните на "+" икона.

  6. Одаберите Увези везу, а затим кликните Из датотеке.

  Увези везу

  7. Изаберите жељени сервер из ОпенВПН датотека ПуреВПН-а.

  ОпенВПН датотеке ПуреВПН-а

  8. Ако желите да додате више сервера, поновите кораке 4-7.

  9. Притисните дугме Ок.

  Кликните на дугме У реду

  10. Кликните на вискозност на траци менија и изаберите било који сервер.

  Кликните на вискозност

  11. Унесите своје корисничко име и лозинку за ПуреВПН.

  12. Означите Запамти детаље у мом Кеицхаин пољу и кликните ОК.

  Запамтите детаље у мојој кутији са кључевима

  13. Сада сте повезани!

  Сада сте повезани

  Напомена: Ако желите да поставите ОпенВПН на Мац користећи Туннел Бицк, следите наведена упутства.

  Како подесити ОпенВПН на иПхоне-у & иПад?

  Да бисте ручно поставили ОпенВПН на иПхоне / иПад, следите ове једноставне кораке:

  1. Преузмите ОпенВПН датотеке ПуреВПН-а за иОС и издвојите их.

  2. Преузмите апликацију ОпенВПН Цоннецт.

  3. Сада урадите следеће:

  а. Повежите иПхоне или иПад на свој Мац и отворите иТунес.

  б. Кликните на Аппс и изаберите ОпенВПН Цоннецт.

  Како подесити ОпенВПН на иПхоне и иПад

  ц. На Мац рачунару повуците и испустите жељене сервере, као и Цлиент.кеи, Цлиент.црт, Ца.црт и ВДЦ.кеи да бисте отворили ОпенВПН документе из ПуреВПН-ових ОпенВПН датотека.

  ОпенВПН датотеке ПуреВПН-а

  4. Куцните на апликацију ОпенВПН Цоннецт.

  Апликација ОпенВПН Цоннецт

  5. Куцните на "+" икона и увезите доступне ОпенВПН профиле.

  ОпенВПН профили

  6. Унесите своје ПуреВПН корисничко име и лозинку.

  Корисничко име и лозинка за ПуреВПН

  7. Куцните на Спреми и укључите ВПН.

  8. Сада сте повезани!

  пребаците ВПН

  Како подесити ОпенВПН на Андроид-у?

  Да бисте ручно поставили ОпенВПН на Андроиду, следите ове једноставне кораке:

  1. Преузмите датотеке ПуреВПН-а ОпенВПН за Андроид одавде и издвојите их.

  2. Преузмите ОпенВПН Цоннецт апликацију одавде.

  Како подесити ОпенВПН на Андроид-у

  3. Када је инсталација завршена, тапните на дугме Отвори.

  додирните дугме Отвори

  4. Тапните на Увези.

  Тапните на Увези

  5. Додирните опцију Увези профил са СД картице.

  Опција СД картице

  6. Идите на ОпенВПН датотеке ПуреВПН-а и одаберите жељени сервер (е).

  ОпенВПН датотеке ПуреВПН-а

  7. Унесите своје корисничко име и лозинку за ПуреВПН.

  8. Куцните на Спреми, а затим Повежи.

  Корисничко име и лозинка за ПуреВПН

  9. Додирните дугме Ок.

  Додирните дугме Ок

  10. Затим додирните Настави.

  Затим додирните Настави

  11. Сада сте повезани!

  Сада сте повезани

  >

  Kim Martin Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map